Jak usporadat kuchyn?

Zdravim moc vsechny mistni stavebniky a mam velikou prosbu! Zanedlouho zacneme stavet dum a musim se rozhodnout, kde budu mit v kuchyni drez. Kuchyn bude vypadat jako na obrazcich, vkladam 3d pohled vygenerovany v nejakem designovem programu a dale 2d nakres. V cem je zakopany pes – kuchyn a cely obyvakovy prostor bude otevreny az do strechy – tedy, pokud by byl sporak na ostruvku, bude muset byt bez digestore. Varit budu na indukci. Pokud bych sporak umistila na cast kuchynske linky u steny, pak by tam mohla byt digestor, nicmene drez by musel byt na ostruvku a popravde se mi moc nelibi predstava, ze vedle drezu na odkapavaci plose porad neco „trci“ do prostoru, samozrejme pak by tam musel byt taky Jar, houbicka apod. Logika veci by mozna velela umistit drez i sporak na cast kuchynske linky u steny, jenomze tam bude ta linka dlouha jen 220cm (po odecteni vysoke skrinky s troubou a lednice), po odecteni 60cm na sporak a 60 na drez (to nepocitam odkapavaci plochu) by zbyval jen metr a to jeste v pripade, ze by sporak i drez byly nacpane na skrinky (lednici). Toto tedy neprichazi v uvahu. Dalsi varianta je umistit oboje na ostruvek cca takto 60cm prostoru, 60cm sporak, 100cm prostor, 60cm drez a 60 cm prostor. Nicmene – kdyz jsme se rozhodli stavet, tak jsem si malovala, ze konecne budu moct v kuchyni pracovat na opravdu velke kuchynske lince a tady ten „metricek“ souvisle plochy mi prijde malo. Tedy nevim, jak to cele usporadat, kazde ma sve pro a proti a ted jde o to, jaka negativa a pozitiva jednotlive varianty prinesou. Uz o tom premyslim dlouho, ale rozhodla jsem se Vas zeptat, predpokladam, ze Vase zkusenosti z praxe budou velmi cenne. Prosim, berte v uvahu, ze rada varim a kutim neco v kuchyni a tedy tam stravim docela dost casu, proto bych rada pri praci byla co nejvice vytocena do obyvakoveho prostoru a tedy byla v kontaktu s rodinou. Budu moc tedy rada za Vase nazory a zkusenosti, a samozrejme uvitam i tipy na usporadani skrinek, spotrebicu apod., cokoliv Vas k tematu napadne. Bude to velka investice a chci si byt jista, ze presne vim, co, jak a proc delam  Velmi vsem dekuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, já klasickou digestoř nechci, proto koukám po výsuvné digestoři. Něco takového
Odpovědět
Profilova fotka
Máme kuchyň řešenou stejně, dřez na lince, indukci na ostrůvku. My jsme digestoř nedali vůbec. Nikdy jsem ji nepoužívala, krom svícení. Ale pokud bych ji chtěla, volila bych indukci se zabudovanou digestoří, nejspíš Boru 😉
Odpovědět
@andybrys Ty výsuvné digestoře (obecně všechny recirkulační) slouží jen k zachycení mastnoty z výparů ale pachy neodstraní. Opravdu chtete mít zasmraděný celý obývák ozvlášť když tam tak často kutíte ?
Odpovědět
Profilova fotka
@wacko já digestoř nepoužívám ani ted, jen na světlo, a smrad mi tam teda nepřijde. Oni ty panelákové digestoře to stejně spíš rozfoukaj než odtáhnou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?