Hrnce. Jaký materiál? Cenu? Značku?

Profilova fotka
Holky, potrebovala bych komplet nove hrnce? celou vybavu ale vubec nevim co a jak, material?, cena?, znacka?, mnozstvi?... spanelska vesnice. varit bud na plynu.
Odpovědět
1
2
Ja mam medene a granitove. Cena obrovska, ale vydrzi mi do duchodu, kvalita super top top.
Odpovědět
Profilova fotka
obycajna tescoma (symphony tusim...) s dvojitym dnom, neprihara, dobre sa cisti a sluzi uz roky ;-)
Odpovědět
Tescoma Prima (sklen.poklice a umělohmotné uši :) - sada 5 hrnců a pánvička - cena kolem 3000,- - materiál: nerezavějící oce 18/10, použití - sporák elekrický, plynový, sklokeramický, indukční
Odpovědět
A vevnitř hrnců je nakreslená stupnice, pro mě, kuchařského antitalenta, super věc ;-)
Odpovědět
Podle mě jsou nej...Tescoma tulip....dvojité dno a taky nemají umělohmotné uši,mají nerez a na plyn jsou ideální :-)
Odpovědět
Tescoma,litinove,medene..
Odpovědět
Profilova fotka
tescoma levnější varianta home profi, dražší vision...obojí naprosto super! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem pro tescomu, vařím na plynu, dobře se myje a slouží jak má a acena více než přijatelná :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já mám tescomu praktik, naprostá spokojenost v akci cena 2600,- kovové uši (plynový sporák i jdou do trouby) vyšší dno, neflekatí, nekroutí se, pořád jako nové.
Odpovědět
líbí se mi měrka na objem narýsovana v hrnci a také dirka v pokličce na vypoštění páry.. kovové uši by vadit neměly, ve většině případů se nerozpálí (ale nemluvím o šmejdech). vadí mi skleněná poklice, sice je dovnitř vidět, ale já mám obavy, kdyby mi spadla na zem... kamarádka měla skleněnou a jen tak se jí vysypala přímo do jídla (aniž by spadla).. byl to nějaký aušus, ale i tak...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Ahojky, znovu otvírám toto téma s následujícím dotazem. Kolik a jak velkých hrnců (v litrech nebo v cm) doma máte a používáte?
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam jeden 5l, 3l, 2l, pak asi 4 mensi rendliky od 1-2l. a dve velke panve
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Díky. Vybíráme hrnce od Tefalu a nějak pořád nevim, jaké velikosti budou nejlepší...
Odpovědět
Profilova fotka
to jde o to,co rada varis....do 5l delam polivku a gulas. v mensim ryzi, brambory, rostenky atd. v malinkych ohrivam..jak kdy. Nejvic toho delam stejne na panvi a v troube
Odpovědět
mám do výbavy Zepter, ale dopadlo to tak, že z něj používám minimum. Nejvíce používám neznačkovou pánev teflonovou ze zesíleným dnem, dále pomalý el.hrnec , el.papiňák a pár hrnců od Zepteru.kdybych se dneska zařizovala, tak žádnou celou soupravu, ale jen dva, tři hrnce a k tomu to, co jsem už napsala. ostatní jen zabírá místo.
Odpovědět
nunacek: já mám klasickou sadu kastrolů od Tescomy se zesíleným dnem a celou sadu využiju. Pak mám ještě jeden cca 2 l, který je jako rendlík a chci si koupit ještě něco malinkého na vaření vajíček. Zepter mi vůbec nevyhovuje, přijde mi to na manipulaci hrozně těžké a hlavně nemám nervy na to, jak se to v tom dlouho vaří, aby se ušetřila energie. Já jsem fofr kuchařka, takže nějaké čekání až jídlo dojde, je pro mě ztráta času :-). Ale přesně jak píše Kristi, záleží, co nejvíc vaříš a pro kolik lidí.
