Dřezové dilema

Profilova fotka
Ahoj všichni, tápu ve velkém dřezovém dilematu, jak tu již bylo tisíckrát omýláno - řeším materiál, ze kterého dřez vybrat aby byl odolný, né moc náročný na udržování a hezký. Všichni většinou řeší rozbitnost a fleky od vodního kamene, u nás je také velkým otazníkem dost železitá voda. Bojím se aby na dřezu nebyly oranžové fleky. Původně jsem chtěla nerez - ale vůbec se do naší kuchyňky vzhledově nehodí, hodil by se buď černý nebo bílý dřez (deska je tmavá venge a skříňky jsou světlounké téměř bílé).. Takže prosím o názory - keramika, nerez, granit nebo tectonit, co byste volili?
Odpovědět
Profilova fotka
@ravenia Nerez - je na nem vidět všechno, rychle se poškrábe... Tectonite - tenký plast (to je tak když nekdo chce granit, ale cena se mu zda příliž vysoká) u tmavých barev je vidět, že barva není v celé síle Granit - odolný, na udržbu nenáročný (pokud se objevý zabarvení - stačí posypat jakýmkoliv pracim práškem nebo práškem do myčky obsahující aktivní kyslík, zalejt vroucí voudou a nechat působit přes noc - ráno jako nový), cenově dostupný Keramika - je neporézní, takže se netvoří nechtěné zabarvení, ale oproti granitu je křehky, u kvalitních značek vyšší cena ... stručne popsáno :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji, to je krásné shrnutí :-) Předložím svému chlapovi a snad se konečně nějak rozhoupeme, pro jistotu jsem si vybrala od každého typu jednoho dřezového favorita :-D
Odpovědět
@ravenia my jsme se rozhodovali mezi nerezem a granitem. U všech nerezových dřezu byla malá umývací vanička. Tak jsem si vybrali od Franke granit a velice spokojeni. Volil bych podobný odstín dřezu jako skvrny co udělá železitá voda, nemám zkušenosti co dokáže železitá voda. Pokud černý dřez nebude mít dostatečnou údržbu, tak to jde hodně poznat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Jaký je rozdíl mezi dřezem granitovým a algranitovým.
Odpovědět
Profilova fotka
Stejny problem resime taky... Hodne se mi libil keramicky dvoudrez z Ikey za 3500kc, ale moc se mi nelibi, jak couha do prostoru, ma hloubku 66cm:( Nemate ho tu nekdo a nejake zkusenosti? Granitovy asi radsi svetly, bo mame hodne svetlou desku, skoro bilou a kuchyn bude masiv z dubu-naolejovane,takze malicko tmavsi.. Omlouvam se, ze se zde taky vsouvam s dotazem..budu rada za jakoukoli radu, kdo ma jakou znacku drezu a jak je s nim spokojeny! diky!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?