Jak máte řešený odvětrávání ve spíži bez okna?

Profilova fotka
Zdravím, mohu se zeptat jak máte řešeno odvětrání spíže pokud v ní není okénko? Děkuji za odpovědi,Lenka
Odpovědět
@lenung obcas otevru dvere, ale mam tam jen trochu brambor a cibuli, vetsinou to slouzi jako kuchynsky sklad na vetsi a mene pouzivane veci (mixery, tlakove hrnce, plastove krabicky a zavareniny). Ale casto nevetram, tim, ze tam nemam okno a ani topeni, tak je ta mistnost chladnejsi, pokud delsi dobu necham otevrene dvere do kuchyne, tak tam zbytecne zanasim teplo.
Odpovědět
Profilova fotka
V projektu máme ventilátor, ale protože je spíž v přízemí uprostřed domu tak jsme kvůli úspoře a složitosti dali jen nerez mřížku do dveří. U nás je to více zděná skříň než spíž, má jen 1,5 M2.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme mřížku ve dveřích.
Odpovědět
My máme skrz zeď ven, jenom mřížky, které se dají popř. zašoupnout. Máme dvě, dole a nahoře, kvůli cirkulaci vzduchu.
Odpovědět
Taky máme v plánu dvě mřížky ven, nahoře a dole.
Odpovědět
Profilova fotka
U nas bude dira ve zdi a mrizka ve dveri. :-)
Odpovědět
@jirkonson to bych nedělal. V zimě půjde přes venkovní mřížku a dál přes mřížku dveří zima do domu. My máme jen zkz zeď. Nejmíň tam bylo tuším 8'C v zimě
Odpovědět
Profilova fotka
@lenung Myslím že okénko je hodně dobrá varianta, ale pokud tato možnost není, tak bych zvolil třeba nějakou mřížku přes zeď ven nebo do jiné místnosti, do kuchyně. Potom mě napadá ventilátor. Ale toto jsou varianty, které vedou zkrz zeď, tak proč by tam nemohlo být i okénko?
Odpovědět
Mame take spiz uprostred domu, takze jsme nemohli dat okno. Proto jsme zvolili odvetrani spodem prostupem pres zakladovou desku a vrchem na strechu. Cirkulace je tak zajistena :-) A zima ani ted v mrazech nejde dale do domu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?