Funkce vestavné elektrické trouby, jakou vybrat?

Ahoj, potřebovala bych poradit s výběrem trouby. Na co se soustředit a na co si dát pozor? Které funkce jste nejvíce ocenili- určitě chci samočištění, ale jaký typ? Co sonda na pečení masa -je zbytečná? Které značce se vyhnout a která se osvědčila? Díky za všechny vaše postřehy :-)
Odpovědět
1
2
Tak k samočištění jsem zatím našla toto (opravte mě prosím, pokud se pletu): 1) Water clean - nic moc účinek (v podstatě dáte do trouby pekáč s horkou vodou, zapnete, až se mastnota odmočí, umyjete?! To mi přijde jako starý osvědčený recept, nechápu tu "funkci samočištění" ?!) 2) Katalýza - v troubě je na bočních a zadním panelu speciální povrch, který absorbuje mastnotu a časem, až se zanese, je potřeba jej co? Vydrhnout? Koupit nový? A to se jako ta rok usazená mastnota při každém pečení znova přehřívá? Co když budu péct bůček a pak koláč? 3) Pyrolýza - vnitřek trouby je z vysokoteplotně odolného materiálu, když je potřeba troubu vyčistit, zapnete "Funkci pyrolýza", dvířka trouby se uzamknou a teplota stoupne až k 500°C?!, všechny nečistoty jsou spáleny na prach a ten pak setřete? To by mi nevadilo, máme "noční tarif", tak bych čistila v lenějším tarifu... Trochu mě děsí ta šílená teplota, uzamčení dvířek, aby nedošlo k přístupu kyslíku - možnost vznícení, ale snad to mají konstruované tak, aby se to nestalo (taky se ta funkce nepoužívá po každém pečení). Horší je ta cena... Docela problém bych viděla v špatných popisech - jak Heureka, tak Mall natož výrobci - každý si ty funkce pojmenovává jinak. V tom aby se blbý vyznal :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Za me určitě pyrolyza - ja pises das to vypálit a setres popel (mam ji doma vim o cem mluvim) - koukni na moje video https://www.youtube.com/watch?v=fjf7d... Pečící sonda je dobra na masa, treba kdyz pečes kus honěziho a chces ho mit uvnitr medium (nastavis si kolik stupnu tam chces mit) Dobre jsou treba pojezdy... Zalezi kolik do ni chces investovat - muzu doporucit Electrolux - AEG, Bosch - Siemens, Miele :-)
Odpovědět
@verunky tak to je hustý! - to video myslím, když to člověk slyší jak to teoreticky funguje, tak to zní dobře, ale takhle to vidět je paráda! O pojezdech taky přemýšlím, asi budu chtít jeden - do dolnější části, kde se peče maso, na moučníky to není až tak potřeba... Je pravda, že si člověk připlatí, ale po minulých zkušenostech už i manžel neodporuje (máme Whirlpool, teď mu končí záruka a za ty 2 roky jsme 4x reklamovali = vrácení peněz. Takže se jí zbavím a budu mít novou :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
@kafr ted uz se to dela tak ze je treba jeden a muzes si ho prendavat kam chces :-) pokud chces neco dobre vybavenyho za slusnou cenu tak treba Electrolux :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To stejné řeším já a mám vyhlídnutou právě Electrolux. Má katalýzu i sondu do masa
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky ale zeptám se Veru, jestli nemáš přehled náhodou jestli mají tu sondu do masa i jiné trouby? Myslím jako značky
Odpovědět
Profilova fotka
Miele ji ma urcite :-) mam dojem ze je mají skoro všichni ale jen u nekterych modelu (vyšších) u BSH se tomu rika "PerfectRoast teplotní sonda", Whirlpool - "teplotní sonda", Brandt tam jsem to nenasla (mozna spatne hledam) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@1leontynka katalýza neni pyrolýza! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky to ja vim, ze to neni to stejné. Paní pise o samocisteni a o nekolika moznostech
Odpovědět
Profilova fotka
@1leontynka: Muzu se zeptat, ktery Electrolux ma pyrolyzu i sondu? Diky
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek o pyrolýzu jsem se nezajímala, takže nevím. Tady máš ale stránky přímo Electroluxu - http://www.electrolux.cz/Vyrobky/Va%C... a tam si nastavíš, co ta trouba má mít (sonda tam bohužel zadat nejde) - nicméně s pyrolýzou tam mají patnáct trub a já tipuji, že u většiny ta sonda bude ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek typy co maji oznaceni EOC....
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Diky holky za odpovedi. Jdu se tim proklikat.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tato http://www.electrolux.cz/Vyrobky/Va%C... Vypada ze ma i pyrolizu, i sondu a naci jeste peceni v pare. A vychazi kolem na heurece nejlevnejsi za 20900.
