Jak sestavit rozpočet na kuchyň?

Profilova fotka
Dobrý den, ráda bych si sestavila rozpočet na kuchyň, ale nevím uplně jak na to. Myslíte, že můžu jít do kuchyňského studia nezávazně? Nebo po mně budou chtít hned nějaké zálohy nebo peníze za ten rozpočet? Děkuji za vaše názory.
Odpovědět
Profilova fotka
jasně že nezávazně, můžete jich obejít víc a nechat si dát víc nabídek, spíš si ujasněte jak si kuchyni představujete
Odpovědět
ano, klidně si tam zajděte, navrhněte spolu kuchyň a nechte si udělat nabídku. Je to docela i zábava :-) Pokud jste tak ještě neučinila, připravte se na návštěvu předem, tj. mít s sebou.... - půdorys prostoru včetně otvorů (okna, dveře) a výšek parapetů - znát umístění elektrických přípojek, odpadu, vody, (plynu)..., pokud již jsou Měl jsem také s sebou pár pohledů z mého návrhu kuchyně, co jsem orientačně vytvořil v ikea plánovači kuchyní a pak ještě obrázky z internetu, v jakém stylu dekorů by se mi kuchyň líbila. Dost to pak urychlí práci a čas. Zálohy by podle měl chtěli jen v případě, že by jste si chtěla ponechat ten jejich návrh (vizualizace, rozmístění přípojek, pokud ještě nemáte, atd.), zdarma vám nechají pouze tu cenovou nabídku. Návrh kuchyně vám jen ukáží, ale zdarma nenechají.
Odpovědět
V některých studiích dostanete i zdarma vizualizace vytvořeného návrhu, např.do mailu, jinak většinou cenovou kalkulaci a samozřejmě vám vizualizace ukáží přímo ve studiu
Odpovědět
Někde skutečně dostanete cenovou kalkulaci zdarma. Ale například v Indecu po mě chtěli zálohu ještě před nákresem kuchyně.
Odpovědět
Nás překvapilo, že v žádném studiu (které jsme obcházeli) nevzali rovnou, ale vždy jsme si museli sjednat schůzku. ;-)
Odpovědět
Ahoj, kuchyň jsem právě dořešila. Byl to boj, ale už je zadaná... K tomu rozpočtu - elektrospotřebiče si vybereš sama a ceny alespoň orientačně zjistíš na netu. Vlastní kuchyň ti pak můžou nezávazně spočítat v kuchyňských studiích. Já jich obeslala s půdorysem a návrhem kuchyně několik. Orientační rozpočet ti dá i truhlář. Je ale potřeba vědět jaké chceš skříňky, kování, úchyty a drátěný program.. Hodně štěstí a pevné nervy ;-)
Odpovědět
A můžu se zeptat, kdy jste chodili se ptat na kuchyn? uz jste měli neco postaveneho nebo ve stadiu projektu? Dekuji zainfo
Odpovědět
My byli v Siku na Zličíně, kde nás odradil bordel v organizaci. Jeden pán od stolu říkal, že návrhy dělají zdarma a že jeho kolegyně je teď volná. Tak jsme za ní šli a dozvěděli se, že se musíme objednat a zaplatit 500. Takže tím jsme s nima skončili, jednak levá ruka neví, co dělá pravá, jednak chceme obejít víc studií a nebudu za návrhy platit, když bych to chtěla jen vidět a vědět přibližnou cenu. A abych v každým studiu nechala několik set...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky řešíme kuchyň. My jsme to udělali tak, že jsem obeslala několik studii, některé obešla, byla jsem i v SIKU ale za návrh chtějí 500 Kč, za jednu úchytku třeba i 600Kč - takže bič a pryč. Měla jsem 4 návrhy,máme dva rohy (kuchyń do U) tak bylo i zajimavé, že každé studio a každý truhlář má pro to i jiné řešení - třeba ikea nebo sconto mají standardizované tyoy skříněk (vlastně to není na míru ale sekterově postavené)... Nakonec budeme mít kuchyň z masivu od truhláře, vyjde, kupodivu, nejlevněji. Bude drásaná s patinou, jsem na finál zvědavá. Tím, že to máme od truhláře budeme mít ve stejném stylu i dveře z kuchyně. Co se týče spotřebičů vybrala jsem si sama, došla jsem do elektra a zeptala se, když toho objednám víc naráz, kolik mi můžou slevit. Úchytky ještě vybírám, koupíme je také samy. Dřez bude z Ikey a baterie také - vybíráme "retro" styl a některé firmy za to chtějí strašně pálky. Takže abych to srhrnula, určitě oběhat víc studii (postupem času si i v sobě ujasníš, co vlastně chceš), spotřebiče zkus kombinovat a tlačit obchodníka na slevu a držím palce, je to radost. Já jsem z toho plánování hrozně nadšená, když s chlapem chodíme po těch krámech, říkám si pořád jak je to krásný čas, tohle vybírání :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?