Jak sestavit kuchyni, která bude spojená s obývacím pokojem?

Řeším dilema, jak sestavit v kuchyni, která bude spojená s obývacím pokojem. Ze současné kuchyně jsem zvyklá pracovat jakoby zleva doprava. Pokud tento směr dodržím i v nové kuchyni, vystavím na pohled při vstupu do kuchyně a z obývacího pokoje dřez. Pokud pracoviště prohodím, a linka se mi tak bude víc líbit, nevím, jak bude pohodlné pro praváka pracovat ve směru odprava (dřez) doleva (sporák). Máte podobné zkušenosti, kdy jste začaly vařit v úplně jinak řešené kuchyni? Zvykly jste si? Jak je to s myčkou (kterou nyní nemám a do nové kuchyně plánuji) - můžu zde průběžně schovávat nádobí tak, aby dřez a jeho okolí bylo pořád uklizené? Moc děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že člověk se přizpůsobí všemu, ale určitě jde vaření líp od ruky, když uspořádání kuchyně je logické a odpovídá tvým zvyklostem. Spíš by to chtělo nákres.
Odpovědět
Ahoj, myčka určitě neuvěřitelně pomáhá s tím úklidem :-) Každý talířek, příbor, sklenice se tam může hned šoupnout a nezůstává to někde nahoře na lince. Jediné, kdy to nejde hned, tak je třeba při obědě, když je víc lidí a chceš po polívce hned nandavat druhé jídlo, tak ty talíře prostě zůstanou nahoře, aby ostatní dlouho nečekali. Ale tak to stejně asi envadí, když se sedí u stolu a pak to tam hned můžeš zase naskládat po jídle všechno. Jinak mám myčku, vlevo hned od ní je dřez, pak je roh linky a vedle rohu hned zase po levé straně varná deska. Jsem pravák. Zatím nemám nic, co bych na kuchyni měnila.
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem zvykla zleva doprava, ted rok funguji v obracene variante a vubec jsem v tom nepostrehla nejaky rozdil, asi bych nasla cinnosti, pri kterych se mi lepe pracuje tak a pri jinych zase obracene, takze nakonec je to asi stejne jedno.. do mycky muzes skladat nadobi prubezne, to povazuji za tu hlavni vyhodu, ze je hned po jidle uklizeno a bez prace :-) akorat pokud vis ze mycku treba jeste ani dalsi den nenaplnis, tak je lepsi nejake echt smradlave nadobi lehce oplachnout nez ho das do mycky nebo pustit minioplachovaci program
Odpovědět
Profilova fotka
@jitkahrad jsem pravák a v bytě jsme měli klasické panelákové uspořádání...nalevo sporák a pak dřez a pracovní plochu. Te´d mám nalevo dřez pak pracovní plochu a napravo sporák a nijak jsem si tuto změnu neuvědomila. Co se týče myčky jako jednu z hlavních výhod vidím právě to, že je linka pořád uklizená....špinavé nádobí schované, umyté taky schované...dřív byl buď plný dřez nebo nádobí na odkapávači. Dobré je vybrat myčku, u které se dá nastavit mytí jen spodního nebo jen horního koše...tak můžu myčku zapnout i když není plná a neplýtvám vodou. Jediné co nám teď pořád plní dřez jsou dřevěná krájecí prkénka a vařečky, které do myčky nedávám a nějak jsem si odvykla mýt je v ruce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jitkahrad Velice často se setkávám s tím že sousty zákazníků řeší uspořádání pro praváky a pro leváky. Dle mého profesního pohledu je to tak: ano je to důležité u opravdu velkých kuchyní a to proto abyste se nenaběhali. U většiny kuchyní to není až zas tak důležité. Myčku doporučuji určitě, je to jeden s nejlepších pomocníků v kuchyni a ano dá se dávat do myčky průběžně, nicméně začas to jako zasmrádne. Tím chci říci že nelze ji nakládat tři dny, zbytky na nádobí se kazí a smrdí. Proto je dobré pořídit myčku např. s funkcí poloviční náplň, potom nemusíte čekat na plné zaplnění a umyjete relativně ekonomicky i málo nádobí.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?