Jakým způsobem je řešená regulace výkonu u indukčních desek?

Profilova fotka
Jakým způsobem řešena regulace výkonu u indukčních desek? Fungují všechny tak, že když nastavím 4 (z 9), tak se opakovaně vypíná a zapíná, tz. že výkon není konstantní? Nebo některé značky indukčních desek fungují jinak? A jaký to má vliv na vaření? Poznám to při vaření, že by se př. omáčka přestala vařit nebo se začala vařit méně či více? Předem díky moc za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
vsechny indukce takhle funguji (i sklokeramika tak fungovala) proste kazdy stupen ma nastaveny "urcitou teplotu" a podle toho pulzuje... na vaření to vliv nemá... je to individualni výrobce od výrobce, treba u siemensu mam nekdy problem ze treba na 5 to vari moc a na 4 to nevari, u Miele je to pozvolne, lip regulovatelne
Odpovědět
Já si na vaření s indukcí zvykám. Měla jsem sklokeramiku Siemens a teď indukci taky Siemens a funguje to úplně jinak. Když jsem na sklokeramice něco přivedla k varu a pak stáhla na 3, tak se to změnilo z bublání na sem tam bublinku, teď když bublání stáhnu na 2, tak to přestane bublat úplně a ubírat musím postupně, až mám sem tam bublinku na stupni 2.
Odpovědět
Mám indukci od Bosche za cca 10 tis. a neznám tyhle problémy, co tady v diskuzi probíráte. Necykluje, krásně reguluje. Měla jsem 15 let sklokeramiku a před rokem jsme si koupili indukci. Jsem s ní maximálně spokojená, protože má rychleji uvařeno :-)
Odpovědět
@qta Ale cykluje, ale ma lepsiu regulaciu a cykluje mensi vykon a spina ho castejsie, takze uzivatel to nepozna.
Odpovědět
ohrívá vám indukce rovnoměrně ?at se snazim jak se snazim, jedna strana pánve je teplejsi nez druha, poznal jsme to tak, že jsem delal například omeletu nebo maso je na dané straně panve udelane a na druhé ne
Odpovědět
@pzad Asi cykluje, ale já jako kuchařka to nepoznám, i když se mi vaří voda. Vaří se pořád a rovnoměrně. :-)
Odpovědět
@spaly a když se pánev otočí je to stejná strana pánve nebo druhá?
Odpovědět
to jsem nezkoušel, nedělá to pouze jedna pánev ale všechny- jsou všechny nové
Odpovědět
Profilova fotka
Mám indukci electrolux, vzali jsme nějaký levnější model, vybírala jsem podle recenzí a také jsem se toho bála ale nic nepozoruju, i když vařím víc plotének naráz. nejvíce používám stupeň číslo 3. s poklicí a vaří se voda celou dobu, nemám pocit že by to nějak pulzovalo a jestli jo tak to není poznat. Má taky funci rychlého nahřátí, takže voda či jídlo se začne vařit za chviličku a hned stáhnu na požadovaný stupeň. Nepřipaluje se na ní pokud něco nestihnu stáhnout, to je také výhoda... Další doporučuji dát pozor na velikost plotének, na té nejmenší jsem ještě nic nevařila, jsem ráda že jsem si toho všimla a vzala jsem indukci jen s jednou menší, dvě střední a jedna velká ploténka... @spaly mě přijde že mi ohřívá docela rovnoměrně možná u krajů trošičku méně, ale sklokeramika byla na to horší tak mi to nepřijde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?