Dvojdrez s odkapem

Ahoj, mate nekdo v kuchyni dvojdrez s odkapem? Rozhoduji se prave mezi dvojdrezem s odkapem nebo klasickym drezem s odkapem, material granit. Misto v kuchyni na to je, ale uvazuju, jestli to vazne neni zbytecne. Mycku take budem mit. Kazde odpoledne ale ve drezu rozmrazujeme psovi maso a cekame ted dite - tak si zas rikam, ze jeden volny drez navic muze byt fajn. Jakou mate zkusenost? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adreistea já dost vařím, protože mě to baví (vím, že nejsem za chlapy sám). k vaření potřebuji zásadní věc. pořádek kolem sebe. okapový dřez je podle mého názoru pouze místo, kde se odkládá "něco" na pozdější uschování do skříněk. to by mi samo o sobě nevadilo, ale fakt, že kolem umytého nádobí v okapovém dřezu neustále budu lítat se surovinami, se mi nelíbí. stejně to okapané budu muset jednou uklidit, takže se tomu nevyhnu. máme myčku, 1 granitový dřez a velkou odkapovou plochu k němu, která je super. pokud nechám rozmarazit maso, mám ho ve dřezu, který je prázdný nebo v plastové misce, kterou stejně jako dřez je nutné po surovém masu umýt... v kuchyni budeš mít práce pořád stejně s jedním nebo se dvěma dřezy. základ je podle mě myčka a pracovní prostor, který není limitovaný obavou z kontaminace již umytých věcí. o peníze za dvojdřez tady vůbec nejde (zanedbatelná položka), ale v době, kdy za nás myjí myčky, mně toto řešení příjde spíše na obtíž. jsme zvyklí použité nádobí okamžitě cpát do myčky, takže máme "pořád" uklizeno. co se týká toho psa a rozmrazování masa, asi by ty dva dřezy byly fajn. samozřejmě v případě, že psík váží přes 50 kg a víc. :-) jinak bych se nad tím vůbec nepozastavoval, aby se z druhého dřezu nestalo nějaké skladiště...
Odpovědět
@adreistea mam drez s druhou mensi vanickou a jsem moc spokojena - prave na rozmrazovani masa a jinych veci. Dvojdrez se me zdal uz moc velky.
Odpovědět
@tomas80 @kekita jde prave hlavne o to rozmrazovani masa. Rozmrazujem kazdy den 1 kg velky spalek masa/drstek/kosti (v obalu), coz nemeni nic na tom, ze nasledne umyti je samozrejmosti. A vyhovuje mi, ze nas velky pes nema sanci misku v nedockavosti shodit, vylit.. :) nejde mi o to odkladani a hromadeni nadobi ;-) to ja si rada kolem sebe drzim poradek. Ale prave, kdyz rozmrazuju maso, vadi mi, ze v aktualni kuchyni nemam kde oplachnout veci jako prkynko,etc../nalit si vodu do dzbanku nebo hrnce/slit testoviny, spolu s prichazejicim ditetem nepochybuju, ze pribude veci jako kojenecke lahvicky, apod. Proto nad tim docela uvazuju. Prostor vazne neni problem, na vanicku jsem prave koukala, ale to uz mi prijde zbytecne male - kdyz ve velkem budu mit to maso, tak budu mit stejne nedostatek prostoru v te vanicce, takze to uz bych asi radsi ten klasicky drez, bojim se, ze to nebudu vyuzivat :) Ale prave take uvazuju, jestli ten dvojdrez neni uz zbytecne velka krava no :-D
Odpovědět
@adreistea ja mam blanco metra 6s compact a ta vanicka je tak akorat na to maso. 1,5 kg v ni rozmrazim v pohode a velky drez mam volny. A pritom je to stejne velke jak klasicky drez s odkapavacem. Ale na druhou stranu vse strkam do mycky, tak nepotrebuju nic nechavat odkapavat.
Odpovědět
@kekita divala jsem se na ten drez a ja tam bohuzel tolik masa nerozmrazim. Jak jsem psala, balicky jsou ve forme podlouhlych spalku a to je bez sance, uz ted to davam v normalnim drezu nasikmo a je to tak tak. V tomhle kompromisy delat nechci, but jednodrez nebo dvou, ta mala vanicka se mi fakticky nelibi. To ja zas na odkapavani davam a umim si predstavit, ze tam treba hodim drevene prkynko, nuz a podobne, proste mensi veci, ktere hned cpat do mycky nebudu, takze odkapu se vzdavat taky nechci. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?