Odpověď na příspěvek od sara_brab:
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o názor na di… @sara_brab mate to hodně podobne jako my, my nakonec ale nedělali ostrůvek, ale jen polostruvek a ten je o velikosti cca 200cmx90cm. Pokud chcete ostrůvek, udělejte ho rozhodne větší, aspon tech 90cm. Výhoda je, ze vam vznikne vice sezení, u poloostrovku napr 3 snidanove zidle a jeste samostatný stůl. Původně jsem to chtěl jako vy, ale dal jsem za pravdu ženě.Odpověď na příspěvek od vitkalivoda:
@sara_brab mate to hodně podobne jako my, my nako… @vitkalivoda děkuji za inspiraci, vypadá to moc pěkně 👍 jak máte v kuchyni umístěnou lednici? Naproti stolu? A jak se vám kolem stolu prochází do kuchyně?Odpověď na příspěvek od vitkalivoda:
@sara_brab mate to hodně podobne jako my, my nako… @vitkalivoda nevadilo by vám poslat foto jak to máte udělané v reálu?🙏Odpověď na příspěvek od sara_brab:
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o názor na di… @sara_brab zkušenosti z 3 letého bydlení, mezi kuchyní a ostrůvkem máme doma 95cm a naprosto dostačující i s myčkou, více bych nechtěla. O těch 15 cm by jste si spíš měli zvětšit ten ostrůvek, 60cm není ani moc hezké. Ostrůvek máme 85 cm. Pod 75 bych nešla. Jídelní stůl máme taky k ostrůvku a pak je místo na chození 135 cm, což nás vůbec neomezuje. Dala bych aspoň 120. Což by vám když změníte ten rozměr mezi kuchyní a ostrůvkem (plus zvětšení ostrůvku) snad vyšlo. Jinak bych vám navrhla si zkusit i variantu bez ostrůvku do L a teprve pak se rozhodnout.Odpověď na příspěvek od sara_brab:
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o názor na di… @sara_brab ještě bych dodala k samotné kuchyni a rozložení, že by to mělo být souměrné. Na obou stranách třeba vysoké skříně (lednice, úložný prostor,mikrovlnka, trouba, kávovar) a uprostřed dřez a indukce. Pak to vypadá krásně souměrné s tím ostrůvkem. Dle vašeho návrhu bych boční velkou skříň od okna posunula úplně doprava a udělal to rovnoměrně. Ostrůvek může být i delší.Odpověď na příspěvek od sara_brab:
@vitkalivoda nevadilo by vám poslat foto jak to m… @sara_brab kuchyne je uz hotová, ale jeste neni namontovana, to bude az kolem 15.2.25. Aspon posílám planek, pod pultem a v rohu budou prosklené osvětlené vitríny, program neumí nakreslit. V planovaci ikea se to da krásně zpracovat a vypada to realisticky. Mezi okrajem poloostrova a hs portálem musíte mit misto cca 200cm, at se da sedět kolem stolu, uvádí se aspon 60cm z kazde strany a vy tam mate vice místa nez my. Zvažte toto uspořádání, budete mit snidanovy bar a kolem stolu fakt hodně místa. A zároveň vam zůstane vice místa v obýváku.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@sara_brab zkušenosti z 3 letého bydlení, mezi k… @artep1987 ano, to rozložení spotřebičů není finální- je to jen tak nastřelené a určitě bych to pak promyslela, aby to bylo souměrné. S tím rozestupem 95 cm jste mě potěšila 🙂 viděla jsem i 60 cm ostrůvek a nepřišlo mi to nějak ošklivé a my to budeme mít jen jako další pracovní plochu, nebude tam ani dřez, ani varná deska. Jde o to, že bych tam ten ostrůvek chtěla zachovat, protože dokáže v prostoru vizuálně oddělit kuchyň a zlepší pracovní podmínky při vaření. Elko jsem si taky kreslila, ale přijde mi to vzhledově horší a v kuchyni jsou pak delší vzdálenosti než když se od linky otočím k ostrůvku (ale to může být o zvyku). Navíc v ostrůvku by byly zásuvky, takže si člověk může u stolu nabít telefon/ počítač. Ještě dotaz k těm 95 cm: vaříte třeba ve více lidech? Nebo s dětmi?Odpověď na příspěvek od sara_brab:
@artep1987 ano, to rozložení spotřebičů není finá… @sara_brab na ostrůvku taky nic nemáme. Vše na lince u stěny, byla to velká diskuze v kuchyňském studiu, kde mě pak logicky "udolali", že tam je jakoby nepořádek a když je u ostrůvku hned jídelní stůl je lepší mít dřez a indukci dále, aby to byla čistější plocha a ano měli pravdu. Vaříme max ve dvou. A často já s dcerou pečeme. Máme taky na ostrůvku (z boku, nechtěla jsem nic vyrezavát do pracovní desky) zásuvky, takže nejčastěji je přípravná plocha ostrůvek. Ostrůvek má délku 185 cm. Máme menší šíři pokoje než vy (takže u vás by to bylo prostorově ještě o metr větší). Pošlu fotku pro predstavuOdpověď na příspěvek od synura_p:
Je v pohodě mít TV pověšenou hned takhle vedle kr… @synura_p mělo by to být v pořádku, s tou TV u krbu (je to zděný krb s vložkou a žádný velký žár by tam být neměl. Televize bude mít ještě odstup). Za gaučem je mezera, protože kdyby byl až vzadu u stěny bude hrozně daleko od tv i krbu. V tom rohu za ním by pak byla asi malá knihovna, případně vánoční stromeček (když se totiž gauč rozloží a zadní opěradlo sklopí, dá se sedět z obou stran)Odpověď na příspěvek od sara_brab:
