Indukce nebo sklokeramika? Co je lepší?

Profilova fotka
Dobrý den, budu nově zařizovat kuchyň a rozhoduji se mezi sklokeramikou a indukci. Co je lepší a jaká jsou pro a proti obou typů? Děkuji za názory.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
urcite indukci, jedina nevyhoda je pouziti nadobi na indukci. jinak je uspornejsi, neni nic horkeho...takze se ani nic nepripece a hlavne se rychleji ovlada teplota
Odpovědět
@koki_melo Určite indukciu. Riad stačí obyčajný, aké používali naše mamy. Pri výbere nerezového resp. tlakového hrnca treba pozerať, či je na indukciu vhodný. To sa dá zistiť priložením magnetky - ak magnetizuje, je vhodný.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se indukce nezamlouvá, její funkce že se něco začne vařit a najednou šlus je po varu, pak to zase začne vařit a zase šlus. . . . Takže při zařizování jdu rozhodně do sklokeramiky.
Odpovědět
@m.e.l - tohle dělají jen ty levné indukční desky Já jsem s indukcí 100% spokojená a už bych neměnila...
Odpovědět
@m.e.l máme indukci několik let a to co popisujete nechápu Odpověď pro zakladatelku: za mně zásadně indukci, nutnost (u nás) vyměnit pánvičky a tlakový hrnec na tom nic nemění.
Odpovědět
taky doporučuji indukci, máme ji 3 týdny, předtím plynové hořáky a je to fakt super, strašně rychle přivede vodu k varu :) chce to cvik jak s ní vařit, ale tak po 2 vařeních už to máte v sobě. Nic nikde nepálí, hrnce beru za uši holýma rukama, u klasického sporáku jsem se nespočetněkrát spálila o uši když jsem zapoměla vzít utěrku, tady se toho bát nemusím :) Děti se nepopálí a výborně se myje. A my měli štěstí nemuseli jsme měli vůbec žádné hrnce i ty staré smalťáky nám jdou :)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme indukci. Naši mají plyn a tchýně má sklokeramiku. A můžu říct, že po tom, co rok vařím na indukci a pak mám vařit u našich nebo u tchýně, tak tam děsně u toho nadávám. Jsem zvyklá, že se všechno hned vaří a tam mi to pak přijde vždycky jako věčnost :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@cincula Máme indukci na chalupě, brambory se začnou vařit tak je stáhneme, chvíli se vaří a pak za chvíli zase prd, po nějaké době indukce sepne a voda se opět vaří, pak zase indukce stáhne teplo a brambory prd žádný var. . . :-p
Odpovědět
@m.e.l tak to se mně nikdy nestalo, nemůže to být chyba jen konkrétního kusu?
Odpovědět
@m.e.l Jak jsem psala to dělají ty nejlacinější indukce (taky ji máme na chalupě), doma máme pořádnou a tohle nedělá, na indukci se prostě nesmí šetřit...
Odpovědět
Profilova fotka
@cincula No to nevím, ale je to právě to co mě odrazuje od indukce, hrnce budu muset měnit tak jako tak. . . Mám je v děsném stavu, takže je jedno jestli vyberu indukci nebo sklokeramiku. Ke všemu vůbec nevím JAKÉ spotřebiče vybrat, jsem z toho naprosto mimo. ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
také máme indukci a jsme maximálně spokojeni :-)
Odpovědět
Ja mam cerstve indukci a musim za rici ANO. X let jsem varila na plynu a posledni pul rok na sklokeramice a sklokeramiku uz nikdy nechci videt a plyn z nejvetsi znouzectnosti. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@funnym Také o ni uvažuji a sháním zkušenosti. Můžete mne napsat jaký máte typ? Díky @roozenka
Odpovědět
@jeniki89 Ahoj, ja ma z Ikey http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... tuto, neshanela jsem nic extra, ale chtela jsem mit stupne varu vedle sebe, ne furt tukanim pridavat nebu ubirat. :-)
Odpovědět
@jeniki89 také máme z ikey - kupovali jsme tam kuchyň. Konkrétně tuhle http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. Mohu mít dotaz ohledně indukční desky. Zařizujeme kuchyň a jsme pro indukční varnou desku. Obešli jsme několik kuchyňských studií a v každém nám řekli plně něco jiného ohledně skříňky se šuplíky pod indukcí. Chceme pod indukcí mít skříňku se šuplíky a v Siku nám řekli, že šuplík pod indukcí musí být "slepí", protože indukce víc topí a že by příbory bylo horké. V Oresi nám sdělili, že "slepí" šuplík být nemusí, a že žádné velké teplo indukce nevyzařuje při vaření. Tak jestli mi můžete říct co je na tom pravdy a jaké máte vy zkušenosti? Díky! ;-)
Odpovědět
máme pod indukcí šuplík se skleněnými kořenkami a po dlouhém vaření jsou lehce teplé
Odpovědět
Profilova fotka
já se taky rozhodla pro indukci.
