Dispozice naší kuchyně - vaše rady

Zdravím vás stavaři, akorát řešíme dispozici naší kuchyně v budoucím domku a zatím jsme došli k tomuhle řešení. Okna jsou situovaná na východ, k příchodové straně domu. Co myslíte, bude to tak ok nebo by jste prostor využili úplně jinak? :-) Předem děkuji za vaše názory! Lukáš
Odpovědět
Opačně otvíravé dveře do spíže. Strašně daleko varná deska od dřezu, jen když budete slívat brambory, cokoliv přidávat do již vařícího se hrnce, budete chodit přes půl kuchyně. Vůbec ta G nožička by pro mě byla rozčilující, neustále ji musíte obcházet. Došáhnete do té horní skříňky v rohu u G nožičky? Připadá mi dost daleko. Za mě zbytečně moc úložného prostoru, ale to už je věc názoru a množství spotřebičů v domě.
Odpovědět
Máme to úplně stejně v plánu. Na první pohled je kuchyň hezky členěna,úplně ji vidím ve skutečnosti :-) Na druhý pohled mě napadá (jak bylo řečeno), varná deska daleko od trouby,dřezu. Možná se ptejte na zkušenost těch,kteří takovou kuchyň používají ( taky by mě zajímalo), je jich tady spousty,třeba se vyjádří. Úložných prostoru není v kuchyni dle mého nikdy dost,zvlášť,když je krásně členěna a vytváří krásně linie. Otevírání dveří bych tak nechala.
Odpovědět
@ellenb Pokud se bude do spíže chodit především z kuchyně, měli by být dveře otvíravé zprava doleva, jinak se budou neustále "obcházet", ale to už záleží, jak to vyhovuje zadavateli.
Odpovědět
Ty dvere by jsme asi spis nechali, takhle - osobne si myslim, ze je lepsi je otvirat smerem k lednici. Neprijde mi, ze by to mel byt problem. A umisteni varne desky - jojo to asi mate pravdu - druha varianta je to, ze bude na prave strane. Bude to zrejme i vitezna varianta :-) Co se tyka ulozneho prostoru, tak podle me ho nikdy neni dost. Radi at mam dve krinky pololprazdne, nez aby mi jedna chybela :-) Kazdopadne dekuju za nazory - pokud vas jeste neco napada, se, s tim ;-)
Odpovědět
Vy to máte všude daleko, protože ta kuchyň je teda fakt obrovská. Já taky ráda vařim, ale toto je velké i na mě :-) Nebude celý ten prostor moc ,,zatížený,, a obestavěný? Co třeba tu nožičku u G úplně zrušit nebo nechat jen pult bez spodních skříněk, něco takového http://mojdom.zoznam.sk/gl/2161/31907....
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi to připadá hodně veliký. Místo varné desky bych udělala nějaké posezení/barový pult atd. To bude kuchyň za 300 tis., tímhle směrem už jste to taky promýšleli? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lpilar Mně by se líbily vyskoké skříňky až do konce k té stěně co jsou okna, dřez s myčkou bych jenom prohodila a varnou desku bych buď dala na stěnu vpravo nebo na ostrůvek, ale každopádně blíž ke dřezu;-)
Odpovědět
Dala bych varnou desku na pravou stranu. Jak již bylo několikrát napsáno, bude tak blíž ke dřezu. Nechala bych pul prázdný, bez spotřebiče. Můžete tam v zimě péct cukroví a pracovní plocha bude obležená z obou stran. Barový pult bych nedávala, je to hrozná zbytečnost, která jen zabírá místo. Pokud jídelní stůl není daleko od kuchyňské linky, je pohodlnější si sednout k jídelnímu stolu, než na barové sesličky. Pozor na dveře do spíže. Budou o nějakých 10-20 cm přesahovat přes kuchyňské skříně, budete je obcházet a mohly by překážet... Pokud budete mít myčku, nebudete určitě používat dřez na velké mytí nádobí. Škoda, že výhled z okna vám zakryje dřez a odkapávač, u kterého stejně nebudete stát delší dobu. Smysluplnější je pod okno dát prostor pro práci (krájení, chystání těsta, nakládání masa). Okno je dost nešťastně umístěné uprostřed.
Odpovědět
Kuchyne je velka, ale aspon se nas tam pak prpadne bez problmu vejde vic najednou :-) A mame v rodine truhlare, takze na tom neco usetrime. Jojo dobry postreh, bude lepsi otocit drez s odkapavacem! Prijde mi zas skoda neudelat skrinky i na tu nozicku. Myslim, ze do budoucna budem kvitovat to, ze tam mame hodne ulozneho prostoru. A cca metr, metr dvacet od kuchyne bude velky jidelni stul, takze kdyz by jsme udelali barovy pult, nikdo by u stolu nesedel a to by byla skoda.. Pokud varnou desku dame ke stene, tak bude velka pracovni plocha na te nozicce a jelikoz u jidelniho stolu bude velke okno, tak bude dost svetla i tady :-) Dvere do spize planujem jen 60 cm, takze by nemely presahovat. Okno uprostred se nam zas prave libi. i tak tam budeme mit dost skrinek, takze aspon bude v kuchyni hodne svetla.
Odpovědět
Profilova fotka
To jo, ale vypadá to že místnost dále pokračuje a kdyby dveře byly opačně, tak to zase bude vypadat blbě.. Takhle se budou možná trošku obcházet (obcházet budou stejně pokud neumí procházet skříňkama), ale dveře mohou zůstat i otevřené a nebude to ničemu vadit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lpilar mame podobne Gcko. desku mame u steny, prijde mi to praktictejsi nejen co do vzdalenosti ke drezu, ale u vareni to celkem dost splicha, prska apod. a myslim, ze pak budete porad utirat podlahu pod tim pultem. my mame u te nozicky jidelni stul. z druhe strany ten prostor pouzivam treba na odlozeni plechu z trouby, dam tam pekarnu apod. fotky, pokud chces nakouknout http://www.modrastrecha.cz/blog/lena....
Odpovědět
:-D Mam uplne stejny tvar kuchyne, i vetsinu skrinek podobne, az na to varne centrum...;-) Za me spokojenost...
Odpovědět
Článek se načítá
Jojo, mistnost dale pokracuje, proto mi prijde lepsi otvirat dvere smerem k lednici. Diky za tip, na fotky jsem koukal - pekna kuchyne :-) Varnou desku dame doprava a drez s odkapavacem prohodine - viz pridana fotka :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?