Kuchyně - fólie či lak?

Ahojky, prosím moc o radu. Jsme ve stádiu rozhodování o kuchyni. Dvířka budu mít bílá matná. Jen se chci optat, je lepší dvířka lakovaná nebo fólie?? Máte někdo zkušenosti??
Odpovědět
Profilova fotka
Folie: + tvrdost (odolnost proti poškrábání) - je to termoplast, který je teplem nalisován a časem ztrácí svou pružnost a začne se odchlípávat. Pokud se to neodhalí zčas špatně se to opravuje Lak: - je mekčí než folie, ale + případné poškození se dá lehce spravit, případně celou kuchyň přelakovat na jinou barvu :-) ja jsem pro lak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky všimla jsem si, že asi pracuješ v kuchyňském studiu.....můžu vědět v jakém?
Odpovědět
Také se rozhoduji jestli lak nebo folie a nebo lamino od Hanáka, co myslíte? Lak od jednoho nejmenovaného výrobce je stejně drahý jako lamino od Hanáka, zvažuji co zvolit. Poradíte???
Odpovědět
Profilova fotka
@kubad10 Hanák je dost drahý, to bych raději vzala lak od toho druhého výrobce...
Odpovědět
@ivanka2309 tak mezi těmito dvěma určitě lak
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanka2309 také bych chtěla bílá matná.....je mi to vymlouváno,že prý časem zežloutne? co myslíš?
Odpovědět
@makkina Asi to tak nakonec dopadne... Hanák je předražený a tvrdí, že má lamino kvalitní stejně jako jeho lak... tak nevím co si o tom myslet...
Odpovědět
tak asi vyhrál lak, děkuji za rady....máme nabídku od jedné firmy, kde lak i folie vyjde cenově naprosto stejně, tak asi není co řešit.....Jestli kuchyň zežloutne, tak to netuším, asi budu doufat, že ne, jelikož jinou kuchyň než bílou nechci... :-)
Odpovědět
@jittuss taky máš vybranou bílou matnou?? no někdo mi řekl, že bílou kuchyň by nechtěl, ale to je co člověk to názor. Je to těžký. Kuchyň je finančně náročná a nemá ji člověk rok. Jestli zežloutne netuším, ale asi bych jinou než bílou nechtěla. maximálně jí za 10let necháme přestříkat a myslím, že do 10let určitě nezežloutne.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanka2309 fólie a lak ve stejné cenové kategorii?? To se mi nechce věřit... Kolika vrstvami laku to budou lakovat??
Odpovědět
Profilova fotka
Mam představu o bílé,ale spíš jako aby šel vidět dekor bílého dřeva , nechci vyloženě nic lesklého a hladkého. Nevím jak to popsat :-)
Odpovědět
@catt82 budou lakovat v 6.ti vrstvách...
Odpovědět
Článek se načítá
@jittuss důležité je, že vy máte představu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
máme v bytě 15 let starou bílou kuchyni ve folii a je stále jako nová a nic žluté není, teď se rozhodujeme zda lak nebo folie a jdeme do folie ale jen kvůli ceně, která je poloviční, pokud máte stejnou nabídku v laku šla bych do laku
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?