Dispozice kuchyně s ostrůvkem - poradíte?

Ahoj, stále rozmýšlím nad dispozicí kuchyně. Chceme ostrůvek, volně lednici a na jedné stěně vysoké skříně. Okno je cca 40cm nad podlahu, takže rohové řešení nepřipadá v úvahu. Co se vám zamlouvá nejvíce? Jde mi hlavně o umístění varného centra a dřezu tak, aby to bylo co nejpraktičtější. Mikrovlnku pravděpodobně šoupnu někam do skříňky. Velmi děkuji za jakékoliv tipy, přece jen člověka hned nenapadne všechno :).
Odpovědět
ahoj byla bych asi pro třetí variantu - tak nějak to mám i já ale na ostrůvku nemám teda varnou desku. sama za sebe bych na ten ostrůvek, který evidentně není obestavěný kuchyní (není uprostřed kuchyně) nedávala ani dřez ani varnou desku - bála bych se, že při umývání nadobí nebo při vaření to bude stříkat přes ostrůvek až do té jídelny nebo co to máte před tím ostrůvkem. kdybych se měla rozhodnout tak rozhodně ne dřez na ostrůvek, protože z jídelny půjde vidět špinavé nádobí apod. a jestli tam máte poté obývák, tak bych to asi nevolila. ale tak záleží na vašem cítění a jak v kuchyni fungujete. já mám ostrůvek situovaný taky takto do jídelny a mám ho čistě na přípravu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem taky pro třetí variantu - dřez bych na ostrůvek nedávala, pokud si mám vybrat z něho a varné desky. Jenom třeba kuchyni by vzhledově prospělo nemít klasické úchytky, ale chápu, že každému se to nemusí líbit. :-)
Odpovědět
@rikaroni děkuji za názor :)
Odpovědět
@xsona Děkuji, za názor. Nahlédla jsem do alba a máte vše parádní :). Detaily kuchyně- úchytky atd. ještě neřeším, zatím musím rozseknout tu dispozici :).
Odpovědět
Profilova fotka
Na mě je tam málo pracovní plochy. Zamyslela bych se nad tím, zda opravdu nutně potřebuji tolik vysokých skříní a ještě volně stojící lednici. A další, co mě praštilo do očí - je dřez umístěný na kraji linky. To není moc pohodlné. Jak u varné desky, tak u dřezu je třeba odkládací plocha z obou stran. Vím, o čem mluvím, momentálně mám malou linku - na jedné straně dřez, na druhé varnou desku a mezi tím 60 cm pracovní plochy a na protější zdi naštěstí ještě metrovou pracovní plochu. A je to děs. Třeba čistím zeleninu a musím oboje - špinavé a čisté odkládat na jednu stranu. To samé, když sem tam potřebuji umýt něco ručně. A taky bych promyslela, jestli tam můžu lednici takhle vůbec dát. Kam se budou otevírat dvířka a zda vůbec půjdou otevřít. U lednice (alespoň tedy u té naší) je často třeba otevřít více než 90 stupňů. Jinak nelze vysunout šuplík. Takže mám lednici u zdi, ale musím otevírat na druhou stranu a lednice musí být vysunutá lehce před linku. Nevypadá to moc hezky :-S
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?