Indukční varná deska - jaké funkce se Vám osvědčily?

Ahoj všem, vybíráme právě indukční varnou desku. Po negativních zkušenostech s dotykovým tlačítkovým ovládáním sklokeramické desky dáváme přednost ovládání posuvníkem. Máte s tím někdo zkušenosti, funguje to dobře? Co jiného se Vám na Vašich deskách osvědčilo, co je naopak zbytečné (funkce, ovládání, zpracování, ...)?
Odpovědět
Profilova fotka
Můžu se zeptat na ty negativní zkušenosti s dotykovým tlačítkovým ovládáním? Právě ji taky vybíráme a ptali jsme se několika lidí a nikdo z nich neříkal nic o tom, že by to ovládání bylo špatné... @lemonela
Odpovědět
@marianned Asi záleží, jak je to udělané... Já mám zkušenost s dotykovým tlačítkovým ovládáním, které mezi všemi stupni přepíná stejně rychle. Takže když máš plotýnku nastavenou např. na stupeň 9 a chceš ji snížit na stupeň 1, musíš se proklikat všemi stupni a mezi všemi stupni se to přepíná stejně rychle. Takže ta změna stupně nastavení je poměrně zdlouhavá, což ten posuvník efektivně řeší. Je ale možné, že některé desky začnou proklikávat, ale pak zrychlí, jestli mi rozumíš. Tam by ten problém asi nebyl, ale nevím, jestli to vůbec existuje. Vybíráme na netu a tam se tohle nedozvíš. :-) Jakou desku jste si vybrali?
Odpovědět
Profilova fotka
Jo takhle, no tak já na ní vařila asi dvakrát a nikdy jsem nepotřebovala takový skok... Právěže jsme ještě nevybrali, jakou chceme, jen jsme se dívali :) @lemonela
Odpovědět
Profilova fotka
Mám Siemens s posuvníkem a je to super, jiné bych nechtěla. Na chatě máme s tlačítky a jak píšeš, o hodně hůř se to ovládá. Mám půl indukce flexindukci a příště bych si jí dala možná po celé ploše, hodně jí využívám.
Odpovědět
Máme dotykové ovládání, ale čísla máme všechny od 1 do 9. Vybereš si a stiskneš. Není třeba klikat postupně.
Odpovědět
@yess99 Také se mi to líbí a myslím si, že to může být super, jen neznám nikoho, kdo to má :-) A co je přesně ta flexindukce? Že můžeš jakoby spojit ty dvě plotýnky dohromady a získat tak jednu velkou?
Odpovědět
@davescz Aha, tak to ti ten "můj" problém samozřejmě odpadá. To jsem nikde neviděla, že by byla všechna čísla. Co máš za značku a typ?
Odpovědět
@lemonela Electrolux EHD60134P - má i tu "flex" indukci, tedy přizpůsobí se rozměru hrnce. Poslední tlačítko je B - boost. Jede úplně na max než se zahřeje a pak klesne na zvolenou hodnotu.
Odpovědět
@davescz Aha, OK, díky. A jak si vystačíš s těma třema plotýnkama? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lemonela Je to čtvercová varná zóna, takže kdybys měla 4, tak můžeš vařit po celé desce. Flexindukce rozpozná velikost hrnce, takže hřeje jen tam. Plochy můžeš libovolně spojovat a rozpojovat.
Odpovědět
@lemonela U nás to není problém. U plynu jsme měli klasicky 4 hořáky, ale stejně se používaly jen dva, maximálně tři. Ono se to pak stejně na tu desku nevejde. Pokud někdo opravdu využívá často čtyři plotýnky, pak bych to chtělo asi nějakou větší desku, aby to bylo pohodlné. U této desky konkrétně ta velká plotýnka vpravo reaguje na velikost hrnce. Buď hřeje jen to menší kolečko uprostřed, nebo zapne celá. A ty dva křížky vlevo se pak umí spojit v jednu plotýnku a ohřívat třeba pekáč. Kdo má doma kočky, tak je dobrá ta dětská pojistka. Jinak na tom kočky pouští tlapkama blbosti a pokud by tam zůstal náhodou stát hrnec, tak by se jim to u podařilo spustit. Nedaří se nám jim vysvětlit, že kočky na linku nepatří :) Když tam hrnec nestojí, tak se indukce nezapne.
Odpovědět
@yess99 To je skvělé! :-) Díky za doplnění informací.
Odpovědět
Článek se načítá
@davescz Mně se právě dost často stává, že vařím na všech plotýnkách a ještě bych alespoň jednu potřebovala :-). Zvažuji právě desku, která je i širší, má cca 70 cm. To spojení plotýnek je taky dobrá funkce, to se může hodit u těch atypických hrnců. My máme jen psa, ten na linku neleze. Ale naši mají doma kočku, která také stále nechce pochopit, že na lince nemá co dělat. Ale desku jim naštěstí nespouští... :-)
Odpovědět
@marianned my máme dotykové ovládání a jsem teda spokojená i manžel :-) Vaříme rok a bez problémů :-) akorát teda jsem ještě nějak ani nezkoušela všechny vymožesti co ta naše indukce má, protože jsem někam zašantročila návod, no klasika :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@krizecek Mně to právě přijde taky v pohodě... hlavně za ni nechci dávat nějaký majlant jen pro pár věcí, který zas tak moc nepotřebuju... kolik jste za ni dali, smím - li se ptát?
Odpovědět
@marianned to je ona.. my jsme nechtěli nějákou drahou, protože budeme pak časem dělat novou kuchyň a zase bychom vráželi do nové http://www.onlineshop.cz/male-elektro...
Odpovědět
Profilova fotka
@krizecek vypadá dobře, tyjo..
Odpovědět
@marianned já jsem teda spokojená, vybíral a kupoval ji manžel :-) Ale nám pro dva stačí bohatě, jsem s ní spokojená
Odpovědět
Profilova fotka
@krizecek já si myslím, že nám bude něco podobnýho právě stačit taky... a investovat se mi rozhodně nechce teď :)
Odpovědět
@marianned ikdyž zase je fakt že hodně vařím a občas mi plotýnky pochybí no :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@krizecek tak to já taky hodně vařím, ale i teď mám jen dvě :D
Odpovědět
@marianned tak pak je to vyřešeno :-D
Odpovědět
@krizecek No a jak to tvoje dotykové ovládání tedy funguje? Musíš přepínat mezi číslem 9 a 1 postupně, jak jsem psala výše?
Odpovědět
@lemonela tak já tam nemám 1-9 ale vlastně přímo ty body 500- 1 800 a druhá plotýnka 500 -1300 a přepínám to postupně že projedu všechno, ale možná to tak dělat nemusím, jen jak jsem psala, někam jsem zastrčila návod.. ale mi to teda nevadí a nepřijde jako problém, nevím
Odpovědět
Ta flexindukce vypadá dobře, jak tu čtu, asi ji zvážíme také... :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Ahoj, obnovuji diskuzi. Jaké funkce se vám osvědčily? Přece jen se za tu dobu asi už objevily i nějaké nové nebo tady nebyly zmíněné. Děkuji.
Odpovědět
@parcelads Najviac asi ciselny posuvnik na ovladanie intenzity pre kazdu plotynku zvlast.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?