Odpovědět
Ahoj, dik vsem za rady a tipy. Nakonec jsme vybrali Electrolux EOC 4565 10X. Pyrolizu jsme jeste nezkouseli, ale jinak super. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Zdravím všechny zkušenější. Minulý týden jsem byl v kuchyňském studiu a došla řeč i na spotřebiče. Nejvíce mi začala vrtat pečící trouba, protože ten člověk ze studia mi řekl, že pyrolýza je sice účinná, ale že při tom procesu se trouba nahřeje na cca. 500°C a nevěří, že by ty trouby byly natolik izolované, aby se ta vysoká teplota nepřenášela do korpusu a nemohla ten korpus nebo spoje, co já vím, nějak poškodit. Začal jsem o tom přemýšlet až zpětně, takže jsem se ho neptal, jestli opravdu někde nějaké problémy kvůli pyrolýze viděl nebo proč to říká. Pán doporučil spíš aquaclean nebo katalýzu, ale všude zase čtu, že jsou na prd a buď pyrolýza nebo nic. Má někdo nějaké alespoň několikaleté zkušenosti s pyrolýzou a zmiňovanými problémy? Jak čsto troubu pyrolýzou čistíte? Napadá mě, jestli třeba nebyl případ nějaké levnější trouby s pyrolýzou, která sice tuto funkci má, ale opravdu nebyla dostatečně izolovaná nebo jestli to nebyl nějaký šlendrián při výrobě korpusu. Díky za postřehy.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Osobobne mam zkušenost s Electrolux Siemens Miele - Ano je pravda že trouba se rozehřejě na 480°C ale teplota která "se přenese" do korpusu je minimalni cca 30-40°C dviřka majo okolo 60°C a teplý vzduch jde mezi panelem a dvířky trouby Pyrolýzu doma použivám cca 1-3 ročně (a to až když te to opravdu humus) viz moje video (to neni jeste tak strasne spinava) https://www.youtube.com/watch?v=fjf7d...
Odpovědět
@verunky Nepoužíváš pyrolízu, když ti jí trouba zahlásí, že je na ní čas?
Odpovědět
Profilova fotka
Ne používám ji kdyz je potreba... siemens ji nehlásí ... ani Miele a ani nevím o žádné která by to tak měla, protože můžeš pect převážně buchty a to tu troubo nezasvini a jednou upeces maso a můžeš ji pustit... U Miele můžeš zvolit jaký stupeň zvolit 1-3, u siemens výběr neni @hanro
Odpovědět
@verunky Aha, já mám Elektrolux a mě to po určité době zahlásí. Na displeji se objeví Pyr a pak mohu zvolit buď hodinu nebo dvě na pyrolízu.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanro a bez hlaseni to nejde?
Odpovědět
Mam siemens. Pyroliza na nej ma 3 stupne. Nepyta si ju, je to na uzivatelovy. Pocas pyrolizy automaticky bezi chladiaci ventilator (slusne huci a vykuruje priestor) a dvierka su zamknute (nedaju sa otvorit az pokial sa rura nevychladi). Korpus sa nehreje, sklo nepali (su tam 3) a je chladene vzduchom, ktory ide mezdi. Na to, aky je pyroliza jednoduchy system, je podla mna najmenej pracna a najlepsie cisti.
Odpovědět
@verunky Asi to jde, nevím, nezkoušela jsem to ;-) Ale jsem za pyrol. ráda, čistění trouby je bez práce :-)
Odpovědět
@radim83 ahoj mame Elektrolux, jak uz jsem psala a jsme maximalne spokojeni. Cistili jsme 1x, trouba si sama rekla, ze by bylo vhodno pyrol. zapnout. Hodnekrat jsme pouzili gril, tak podle toho vypadala. Co se teploty tyka, tak ve studiu kecaji. Ty trouby jsou na to delane! Dvirka i pri pyr. na dotek jen tepla a okoli trouby se neprehriva. Pokud to srovnam s nasi predeslou Whilpoolkou tak ta hrala vic i pri beznem peceni. (Navic mela spatnou elektroinstalaci, nastesti se nam podarilo ji vyreklamovat)
Odpovědět
Oplati sa zobrat ruru ktora ma funkciu pecenie v pare? Vyuzivate to?
Odpovědět
Vybrala jsem Electrolux, nejlepší nabídka pokud chce člověk rozumnou cenu. navíc skvělé ohlasy vybrala jsem si funkci přidání páry k pečení - slyšela jsem na to samou chválu, moc dobrá věc na pečivo, maso aj.
Odpovědět
@pucifal ktory model?
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 mě ve studiu pán právě vysvětlil, že pokud se bojím zahřátí okolních částí trouby, kdy třeba při foliovaných kuchyních to může být problém, tak nejlépe právě pyrolíza. že ty trouby jsou úplně jinak izolované než "obyčejné" vestavné a že je tam mnohem nižší riziko toho přehřátí a loupání povrchu budu ráda za typ na troubu electrolux - pyrolíza, sonda na maso, výsuvný rošt, plná pára
Odpovědět
@mirecx vybrali jsme nakonec tuhle: http://www.vestavne-spotrebice.cz/ves... chtěli jsme se vejít okolo 15 tisíc za troubu a tahle nám přišla, že nabízí dost funkcí (a žádné pro nás zbytečné) za dobrou cenu....hodně jsme přemýšleli o čištění a vybírali mezi touhle a jednou s pyrolýzou - ale nakonec zvítězila tahle bez. ta druhá zas neměla páru....co se týče čištění ze zkušeností pár známých vím, že tenhle hladký smalt úplně stačí, nemusí se vůbec drhnout jako staré trouby,udržuje se taky dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@pzad dobrý večer, můžete mi napsat prosím, jakou máte troubu Siemens? Mám nějakou vybranou, ale v popisu píšou samočištění.. Tak já už fakt nevím, jestli je to ta pyroliza nebo ne... Děkuji
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?