@vitkalivoda děkuji za inspiraci, vypadá to moc p… @sara_brab takto to jde udelat v ikeaOdpověď na příspěvek od vitkalivoda:
@sara_brab kuchyne je uz hotová, ale jeste neni n… @vitkalivoda moc děkuji, zkusím si to nakreslit, zatím to na mě působí opravdu dobře 👍 máme trochu blíže ke kuchyni vchod než vy, tak nevím jestli by se tam dalo udělat to sezení, ale kouknu na to.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@sara_brab na ostrůvku taky nic nemáme. Vše na li… @artep1987 a když máte ostrůvek 85 hluboký, tak skřínky ze strany linky jsou jak hluboké? 85 hloubka skříněk se ani nedělá ne? Takže tam je nějaká prázdná mezera mezi zády skříněk a předním panelem ostrůvku?Odpověď na příspěvek od sara_brab:
@artep1987 a když máte ostrůvek 85 hluboký, tak s… @sara_brab máme jen normální šuplíky (vyjížděcí) z jedné kuchyňské části. Druhá je prázdná a je tam jen ta deska, stejně je tam jídelní stůl, tak jsem tam nic nechtěla, přítel mě ještě ukecaval z boku chladničku na vína do toho prazdneho prostoru, ale to jsem nechtěla (ale dalo by se).Odpověď na příspěvek od sara_brab:
@vitkalivoda moc děkuji, zkusím si to nakreslit, … @sara_brab nemáte, mame myslim 3m, ja tam rozsiroval vstup, linka je široká myslim 270cm, mezi ostruvkem a deskou je myslim 120cm prostoru. Ja tam vidím tu výhodu dalšího sezení, varianta s ostruvkem je fajn, ale nevyužije se to naplno, u ostrůvku se dle mého názoru ma sedět.Odpověď na příspěvek od sara_brab:
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o názor na di… @sara_brab na ten poloostrůvek s židlemi bych byla opatrná. Zvlášť když si to dáte u vstupu (dveří ), kde jsou dveře jen 80-90 cm. To pak prostě ten vstup zabijete (jako chudák ten kdo tam sedí a další kdo se snaží vejít do místnosti). Nemluvě o tom, že když je hned vedle normální stůl se židlemi, tak je to fakt zbytečné. Asi jako mít dřez v kuchyni u stěny a druhy menší na ostrůvku na naplnění vody když je třeba :) je to fency, ale když už tak do velkého baráku a ne na pár metrů kde řešíte kvalitní rozloženíOdpověď na příspěvek od artep1987:
@sara_brab na ten poloostrůvek s židlemi bych byl… @artep1987 tak zidle můžou byt jen dvě a tim pádem tam bude dostatek místa, musi se to změřit. Na stůl je tam místa skutecne dostatek. Je to kazdeho volba, ja jsem příznivec co nejvyššího počtu míst k sezení. Pokud bych volil variantu ostrůvku, tak v něm bych chtěl mit sporák, at to neni jen odkládací plocha neboaspon zásuvku pro zapojeni kontaktního grilu. Mohl bych tak vařit a byt primo v kontaktu s lidmi u stolu. Je zde fotka a prostor je využít na květiny, misto jako pracovní plocha.Odpověď na příspěvek od vitkalivoda:
@artep1987 tak zidle můžou byt jen dvě a tim páde… @vitkalivoda je to pracovní plocha, ale je uklizena ,tak tam jsou jen květiny a jablka :D. Jinak je tam kupa věci na vaření, ale to vám sem nebudu posílat. Mám radši uklizeno, takže kuchyňský robot, fritéza, mixér atd jsou v šuplíku, když se právě nepoužívají (a narovinu chodíme do práce a dítě do školky, tak přes týden to není žádné extra velké vaření aby to tam furt bylo). A mít na tom indukci, když hned na druhé straně je stůl je trošku hloupost, kámoška tam má takové to sklo a další vyjížděcí digestoř (jinak část jídel fakt prska dokola a ať mi nikdo nevykládá, jak má čistou indukci po vaření).Odpověď na příspěvek od artep1987:
@vitkalivoda je to pracovní plocha, ale je uklize… @artep1987 praktické to asi fakt moc nebude, ale občas to je k vidění s tou vysuvnou digestoří. Máte krasne uklizeno pri málem dítěti, klobouček dolů. Kuchyň je pěkná, o tom žádná.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@sara_brab na ten poloostrůvek s židlemi bych byl… @artep1987 je pravda, že kdyby u vstupu byly barovky, tak to není moc praktické. My ani barové židle neplánovali, pro děti nic moc a pokud má dospělý v dosahu normální stůl, je to stejně pohodlnější. Určitě bych na ostrůvku nechtěla ani dřez ani varnou desku (všude voda, nebo mastnota). Taky mi příjde fajn, že když je ostrůvek v prostoru,tak je kuchyně přístupná hezky z obou stran.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@sara_brab na ostrůvku taky nic nemáme. Vše na li… @artep1987 můžete mi prosím ještě napsat kolik cm máte mezi dřezem a varnou deskou?