Jak nejlépe uspořádat naši kuchyni? :)

ahoj, před časem jsem tu měla otázku (http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch...) a moc všem díky za rady. vzala jsem si to k srdci a tohle z toho vzniklo :) mně se to moc líbí, ještě tu myčku budeme muset přesunout pod troubu, ať se dá bez obtíží vyndávat nádobí. dvoudřez tam fakt budeme muset dodat :) kdyby Vás napadly ještě jakýkoliv vychytávky, rady, nápady, jsem jedno velké ucho... :) díky :))
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, podle me neni sikovne mit mycku daleko od drezu kde budes mit spinave nadobi a daleko od skrinek kam nadobi patri a budes ho tam schovacat. Dala bych ji nekam na tu kratkou stenu. Zbytek asi ok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
a jeste mala poznamka.. je nepsane pravidlo, ze skrinky naproti sobe by meli byt vzdaleny min. 1200mm jinek se tam 2 zaroven nevejdete. Obzvlast bych to rozmyslela kdyz mas proti sobe drez a varnoi desku. @nase.lenicka
Odpovědět
Profilova fotka
@nase.lenicka mycku bych rozhodně dala vedle dřezu, přesně jak píše verunka_korunka, a naopak my máme skříňky naproti sobě taky 100cm a je to naprosto dostačující
Odpovědět
@nase.lenicka Ono to nie je uplne zle, len pri usporiadavani kuchynenskej linky plati pravidlo: potravinova zona (skladovanie potravin) - umyvacia zona (drez + mycka) - zona pripravy jedla (varenie) Tieto zony by mali nadvazovat za sebou.Je to takto logicke a ak to takto nie je, nabehas sa :)
Odpovědět
Mám stejný názor na umístění myčky. Skříňky mám naproti sobě dokonce necelých 90cm a taky stačí krásně :-) Naopak jsem ráda, že se mi nikdo neplete u varné desky, když tam potřebuju vařit :-) Kdo mi chce pomáhat, může něco připravovat na ploše pracovní desky jinde vedle. Ale to je samozřejmě subjektivní. Co bych ještě dala jinak, je nedávat poličku a zvlášť takhle blízko digestoře. Aby člověk nemusel pořád jen utírat vystavené věci.. Dát tam třeba ten výklop aventos, který by se možná vešel k otvírání u digestoře víc než další dva malé nad sebou. Je to ale jen můj názor, poličky se mi v kuchyních líbí, že to nějak oživí, ale z praktického hlediska bych si je už asi nedala. Kuchyň je ale krásná, přeji ať se vše podaří podle přání
Odpovědět
Taky bych dala myčku k dřezu.
Odpovědět
@verunka_korunka @bbn @deto_oesya @kuliseks @mak07 holky, díky moc za reakce :) ukecaly jste mě :) nechám to v původní variantě, jen tam cca 25 cm přidám, aby se mi zvětšil prostor a byla snadná manipulace při vyndávání nádobí z myčky - za stávajících rozměrů by byl prostor od myčky ke skříňkám jen 40 cm uprostřed U a 20 cm naproti myčce. takhle tam teda bude 65 cm uprostřed U, takže se tam doufám, vejdu :)))) navíc je pravdou, že vést vodu a odpady 3 metry vedle by asi nebylo moc praktický ;) takže náčrtek by byl takhle:
Odpovědět
@nase.lenicka Mně ani ta druhá varianta nepřijde vůbec praktická. Dřez je na ůplně opačném konci ledničky. Při tom tohle je při vaření nejčastější směr - vyndám z ledničky, opláchnu, dám na sporák. Nepřijde mi ani praktická ta myčka. Ideální je v těsné blízkosti vrchních skříněk, kde zpravidla bývají hrníčky, skleničky a v blízkosti příborníku..jinak člověk lítá sem a tam. Samozřejmě by měla být u dřezu. Ne jen kvůli odpadům a vodě, ale třeba i proto, že někdy je potřeba něco trochu opláchnout a pak dát do myčky....ale každý to samozřejmě může mít nastaveno jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
@nase.lenicka Souhlasím s ostatními a navíc bych ještě přidala, že se mi tam moc nezdá ta varná deska s digestoří.....nebyla by lepší dát jí na tu stěnu vpravo? Tím by se ti zvětšilo pracovní místo, navíc u okna kde budeš mít dostatek světla na přípravu dobrot ;-) Ale nečetla jsem předchozí diskuzi, tak nevím, jestli se tam něco podobného už neřešilo ;-)
Odpovědět
určitě jsem za, mít myčku a dřez u sebe, je to praktické, když se něco musí před umístěním do myčky opláchnout. Vzdálenost myčky/dřezu od lednice mi přijde v pohodě, protože to zase tak veliká vzdálenost neni. Naopak se po jídle či návštěvě vše špinavé nanosí vedle dřezu na myčku, kde je to schované a pak se to tam jen nalupá. Pak mě osobně by asi nesedělo vařit zády k okolí a pak bych měla strach, že mi při vaření bude něco prskat na okno......
Odpovědět
souhlasím se všemi :-), mně osobně se toto vůbec nelíbí, je to neestetické a navíc nepraktické, což je horší :-), varná deska není na dobrém místě, nechci vidět to okno až na něj prskne horkej olej, brr ... ani to není hezké, dala bych dřez pod okno, pod něj myčku a digestoř a desku na levou stranu místo vrchních prostředních skříněk. Každopádně se to chce ještě hodně zamyslet, není to opravdu ono ... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@nase.lenicka dala bych dřez pod okno, vedle dřezu buď vlevo nebo vpravo myčku (podle toho, jak je ti to pohodlné, já třeba nesnesu mít myčku vlevo od dřezu, jde mi to "přes ruku" ), kdyby byla vlevo, tak hořejšek by byl dobré odkládací místo na plechy z trouby ;-), horní skříňky bych dala vpravo vedle okna nebo je úplně vynechala a digestoř na ten krátký prostředek (jak máš teď ty 3 horní skříňky), teď jsem to rychle načrtla v malování, snad bude něco vidět ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Dobrý den, mám kuchyn asi tak stejnou a mám tam dvoudřez s odkapávačem.Nejdřív byl manžel proti- na co, když máme myčku, ...dnes je rád, že jsem si do toho nedala od něj mluvit. Pokud to dovolí místo, dala bych ho tam znovu. Myčku mám hned vedle. x-) Přejí štastnou volbu. Normální skřínky bych už nedávala, šuplíky jsou supr.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?