Indukční deska - 1 ovládání nebo pro každou plotýnku zvlášť?

Je to z praktického hlediska tak zásadní? Není to spíš zmatečné, když tam bude x koleček, plusů, minusů, čísel či "posuvníků"?? Pokud zvolím 1 ovládání pro všechny plotýnky, kolik je v průměru "stupňů" výkonu vaření - tj. kolikrát musím zmáčknout tlačítko +, abych se dostala u plotýnky na nejvyšší číslo (nejvyšší stupeň vaření)? Je to to, co zdržuje? Díky, nemám žádnou zkušenost.
Odpovědět
Profilova fotka
@borntolive mam zkusenost jak s jednim ovladanim tak z posuvnikama pro kazdou plotynku a jednoznacne preferuji to druhe, t.j. kazda plotynka samostatne. u centralniho ovladani kdyz chces nejakou plotynku stahnout, ji nejprve musis vybrat a teprve potom mackat minus. docela to zdrzuje a je to nepohodlne. mnohem jednodussi je tuknout na prislusne cislo pro danou plotynku a prepne se okamzite. mame 78cm sirokou desku ikea (elektrolux). ta s centralnim ovladanim byla Mora.
Odpovědět
Souhlasím s jumpmans , protože mám dvě indukce a jedna má ovládání přes minu a plus,ale nejdřív lplotýnku vybrat. Druhá indukce mi přijde jednodušší v ovládání tím posuvníkem, kdy po výběru plotýnky jen sjedu prstem přes posuvník. Asi je to jen detail,ale když u toho jsem, tak si uvědomuji, že to plus minus mi není tak sympatické. :-)
Odpovědět
@borntolive také teď hledáme a vybíráme a bylo mi porazeno, že :je fajn mít tu stupnici s číslicemi a na každou plotýnku zvlášť a jestli můžu, také se zeptám, je lepší mít varnou plochu kulatou, nebo s křížem, nebo je to jedno?
Odpovědět
Máme indukci od Fagoru. Každá plotýnka má své ovládání plusem / mínusem, což mi přijde jako úplně nejideálnější varianta. Posuvník jsem zavrhla hned. Měla jsem ho v Německu a bylo to velmi citlivé, špatně se mi s tím pracovalo. Máme funkci booster, když vařím vodu nebo rozpaluji pánev, nejprve zadám rovnou booster (samostatné tlačítko), po rozpálení mínusem trochu snížím výkon. Nemusím klikat několikrát, stačí mínus podržet a čísla se snižují. Je to velmi rychlé a vyhovuje mi to maximálně.
Odpovědět
Profilova fotka
@lensta u indukce je to jedno, je to jen orientacni informace, kde je varna zona. takze se da rict, ze jde jen o opticky prvek :) zahriva se ti stejne jen hrnec a okolo ne,
Odpovědět
@jumpmans jste deskou z Ikea spokojeni? Žádné závady, hreje dobře? Je na ni nějaké logo výrobce?
Odpovědět
Profilova fotka
@majkee. jo spokojenost velika. hreje dobre, ocenujem tu spoustu mista. logo na ni neni zadne. ovladani super jednoduche. pripojuje se na 2 faze, takze je potreba s tim pocitat pri tahani elektriky booster se da zapnout na vsech 4 plotynkach, ale vzdy funguje s boosterem jen jedna strana. tj. soucasne ti jede booster jen na 1 plotynce vlevo a 1. vpravo. kdyz zapnes booster na obou plotynkach na 1 strane tak se ta prvne zapnuta sama prepne na 5ku a na booster skoci az kdyz stahnes tu 2 zapnutou. je to kvuli odberu,
Odpovědět
@jumpmans jejda, 2 fáze mi nic neříkají. elektřina už je připravená a dostali jsme od kuchyňského studia pro elektrikáře rozkres, co kde bude... samozřejmě dostali info, že tam bude indukční varná deska, ale víc nevím... ty 2 fáze jsou nějaký hodně nestandard?
Odpovědět
Profilova fotka
@majkee. na indukci se standardně tahá 3f kabel, takže to by mělo být v pohodě. 1F se pak nezapojuje nebo se na ni dá trouba. 2f připojení desek je dnes běžné Myslím že se dá připojit i na 1 ale pak je snížený komfort - nebude možné používat booster na dvou plotýnkách současně. oni si s tím kuchyňáři poradí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?