Odpovědět
Ahojky tak nedavno jsem taky kupovala nove a mam Tefal Ingeno a muzu jen doporucit :-D
Odpovědět
Kačko, máš pravdu. Zepter mi taky nesedí, ale když jsem ho dostala, tak ho přece nevyhodím. Protože vařit musím a nerada bych u plotny trávila spoustu času, tak mám el.papiňák a ten se nedá s obyč. srovnat. Vaří rychleji a nic se tam nepřichytne.Dá se i načasovat a zapne se ti tak, aby jídlo bylo hotové přesně v dobu, kdy chceš. Pak ještě hodně používám pomalý el. hrnec a u toho vůbec nemusím být.Všechno tam nahážu 4hod předem, zapnu a jdu na zahradu.Pokud se vrátím později, tak se hrnec sám přepne na nahřívání.Jídlo je z toho jednak zdravější, ale i chutnější.No a pak používám dost pánev. Zepter minimálně-spíš jen na scezení vývaru apod.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Potřebuju si koupit nové pánve - 1 menší a 1 větší. Doporučíte mi nějakou značku ? Máme tu staré nějaké z marketů, co si kdysi pořídil manžel ... jsou křivé, připaluji. Budu ráda za rady, co máte vyzkoušené x-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj Mori,mohu ti doporučit tefal,jsem s nima spokojená :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem cerpala inspiraci tady a v tematu nadobi na indukci, nakonec jsem koupila nerezovou tescomu vision a parada, clovek se nemusi bat skrabani teflonu :) Musela jsem se teda s nima naucit - nejdriv se mi na tom dost pripalovalo, ale taky to byla moje prvni zkusenost s indukci a ted uz je to uplne v pohode, dela se na ni krasne.
Odpovědět
Profilova fotka
jj tefal myslím že budou velmi dobrá volba
Odpovědět
Profilova fotka
zepter nemá chybu a vařím v něm 11let jde o zkušenost. jinak mám tescomu a něco od tefalu. vše vemli kvalitní.
Odpovědět
Profilova fotka
lenka3p - já ale nemám indukci :-N martinkakr - myslím, že Zepter bude rozhodně dražší než Tefal ...
Odpovědět
My mame nejake z Ikea 365 a spokojenost. Ale prestaly stacit, takze jsme zainvestovali do WMF a je to jeste lepsi. Fakt se nic nechyta, krasne se to vsecko umyje, je to nerez a nejsou na tom ani po intenzivnim pouzivani skrabanec nebo fleky, coz u tech ikeackych sem tam je.
Odpovědět
Profilova fotka
mori: v tom nevidim problem, nerez funguje na jakemkoliv sporaku :)
Odpovědět
Profilova fotka
lenka3p - nerez samozřejmě funguje na čemkoli, ale indukce ne =-) aspoň co vím mmmk - WMF neznám, byl by odkaz ? Já myslela, že lepší jsou ty černé pánve, než nerez =-) Máte někdo od Tefalu s tím červeným bodem uprostřed ? Je to dobré ?
Odpovědět
mate nekdo laugaricio? prodavaji to u tefalu
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Chtěla bych se zeptat na hrnce od Tescomy-máme Home profi sadu 11 dílů. Jsme z toho velice zklamaní, protože již po měsíci nám reznou pokličky. Pokud je tedy hned neutřeme a necháme odkapat-ale my mysleli, že se normálně nádobí může nechat odkapat =-) když vaříme cokoli (přidáváme sůl až voda vaří), tak v hrncích jsou strašné fleky. No vypadá to příšerně již po měsíci používání. A to jsme si mysleli, že hrnce za 3500 nám budou sloužit lépe a to třeba minimálně 10 let |-| Nemáte někdo s tímto zkušenost? :-N
Odpovědět
Profilova fotka
kamirka - mame asi jinou sadu, myslim ze se jmenuje Tulip (ma uchytky zlate barvy) a nic podobneho se nam nedeje - mame uz je nejakych tak 5 let a vypadaji docela dobre. nezkousela ses poradit nekde ve znackove prodejne?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?