Integrovaná myčka nebo panelová, co je lepší?

Profilova fotka
Jaké máte zkušenosti s integrovanými myčkami ? Včem jsou lepší než panelové? Trochu mě zrazuje to bych neviděla na displej a nevěděla tak kdy domyje nádobí. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě integrovaná, zbytečně si kazit dojem z kuchyně panelem. I u integrované se jde v pohodě podívat, kdy nádobí domyje. Pomalu otevřete dvířka, program se zastaví, kouknete na čas, zavřete a za chvilku program v pohodě pokračuje. Na zemi svítí svetýlko, že myčka jede, takže i když jí neslyším, vidím, že ještě není domyto.
Odpovědět
@ppfd souhlasím s názorem @petrasafr a i proto jsem se sama rozhodla pro integrovanou. Máme ji v práci a nemám s tím sebemenší problém, vlastně mě ani nezajímá kdy domyje, protože pípne nebo to poznám podle zelenýho světýlka na zemi. Naši mají s panelem a mamka nestíhá ten nerez leštit, ale je pravda že mají už starší myčku..
Odpovědět
Profilova fotka
taky souhlasím s holkama výše, na poslední chvíli jsem to změnila na integrovanou a jsem fakt ráda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Super děkuju za radu. To světýlko mají snad už všechny myčky,aspoň doufám. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem take pro plne integrovanou - me se mycka sama otevre, kdyz domyje....
Odpovědět
Profilova fotka
Já vybrala plně integrovanou. Víc se mi líbí. @hhranolka - co máš za myčku? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ppfd Mám plně integrovanou. Když domyje, zapípá a zhasne světlo na podlaze. Kolik přibližně zbývá času dokážu odhadnout, a kdybych to jooo potřebovala vědět, tak otevřu myčku, mrknu na displej a zase zavřu.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina miele
Odpovědět
Profilova fotka
To jsem resila pred rokem a dala na radu holek a koupili jsme plne integrovanou. Ze nevidim panel mi nevadi. Nekdo ale muze ten panel vnimat jako dekorativni. Zalezi na vkusu, kazdemu se libi neco jineho. Hhranolka: po umyti se ti otevre? To se ti pak ten horky vzduch hned vyhrne do kuchyne? Ja ji vzdycky oteviram az po vychladnuti.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám radili, že pokud jsou v domácnosti malé děti tak určitě bez panelu, aby je to nelákalo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tento problém právě taky řeším a tímto děkuju za vaše příspěvky a rozhodla jsem se pro integrovanou :) ještě by mě zajímalo jakou značku preferujete??
Odpovědět
Profilova fotka
@manteca73 tento problém taky právě řeším a rozhodla jsem se pro plně intergrovanou skrz děti v budoucnu a mačkání tlačítek. Dívám se na myčky od Siemens, Bosch. Ale vybranou ještě nemám. Jen vím, že chci 60tku.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já mám vybranou Siemens SN66N097 (Někde uvádí jako Siemens SN66N097EU), vybírala jsem mezi Siemens a Bosch a přednost dostal Siemens, protože světýlko na podlahu svítí modře a podsvícení trouby a mikrovlnky je také modré. Bosch svítí červeně (to byl jediný rozdíl mezi myčkou Bosch a Siemens, které jsem měla v nejužším výběru).
Odpovědět
Profilova fotka
@elisa194 jojo taky vím že rozhodně 60 :) a díky za tip na značku i tobě @zmrz_lina ...jdu si je obě vyhledat;-)
Odpovědět
Vybírám svoji první myčku a rozhoduji se také mezi značkami Siemens a Bosch (četla jsem na ně nejvíc chváli). Kromě cenového limitu koukám taky po vario zásuvce na příbory - líbí se mi víc, než košíky. Pak taky hledám typy s programem poloviční náplně - pořád jsem se rozhodovala zda 45cm nebo 60, takže 60+možnost poloviny nádobí mi přijde jako vhodný kompromis. Dále zvažuji možnost snížení doby umývání (vario speed) - u pračky toto dost využívám, tak si říkám, že by se to mohlo hodit i u myčky. No a v neposlední řadě samozřejmě taky spotřeba vody a energie.
