Inzulinová pumpa a indukční deska

Dobrý den, koupila jsem si indukční desku (ještě nevím jestli bohužel :-() a mám inzulínovou pumpu. V návodu píšou, že si mám prověřit, zda deska pumpě neublíží. V jiných návodech na jiné desky na internetu jsem zase našla, že indukční deska pro lidi s pumpou není vhodná. Mám v tom úplný zmatek. Ještě jsem ji (naštěstí) nezapnula. Je někdo tady takový, že má s tím zkušenosti. Vadí nebo nevadí indukční deska k inzulínové pumpě? Taky si říkám, že když půjdu k někomu na návštěvu a nebudu vědět, že má indukční desku a já u ní budu stát. Tak co?... Přeci tam nebudou mít ceduli "pozor indukce!! Teď si teď vyčítám, že mě to nenapadlo dřív, než jsem desku koupila. :-( Ale já si to prostě fakt neuvědomila
Odpovědět
Profilova fotka
@u1230 zavolej přímo výrobci a chtěj od nich vyjádření ;-)
Odpovědět
pár pump jsem v ruce měla a nevidím důvod,proč by jim měla deska vadit.Tedy pokud nenecháte pumpu na zapnuté desce. :-) To byste nesměla ani k mikrovlnce.... při vaření nevidím důvod,proč by měla škodit.
Odpovědět
@radka35 Děkuji. Nakonec mi to nedalo a psala jsem přímo fy od které mám pumpu. Napsali mi, že na sto procent vyloučit nic nemůžou. Ale že zatím žádný problém ohledně pumpy a indukční desky nikdy neřešili. Ufff :-)
Odpovědět
@u1230 jasně ,že se ulevilo.Ale kdyby měl člověk brát úplně vážně všechna varování co se kde napíšou,nesměl by si vzít ani aspirin.I u něj píšou spoustu "strašáků"včetně vředů a podobně. Podle principu,na kterém funguje vaření na indukci,by opravdu riziko poškození pumby mělo být velké asi jako riziko,že mi zítra na zahradě přistanou marťani.Ale to vám výrobce nemůže říct.Na to desku netestovali,tak by nedokázali,že pumpu nezničila. :-) ;-) a stálo by je to opravdu dost peněz,kdyby ji museli platit. :-D To mi připomělo,jak se v USA někdo soudil,že kočka nepřežila sušení v mikrovlnce.Ten člověk vyhrál jen proto,že na mikrovlnce nebylo varování,že se na sušení koček nemá používat.
Odpovědět
@radka35 Pěkně jste mě rozesmála. Ale máte pravdu. :-) To o té kočce v mikrovlne jsem tenkrát také slyšela. :-)
Odpovědět
@radka35 Jo a ještě jsem se chtěla zeptat. Jak jste mi odpovídala ze začátku. Píšete, že jste v ruce pár pump měla... Vy též tedy nosíte pumpičku?
Odpovědět
ne,nenosímjen jsem s nimi pracovala ,jsem zdravotní sestra.Vyzkoušet jsem měla možnost-myslím technicky,ne osobně na sobě několik typů.Už od úplně první kovové,co se testovala na IKEMU v Praze.Pak tady u nás už novější ,moderní mini verze.Nemůžu zapomenout na tu první,kde se podle návodu jen vzadu přeckvakávaly "čudlíky" a plnění bylo docela nefajn záležitost.To se stěmi dnešními nedá srovnat.
Odpovědět
Profilova fotka
Syn ma pumpu medtronik a nevidim v tom zadny problem :-) :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?