Facelift Lacobelu, jak řešit?? (změna barvy již nalepeného)

Ahoj všem, pro někoho možná zvláštní či malicherný dotaz. :-D Ale, sestra se chystá na koupi bytu již po rekonstrukci, jediné s čím se nemůže ztotožnit, je barva lacobelu v kuchyni. A tak by nás zajímalo, existují nějaké možnosti, jak z meruňkového lacobelu udělat bílý, tak aby se to obešlo bez odstraňovaní starého a lepení nového (i když to si popravdě taky úplně nedovedu představit :-o ) Mám na mysli něco jako polepení fólií, (i když to je asi taky kravina :-|) případně jakou, či máte někdo zkušenost? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že tvůj dotaz má logiku, lacobel je dnes oblíbený, ale žádný materiál se nebude líbit 10 let, takže jeho renovace se jistě dočkáme :-) a v případě koupě chápu, že člověk má jiný vkus. Myslím, že by se mělo dát něco nalepit na sklo, záleží jaký chcete výsledek, např. některé keramické obklady mají tl. 2mm
Odpovědět
Osobní zkušenost nemám,ale pokud se podíváte na výrobní proces jak se LACOBEL vyrábí,tak to možné není a o nějaké renovaci nemůže být řeč.Na jedné vrstvě je nanesen speciální lak,který odolá i 80 stupňů,tudíž odstranění této vrstvy bude problémové jak chemicky a vzhledem ke sklu ani opálení nepřichází k úvahu.
Odpovědět
Profilova fotka
@gilla25 jestli jde udělat facelift to neporadím ale napadlo mě - co zavolat do nějakého sklenářství jestli by to nešlo přestříkat něčím jako je třeba tekuté sklo ve spreji apod.. možná se ti/vám vysmějí ale za zkoušku to stojí.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
třeba je to hloupost, ale co ty ochranné folie, které se lepí na auta, jsou v mnoha barvách a dost odolné...?!
Odpovědět
@gilla25 @veef Ty folie na auta nezní hloupě. Kamarád mechanik co dělá folie na auta nám takto upravil sprchový kout. Jen nevím jak by to bylo přímo za varnou deskou. Aby ta folie teplem nepracovala.
Odpovědět
Profilova fotka
Zajímavá diskuze.... tak nelepit na sklo dlaždičky,je s prominutím zhovadilost - to to sklo mužete rovnou sundat a udělat nový obklad. Polepit sklo folii? - vyřeší to možná barvu, ale přijdete o snadnou udržovatelnost skleněného obkladu. @gilla25 Doporučuji buď si na barvu zvyknout nebo sklo vyměnit za jiný obklad nejlepe zase sklo :-) U skla je výhoda, že se nemusí "vyplnit" celý prostor až po horní skříňky, stačí třeba jen "soklík" cca 250-300mm vysoký, jen u odsavače bych to udělala až k němu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?