Dřez pod okno - jak vyřešit?

Kuchyň bude do L, vlastně obě "ramena" budou stejně dlouhá. A v rohu, kde se ramena protínají, je z každé strany stejně velké okno, takže ten roh je docela takový prosvětlený. A prvotně jsem vždycky myslela, že pod jedno okno dám dřez (otevírání okna by nevadil) a volná pracovní plocha bude dál, pod horními skříňkami. Pořád jsem měla dost času s přesným plánováním a ted "najednou" :-) instalatér potřebuje vědět, kde udělat vývody, tudíž se musím urychleně rozhodnout, kam s ním. Takže kdo máte buď dřez nebo radši volnou pracovaní plochu pod oknem, vyhovuje vám to? Nebo byste to udělali jinak? Díky za názory.
Odpovědět
Mně se víc líbí mít pod oknem pracovní plochu. Jsem malého vzrůstu a přes dřez by se mi okno mylo hůř a při jeho používání by určitě bylo zacákané. Na pracovní plochu při mytí okna můžu vylézt. :) Když už bych dělala kuchyň, pořídila bych do ní i myčku. Pak by dřez mohl být někde v koutě jen pro oplachování. Při práci u pracovní plochy bych mohla koukat z okna...
Odpovědět
Profilova fotka
@wex http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch... http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch...
Odpovědět
@petrsv1000 děkuji, jsem si nevšimla:-) @aurinko díky za názor. Myčka bude, ale i tak dřez využívám hodně, při vaření pořád něco oplachuju, i ruce...tak bych to do kouta zas nezatracovala...
Odpovědět
@wex My máme pod 2/3 okna dřez a kdybych mohla, volila bych jinak. Takto to chtěl muž a mně to bylo jedno. Jelikož máme záclony, jsou neustále pocákané od vysoké baterie, to samé parapet. Když záclony nebyly, bylo pocákané i okno. Dnes bych tam radši měla pracovní plochu. Do rohu bych dřez ale nedala v žádném případě.
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko @soleilll tedy nevím co u toho dřezu děláte ale my pocákáné nic nemáme, ani když se tam myje třeba velký plech.... =-)
Odpovědět
@petrsv1000 Stačí sáhnout mokrou rukou po páčce baterie a cáknu na záclonu. Ale třeba jsem jen neohrabaná. :-D Nutno dodat, že nemáme myčlu a dřez využívám opravdu intenzivně. Navíc při mytí nádobí opravdu z okna nekoukám.
Odpovědět
Já bych především znovu jak to mám, chtěla mít dřez poblíž varné desky. Zatím je to tak super. A protože okno je až kousek dál, tak mám před oknem pracovní plochu. Zatím mi to vůbec nevadí, naopak. Když něco připravuji, tak můžu kouknout ven, když chci okno pořádně otevřít a vyvětrat, tak jen dám stranou bylinky a můžu ho hodně otevřít, takže zatím mi rozhodně nevadí, že nemám dřez u okna. Sice ho použiju na rychlé opláchnutí třeba často při vaření, ale rozhodně ho nepoužívám stejně nějak delší dobu vkuse, abych si nějaký pohled ven mohla vychutnávat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@soleilll my tedy záclonu nemáme, jen žaluzie, ale ani na parapet mi to necáká... asi meju pomalu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Řešili jsme stejný problém, nakonec máme pod oknem pracovní plochu a je to fakt super, neměnila bych.
Odpovědět
Profilova fotka
v domě kde momentálně bydlíme máme 1/2 dřezu pod oknem. Je to v pohodě, nevidím v tom problém - spíš mi vadí, že je dřez u rohu, špatně se k němu dostává :o(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?