Hotový návrh kuchyně - je ok?

Zdravím :) udělala jsem návrh naší kuchyně, myslím, že je fajn - že má ten trojúhelník příprava, umytí, vaření :) . Můžete se mrknout, zda mi něco neuteklo? U toho L, kde nejsou horní skříňky nebude zeď, lednice bude vestavěná - nejspíše asi 1 či 2 skříň vlevo, další vysoké skříně jsou potravinové.. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně přijde, že je málo místa na přípravu jídla směrem od dřezu k varné desce, protože nejvíc se bude dělat tam ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myčka je předpokladam přímo mezi varnou deskou a drezem :/ pohrala bych si s tim jeste....
Odpovědět
@lulii @verunky No také bych radši místa více, ale nechci umyvadlo ani desku na tom L, kde nebude stěna... Rozměry místnosti - šířka 3, 9m, délka 3. 57m. Rozvody jsou jedno, bude se kopat...
Odpovědět
@verunky ano, myčka je přesně tam.
Odpovědět
Ahoj, dle rozložení kuchyně tipuji, že jsi levačka? Zdá se mi, že trouba je dost daleko od odkládací plochy. Bylo by lepší jí posunout, ať si máš kam položit horký plech a horké pekáče.
Odpovědět
Profilova fotka
@dannu to je spatne... ta myčka - z praktického hlediska :/
Odpovědět
@partici Nejsem :D Ale mám to podobně teď, tak jsem asi na tohle zvyklá... přijde mi, že ač prostor není složitý, nějak mě ta moje zažitá představa limituje asi :)
Odpovědět
@verunky chtěla bych jí blízko dřezu, to je jediné kritérium :)
Odpovědět
Zvyk je železná košile, ale někdy je i dobré zkusit něco nového ;-) Ještě bych se být tebou nad tím trochu zamyslela. Skvěle ergonomicky propracované kuchyně má firma Alno. Doporučuji kouknout sem a nechat se inspirovat. Na spodní straně webu mají ideální formy kuchyně a ukázaný pohyb. http://www.alno.de/alnosys3/75.0.de.html
Odpovědět
Profilova fotka
Asi tak bych to videla :-)
Odpovědět
Děkuji moc za tipy, zítra se tam ještě projdu a popřemýšlím, pokusím se ještě návrh předělat..
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Ahoj, můžu se zeptat, proč nevyhovovala ta myčka na původním místě? Začínám teprve nad kuchyní přemýšlet, ještě se moc nevyznám a zkušenosti s moderními kuchyněmi bohužel nemám :-) Děkuju!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@dannu @verunky A ještě, holky, prosím, co je to za program na tu vizualizaci? Děkuju moc!
Odpovědět
Profilova fotka
@andyinka mycka by nemela byt umistena v hlavním pracovním prostoru (tj. mezi dřezem a varnou deskou) z nekolika důvodů 1. Kdyz pracujes v hl.prac. prost. a nekdo by chtel jit do mycky tak si budete prekazet 2. kdyz uklizi veci z hl.prac. prostoru, treba oplachujes nebo neco vylevas a pak by si je chtela dat do mycky tak nastava situace akrobacije = mycka prekaží Proto neni vhodné, pokud to jinak nejde, umistovat mycku do hlavního pracovního prostoru :-) Jinak ten program ve kterem to kreslim neni volne pristupny :-)
Odpovědět
Ahoj, já osobě bych dala skříňky taky pod okno. Přijde mi tam takový nevyužitý prostor (předpokládám, že tam nebude stůl). Přibude ti odkládací plocha, skříňky, další úložný prostor. A navíc, mít blíž odkládací prostor u trouby by se mohlo hodit. Jako by mi v té kuchyni něco chybělo, ale to možná bude těmi chybějícími skříňkami pod okny.
Odpovědět
@parcelads Tam bude topení a já si právě nejsem jistá, jak moc to vadí těm skříňkám? Musí tam být pak v desce nějaké průduchy? Nebudou pak skříňky příliš teplé?
Odpovědět
@andyinka Já to kreslila v Ikea programu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Moc děkuji za odpověď, už jsem se začetla i do různých ergonomických pravidel. Není to taková sranda vymyslet funkční kuchyň, ale těším se na to :-)
Odpovědět
Zkus zajít do nějakého kuchyňského studia na konzultaci. My sami jsme byli v Oresi, když jsme si nebyli jistí. Pán nám hodně poradil a ukázal i možnosti, na které bychom sami nepřišli.
Odpovědět
mě se to líbí ;-)
Odpovědět
Ještě jsem tedy zkusila takto. Moc velká změna to není.. Manžel navrhuje zrušit tu krajní skříňku Lka a dát navíc jednu vysokou dopředu, ale to se mi moc nezdá..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?