Odpovědět
@fan_tomas Já mám pod indukcí zásuvku, v ní mám poklice. Horké nikdy nebyly, je to v pohodě. Je škoda místa nevyužít.
Odpovědět
@fan_tomas taky mame pod indukci normalni zasuvku a jak uz nekdo psal, trosku teplo je v ni po vareni citit, ale nic hrozneho
Odpovědět
jednoznačne indukcia po vyskusani plynu a sklokeramiky iny luxus :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fan_tomas ahoj, nedávno jsme také obíhali spoustu prodejen s kuchyňskými spotřebiči a musím říct, že o tomhle nám řekl jen jeden prodavač, takže by mě také zajímalo, jak to ve skutečnosti je... také chceme mít pod indukcí šuplíky, původně jsme plánovali také na příbory, popř. vařečky atd, ale momentálně také nevím co s tím..budu ráda za každou zkušenost, kdyby to bylo tak hrozné, tak musíme překreslit celou kuchyň, protože tam máme navržený díl se šuplíky jen jeden... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@fan_tomas @kolbena ahoj, my máme indukci cca 2 týdny, náš truhlář říkal, že šuplík pod indukcí určitě slepý/ prázdný být nemusí, tak v šuplíku pod ní mám od poloviny indukční desky doleva příbory, od poloviny doprava koření, trochu teplo tam je, ale nic kvůli čemu bych musela nechat šuplík slepý... ani mi nepřijde že by byl příbor nějak zvlášt teplý a ani že by se mi skazilo koření, mysllím že v pohodě... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka můžu se zeptat prosím proč sklokeramiku už nikdy? máme ted také indukci, sklokeramiku jsem nikdy nepoužila, tak ani nevím co by na ni mohlo byt tak zlýho, donedávna jsme měli plyn. vařič, děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@m.e.l nevím tedy co máte za indukci, ale ta naše tohle nedělá, teplo si sama nestáhne, a když vaří a bublá tak vaří a bublá, nic se samo nevypíná, možná bude chyba v indukci, nechtělo by to reklamovat?
Odpovědět
Profilova fotka
@seny83 sice je otázka mířena na někoho jiného, ale dovolím si reagovat. Měla jsem možnost nějakou dobu vařit jak na plynu tak i na sklokeramice a teď máme indukci. Výhodou plynu a indukce je ta, že se dá okamžitě stáhnout teplota, což u sklokeramiky nehrozí. Takže když mi třeba začala utíkat voda z hrnce, i když jsem hned stáhla teplotu, nebyla jiná možnost než hrnec odstavit a zbavit tak vodu varu. Plotýnky na ní vychládají hrozně pomalu a prostě se musí chvíli počkat.
Odpovědět
@seny83 Kdysi v řadovce jsem měla sklokeramiku a pak jsme dali indukci - nesrovnatelné. Do nového jsem vůbec neváhala - jedině indukci. - indukce je o hodně rychlejší, přirovnala bych to k vaření na plynu, jen daleko komfortnější - měla by být i úspornější co se týká spotřeby elektřiny - plotýnka se nerozpálí tak jako sklokeramika, tudíž nehrozí popálení - když náhodou něco uteče z hrnce, nepřipálí se to - číštění - když něco smažím, dám na celou desku noviny a nějaké prskání oleje mě netrápí, dodělám, noviny vyhodím a je to :-)
Odpovědět
také jsem váhal ale po přečtení zkušeností lidí jsme se rozhodli pro indukci a nelitujeme, je rychlejší a chychle vychladne. Dnes bych nic jiného nechtěl :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?