Odpovědět
Profilova fotka
@maffi. No a takova mycka s funkcema ktere jsi vyjmenovala vyjde na kolik? Mas uz nejake typy mezi kteryma vybiras?
Odpovědět
@elisa194 zatím jsem našla tyto modely: Bosch SMV 48M10 EU, Bosch SMV 58M90 EU, Bosch SMV58N70EU. Pokud by se oželel skrytý panel (před přečtením této diskuze jsem si myslela, že je mi to jedno, tak jsem hledala i tyto) tak třeba Bosch SMI 59M05 EU. Zatím jsem jen koukala zda mají tu 1/2náplň, variospeed a šuplík příborový. Nijak jinak jsem je mezi sebou neporovnávala, nekoukala jsem u nich ani na spotřebu, ani na množství sad nádobí.
Odpovědět
tak tady je porovnání včech čtyř http://www.mall.cz/porovnani/?vids=49... modelů se stejnými požadavky by se asi našlo i víc a pravděpodobně jinde i za lepší ceny, ale já osobně ráda vyhledávám přes mall, to jejich třídění mi tam vyhovuje.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@duckie @petrasafr Muzu se zeptat jakou mate mycku s tou svetelnou indikaci na podlaze? my jsme to v popisech zatim nasli jen u electroluxu a i kdyz jsme objeli nekolik prodejen, tak nikde zadnou takovou nemeli a my si moc nedovedeme predstavit jako to vypada.. nechapu ze nikde nemaji mycku nafocenou i zespodu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg má to AEG - Electrolux, Siemens (dodam typy)
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg Je to AEG :) Ale nevěděla jsem, že to má, takže když se mi při prvním mytí na podlaze rozsvítilo světýlko, tak jsem jásala jak na Ježíška x-) :-D
Odpovědět
mame AEG, cervene svetlo na podlahu, jsem s ni moc spokojena
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg všechny tyhle mají indikaci (promítaji na zem) že běží, některé jen světlo, některé zbytkový čas Electrolux - ESL8320RA, ESL7320RO, ESL7510RO, ESL6362LO AEG - F99705VI1P, F88705VI1P, Siemens - SN 66V092EU, SN 66N098EU, Whirlpool - WP 211 FD, ADG 2020 FD, ADG 8798 A++, ADG 7500 60cm, ADG 730
Odpovědět
@martaveg my jsme nakonec vybrali mycku Bosch SMV 48M10 EU a cerveny svetelny ukazatel ma taky. je to moje prvni mycka, tak nemam porovnani s jinymi, ale v provozu je od prosince a jsme max spokojeni. v podstate jedu porad jen na eco program snizeny na polovicni cas, nekdy i polovicni napln a vse za tu hodinku a pul v pohode umyte. a to pouzivam misto klasickych tablet a prasku jen obycejny perkarbonat sodny a trochu jakehokoliv "jaru".
Odpovědět
Profilova fotka
@maffi. My koukali na smv53l50eu tak to je asi dost velka sance, ze by to svetylko taky mohla mit.. v jednom popisku jsme nasli informaci "cervene info light" ale nenasli jsme vysvetleni, co to ma byt, tak jsem rada ze se ozval nekdo, kdo ma novejsi boschku se svetelnou indikaci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem včera studovala dokumentaci k te moji co budu mit a ona to nema.., škoda :-( No neda se nic delat.. hlavne kdyz budou dobre a dlouho fungovat.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maffi. To jsem netušila, že lze používat něco jiného než přípravky určené do myčky...
Odpovědět
@komenska hledala jsem ekologičtější variantu klasických přípravků a toto mi vyhovuje. navíc je to o poznání levnější. kilo perkarbonátu sodného stojí kolem 20Kč, dá se v pohodě sehnat přes internet. no a do myčky prostě od oka trochu nasypu do přihrádky a pak tam přišplíchnu trochu prostředku tekutého na nádobí. no a místo leštidla používám obyč ocet. to stejné využívám i do pračky. peru v mýdlovém slizu, takže "perkarboš" k tomu funguje jako bělidlo a ocet pak zase místo aviváže.
Odpovědět
@martaveg jo jo, infolight, to je přesně ono
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?