Jak vyřešit část kuchyňské linky, oddělující obývací pokoj?

Koncová část linky, která je do tvaru U, bude částečně oddělovat obývák. V této části linky nebude nic zabudováno (deska, dřez). Ti co nemáte zadní část pracovní desky vyvýšenou, jste spokojeni? Nebo byste tam příště dali desku? Byla by celá část ve výšce 92cm. Mám strach, aby mi z toho nepadaly věci, ale zase nevím jestli ji tam chci. :-) Za odpovědi děkuji
Odpovědět
@mardaren Mrkni ke mně do albíčka. V bytě máme jen prac. desku (už tam kuchyň byla) , v domě je to oddělené vyvýšeným pultem. To se mi líbí víc, je to takové uzavřené, nic nepadá, do kuchyně není tolik vidět, prostě mi to přijde praktičtější i hezčí.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme jen poostrůvek bez barového nebo jiného vyvýšení, ale zatím nebydlíme, tak kdo ví jestli nebudu litovat. já to zvednuté oddělení nechtěla, protože se mi to moc nelíbí, ale je fakt, že jisté výhody by mělo :-N
Odpovědět
Profilova fotka
My ten konec ostrůvku zvedneme a pod to vyvýšení zabudujeme elektrické zásuvky.
Odpovědět
A dát tam jen skleněnou desku? Nevím teda, jak ji uchytit a asi se bude muset leštit. Ale takhle volně nevím, třeba kvůli dětem (něco tam odložíš, špunt se natáhne z druhé strany... to neuhlídáš)
Odpovědět
Profilova fotka
@mardaren my máme zadní desku zvýšenou, chtěla jsem optický oddělit kuchyň a schová to i menší nepořádek :-)
Odpovědět
My jsme oddělení vyřešili zděným barem z porfixu 12cm. Ze strany kuchyně máme nalepenou zádovou desku a u druhé strany máme kamenný obklad. Je to perfektní, jelikož mi nejde vidět do kuchyně a přesto se můžu bavit s lidmi u stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivankafiury prosím o kolik cm převyšuje bar ten poloostrůvek?
Odpovědět
@jakuda linka má výšku 86 cm a bar je i s horní deskou ve 120 cm (jsem poněkud malá). Když vařím, sem tam něco na ten bar prskne, ale je to v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme ostrůvek bez vyvýšení, ale široký 90 cm. Ta velká pracovní plocha je fakt super a nic nikam nepadá. Skříňky v jídelní části slouží jako bar. Pokud máte dost místa, tak zvažte ještě tuhle možnost.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivankafiury já vím, že je to mimo téma, tak se omlouvám, ale co to máte za pruhované dveře? :-N díky
Odpovědět
@blahova_andrea Dveře jsou f. Carman Doors, typ Éta 01, odstín Hacienda černá. Na živo vypadají božsky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivankafiury díky :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mardaren budeme oddelovat vyvysenim cca 5 cm vysokym, aby rozlita voda nekapala na sedacku.
Odpovědět
Děkuji všem za reakce a odpovědi, za pultíkem bude volný prostor, určitě u něho nic stát nebude jako např. sedačka, nebo židličky aby tam mohl někdo sedět. A je asi pravda, že místa na ostatních stranách budu mít dost, na to aby tam byl topinkovač apod., takže to asi nechám volné. Snad nebudu litovat. Kolem tohoto poloostrůvku se půjde fr. dveřma ven na terasu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?