Dvirka - spoj na pokos

Prosim o radu :). Chceme kuchyn v rustikalu, narazili jsme na krasna dvířka, ale rohovy ramovy spoj je na pokos, viz obrazek. Ma s tim někdo prosim zkušenost? Rozklizi se to casem? Horni skrinky budou mit vysku 100 cm, tak si rikam, jestli ten spoj vydrzi. (Lednicku neresim). Diky předem
Odpovědět
@syeli Rozklížení spoje bych se nebál. Metrové horní skříňky je dost. Standart je 90 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli nepredpokladam ze by to bylo slepene na tupo, takze pokud je to spravne udelane tak ne. Bude to z masivu?
Odpovědět
@travas Mame malo mista, takze musíme zvetsit skrinky :(. Jeden znamy nas varoval, ze i ten stav spoje ted uz je spatny (to je vzorek), a ze pak se to jen zhorsi (vlivem zmen teplot a vlhkosti). @jumpmans Doufam, ze to není slepene na tupo, radsi zjistim. Ano, bude to z dubu. Divala jsem se, ze casteji ted delaji na cep a rozpor, ale třeba takovy Hanak u rustiku také pouziva pokos a ještě to uvadi jako estetickou prednost.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli ono pod tim pokosem muzes mit pomerne sofistikovany frezovany spoj, ktery bude drzet velmi dobre. to co vidis na obrazku (ta skvirka) je bohuzel hodne casto a je pomerne tezke to vyresit - neni-li drevo perfektne vysusene, tak i kdyz to spasujes naprosto presne, tak se vlivem nasledneho sesychani ten spoj vevnitr rozevre.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud je to kvalitne provedene tak to vydrzi :-)
Odpovědět
No prave nam ten znamy i rikal, ze proto uz se ted na pokos skoro nedela :(, protože u tohoto spoje je to normalni a není to esteticky. A ze do te skviry se dostane mastnota, neda se to vyčistit. A ze to urcite stane. Jinými slovy, drzet to bude dobre, ale skvira tam také urcite bude?
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli skvira tam byt nemusi pokud je to udelane dobre z dobreho materialu
Odpovědět
Z 4 rohu vzorku pouze jeden roh ma tento problém. Muze nejak prosim laik poznat, jestli to je udelano dobře a jestli se pouziva dobry materiál? Diky
Odpovědět
Profilova fotka
Máme takhle dělané všechny skříňky v práci, jsou tu už roky a všechny jsou naprosto v perfektním stavu, nikde žádná škvíra a to jsou opravdu hodně používané a nikdo je nešetří ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Blejska jsem Ti je ;-)
Odpovědět
@qeszi Moc dekuji!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?