Ikea vs. truhlář - cena

Profilova fotka
Prosim ty, kteri maji/meli nacenecou kuchyn od truhlare a z ikey, co jste volili a jaky byl cenovy rozdil? Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
Kuchyň Ikea cca vč. pár spotřebičů v základní verzi 95 tis. Kuchyň od truhláře 70-90 tis. (podle použitého materiálu a bez spotřebičů). Truhlář neměl problém s různou šířkou skříněk, na rozdíl od Ikei. Ikea dělá skříňky přiražené až ke zdi, což nechci, protože chci za kuchyní tahat trubky a ne kvůli tomu dělat díry do nábytku. Takže u mě je volba jasná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kuchyň z Ikea 190 tisíc cca. Od truhláře 139 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Přesně, také jsme to řešili kvůli odsazení a hlavně je ta kuchyň na míru a nechybí nám deset centimetrů tady a támhle, s čímž si v Ikea neuměli poradit. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ono jde o to co chcete a jestli máte standartní či nestandartní kuchyň. V ikea se dá kuchyň sehnat za pár "babek" v případě standartních rozměrů. Nejdražší jsou rohovky.
Odpovědět
Taky váhám, cena z ikei je 125tis. vč. spotřebičů a od truhláře 131tis. bez spotřebičů...cena rozhodně výrazně vyšší od truhláře ale zase je to na míru..pořád nevím
Odpovědět
Profilova fotka
@martinaatru Tak my chtěli jen linku 4,5 m a ostrůvek a problém to byl. Buď vezmi, co nabízíme anebo si trhni. Truhlář udělá na míru jakoukoliv ptákovinu.. ostrůvek s vyvýšením, potravinovou skříň určité výšky a šířky... to Ikea neumí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Potrebuju kuchyn do panelaku, 2,5 na 2,5 m, s tim, ze se do toho musi vlezt volne stojici lednicka a susicka(ta pod deskou), tak si rikam, ze by to nemusela byt takova hruza.. Praveze v ikee maji rozmery jenom po dvaceti a trochu mi to nevychazi. A kdyz prictu montaz - nemame cas to skladat - tak si myslim, ze by cena mohla byt podobna..
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici proto píšu že hodně záleží co člověk chce a zda má standartní rozměry nebo chce věci na míru. Naši bydlí v praze a vyšel je tedy truhlář o dost levněji než ikea :D Sice byl zpomalený, ale kuchyň mají krásnou. Potřebovaly "velkou kuchyn v malém prostoru a povedlo se to bravurne. :)
Odpovědět
@veronickalongipes Obecně by to mělo být tak, že od truhláře bude levnější než z Ikea, pokud si to nechcete skládat svépomocí. Obzvlášť pokud tam chcete dávat sušičku pod linku a podobné vychytávky, je dle mně lepší zvolit truhláře, který si s tím pohraje než to pasovat z typizovaných skříněk.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronickalongipes V tom případě se poptejte sousedů na šikovného truhláře. Dá se tímto dost ušetřit. My taháme dělníky taky z mého rodiště (ústecko) neboť jsou to známý a dělají mi za pár korun a vyplatí se proplatit raději benzín než dávat 500 na hodinu.
Odpovědět
Profilova fotka
Pravda je, že v ceně truhláře je i montáž. Ikea je bez montáže a tu sice nabízejí taky, ale děsně draho. Volila bych truhláře. U nás byly některé nabídky dražší než Ikea, protože to bylo z hodně kvalitního matroše. Ale jinak to vychází levněji i se spotřebiči, protože my chceme jen desku, troubu a digestoř ;-)
Odpovědět
@veronickalongipes jak jsem již psala v jedné diskuzi, tchýně si nechala naplánovat kuchyni http://www.ketyban.cz/2465-planovana-..., má tam volně stojící lednici a vestavěnou myčku a sporák s indukcí. S jejich službami byla naprosto spokojená, i já plánuji se na ně obrátit, až konečně dořešíme rekonstrukci jádra. Jen nebudu mít indukci (prozatím :D ) Tchýně je hodně náročná ( :-D ) a ji vyšla okolo 40 000Kč bez spotřebičů (přesnou částku si už nepamatuju)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?