Granitový dřez - Franke nebo Schock?

1. srp 2017130
avatar
Autor

registrovaný 22. 6. 2016

32 příspěvků ve fóru

22. čvn 2016

Prosím o pomoc s konečným výběrem dřezu, první varianta je Franke BFG 611 grafit, druhá varianta Schock Signus D-100 L Carbonium. Cenový rozdíl je 5750 Kč za Franke a 9220 Kč za Schock, levnější jsem na netu nenašla. Máte prosím někdo některý z nich a jak jste spokojeni? Vyplatí se opravdu investovat skoro 2x tolik do té technologie Schock - Cristadur? Vodu máme tvrdou, dřez bude tmavý, takže mi jde i to, jak se bude dřez udržovat z hlediska usazenin od vodního kamene. Mně se z hlediska údržby víc líbí Franke, protože má tu odkapovou plochu hezky rovnou a snadno se setře, přepad má z vnitřní strany vaničky, zatímco u Schocku je tam součástí odkapové plochy prohlubenina a přepad, což se bude podle mě zanášet a hůř čistit.. Přidávám fotky, všem moc díky 🙂 . Miru

  • avatar

    registrovaný 18. 3. 2016

    408 příspěvků ve fóru

    22. čvn 2016

    asi moc neporadim, ale manzelka mala vo vybere tieto 2 tiez a k nim este http://drezy.heureka.cz/blanco-metra-xl-6-s-puradur-ii-antracit/
    nakoniec vyhral Blanco

  • avatar
    Autor

    registrovaný 22. 6. 2016

    32 příspěvků ve fóru

    22. čvn 2016

    @akoinac Díky a můžu se zeptat proč nakonec Blanco? A jste s ním spokojený?

  • avatar

    registrovaný 18. 3. 2016

    408 příspěvků ve fóru

    22. čvn 2016

    @miru007 kuchynu mame zadanu len do vyroby, montaz bude koncom leta a uzivanie az za 4-5 mesiacov, ale opytam sa jej doma preco vyhral a napisem vecer.

  • Sponzor fóra
  • avatar
    Autor

    registrovaný 22. 6. 2016

    32 příspěvků ve fóru

    22. čvn 2016

    @akoinac Prima, moc díky a přeju, ať jste s výběrem spokojení 🙂

  • avatar

    registrovaný 2. 5. 2016

    60 příspěvků ve fóru

    23. čvn 2016

    Hezký den všem, budu mít poprvé granitový dřez Franke a tak bych potřebovala poradit čím ho čistíte? Díky 😉

  • avatar

    registrovaný 18. 3. 2016

    408 příspěvků ve fóru

    24. čvn 2016

    @miru007 blanco vybrala kvoli rozmerom hlavne a vraj sa jej aj viac paci odkvapkavacia plocha

  • avatar

    registrovaný 19. 11. 2015

    177 příspěvků ve fóru

    24. čvn 2016

    Mrkněte se na 2-dřezy od Elleci. My jsme s touto značkou spokojeni. Máme levnější model
    http://drezy.heureka.cz/elleci-easy-325-avena-granitek/

    nebo např. http://drezy.heureka.cz/elleci-tekno-475-nero-granitek/#ng:24f5ad3b14f1b95560efebba27301789
    Ale pozor na tu tmavou barvu, sanitr je prevít.

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2014

    26 příspěvků ve fóru

    24. čvn 2016

    no já bych se hlavně vyjádřila k té tvrdé vodě...z toho čistění se zblázníte, my máme hooodně tvrdou vodu, baterie utírám každý den a jsem hrozně šťastná, že jsme vybrali nakonec světlou variantu dřezu (Alveus CUBO 30) odkapovou plochu má taky rovnou - rozhodně výhoda. Viděla jsem u známých tmavou variantu FRANKE a vypadalo to fakt neudržovaně a to majitelka pořád přetírá do sucha hadrem. Neříkám, že bílý dřez je ideál, zase má jiné mouchy, ale když ho vydrhnete, tak vydrhnutý zůstane rozhodně déle, než černý, který má po pár použitích všude bílé fleky, takže asi tak 😉

  • avatar
    Autor

    registrovaný 22. 6. 2016

    32 příspěvků ve fóru

    24. čvn 2016

    Díky, já jsem právě po přečtení x diskuzí na téma vodní kámen a barva dřezu navrhla, jestli bysme nevybrali nějakou světlou barvu, ale manžel chce jen tmavou a navíc se nám tam hodí odstíny šedé až po černou, což je myslím ve výsledku stejný - jestli drbat světle šedou nebo skoročernou. Našla jsem i diskuze, kde byly s černou barvou moc spokojený i přes tvrdou vodu, že jde snadno vyčistit a hlavně nezůstávají na té tmavé barvě fleky od kafe, čaje (pytlíky od čaje), ovoce, vína atd. což pak jde dolů údajně hodně špatně.

    Co se týče toho čištění, tak prý nejjednodušší a nejlevnější je tento postup, kdy se čistí od vodního kamene zároveň varná konvice: Do konvice nasypeme trochu kyseliny citrónový nebo nalijeme ocet (cca čtvrtinu objemu konvice), doplníme vodou a dáme vařit. Pak to necháme chvíli stát a ještě hodně teplou až horkou okyselenou vodu vlijeme do zašpuntovanýho dřezu a necháme působit. Pak vodu vypustíme, konvici i dřez vypláchneme a máme čistý obojí 🙂 .
    Někdo potírá granitový dřez jednou za čas klasickým stolním olejem, že se na něm vytvoří ochranný film a pak se mnohem míň/pomaleji špiní. Nevím, co je na tom pravdy, ale vyzkoušet se má všechno 🙂 .

  • avatar

    registrovaný 10. 2. 2012

    70 příspěvků ve fóru

    28. čvn 2016

    po jak dlouhé době jde vidět špína na těch tmavých dřezích? a jak to vypadá špinavé? moc bych ho chtěla ale co druhej den ho čistit se mi asi chtít nebude....

  • avatar

    registrovaný 24. 1. 2017

    10 příspěvků ve fóru

    31. čvc 2017

    Já bych šel určitě do Shocku 🙂 A ještě bych ti radil si radši vybrat rovnou celý set ať potom nemusíš řešit tohle: https://eshop-schock.cz/content/23-jak-vybrat-tu-spravnou-kuchynskou-baterii-pro-vas-drez
    Věř mi, je to příjemnější a lehčí 🙂

  • avatar

    registrovaný 8. 6. 2017

    109 příspěvků ve fóru

    31. čvc 2017

    material shocku sa mne osobne pacil viac ...jemnejsi bez takej tej struktury ...
    ta ked manzel chce taky tak tam bude asi primarne on v kuchyny gazdovat 🙂 ja som sa tiez snazil presadit granit farebny a mame nakoniec nerez 😃 ale ten som vybral tiez ja ako moznost ked nie granit

  • avatar

    registrovaný 28. 5. 2017

    19 příspěvků ve fóru

    1. srp 2017

    Ahoj, já bych osobně bral Blanco/ shock záleží na ceně shock jako takový prodal technologii blancu to znamená že některé dřezy mají úplně stejné. Shock jako takový má potom dražší dřezy mají jemnější struktůru povrchu (lepší se čistí).

  • avatar

    registrovaný 13. 2. 2018

    2 příspěvky ve fóru

    13. úno 2018

    Příspěvek byl smazán adminem, neboť nesplňoval <a target="_blank" href="/rules">Pravidla přispívání do fóra</a>. Na reklamu slouží profil Profesionála.

Přidej příspěvek

avatar

    Nenašli jste co jste hledali?