Jak vyřešit roh kuchyňské linky? Varnou deskou?

Chceme rekonstruovat kuchyň a objevila jsem, že se různí názory na vyřešení rohu kuchyňské linky. Nejčastější varianta je dřez, ale to už je prý nemoderní a navíc, ten kdo myje nádobí vypadá jako kdyby tam byl za trest ;-) :-| :-N Jaké máte zkušenosti vy? Drátěný program do rohové skříňky prý vyjde i na 20 tisíc. Máte někdo zkušenost s varnou deskou v rohu? Díky za inspiraci.
Odpovědět
1
2
marta - a co třeba dát do rohu sporák ;-) Viděla jsem to u známých a vypadá to moc pěkně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam roh do praveho uhlu...
Odpovědět
ahoj..no myslím, že drez i varná deska v rohu je fatk za trest...je tam člověk děsně napreslej..my máme rohy dva a v obou skříňky..jedna vyjde asi na 4000,- se vším (máme lamino)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my máme kuchyň do U takže tam jsou hned 2 rohy, v jednom máme alkohol :-D a v tom druhém jsme naaranžovali váhu, přítel tam chtěl plynovou desku, ale zdálo se mi, že by tam bylo málo místa na pohyb mam to v albu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jukni do alba, jeden mám do pravého úhlu a druhej na koso ;-)
Odpovědět
No mně ani tak nejde o obrázky, těch mám postahovaných dost z různých katalogů. Spíš se mi jedná o zkušenosti. Jestli vyloženě máš ten dřez v rohu a vyhovuje nebo vůbec nebo jestli je tam lepší sporák..a tak... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě tam dřez vyhovuje, necákám si na okno, jen je tam trošičku přítmí, ale to mám zase vařešeno zářivkama pod linkou, jinak, když jsme měli starou linku, tak jsme měli sporák v rohu a hned vedle bylo okno, to bylo furt zapleskané, když vychrstl olej, pak jsme měli pod oknem topení a to jsme nemohli zase otvírat troubu (v případě, že by byla vestavná, tak by to bylo jedno).... no prostě asi jde o to kolik tam máš místa, kde máš okno, kde máte topení a tak, myslím, že může být i sporák v rohu, ale je potřeba to všechno dobře promyslet ;-)
Odpovědět
já mám v jednom rohu varnou desku a v druhé dřez :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam taky drez v rohu a vedle mam mycku na nadobi,ale ten drez je potreba, kdyz clovek potrebuje oplachnout zeleninu nebo tak. Ja mam drez vyvyseny...viz moje album, mam tam planek kuchyne
Odpovědět
marta25 a akú veľkú máš kuchyňu? Rohové varenie Ti zaberie 105 cm z každej strany a drez v rohu 90 cm z každej strany. Pokiaľ máš drez v rohu, mala by si rozmýšľať určite o umývačke, lebo rohový drez má málo priestoru na odkladanie umytého riadu. Plastové odkvapkávače samozrejme nepočítam. Vždy treba zvážiť projekt ko celok.
Odpovědět
jojo, je pravda, že ta varná deska v rohu chce větší kuchyň. Ale danulienka, my máme rohovy dřez, kde je odkapávač i s odtokem a bohatě nás stačí. ale je fakt, že je to jeden z těch dražších dřezů. ale ten odtok na té odkapávací ploše si teda nemůžu vynachválit.
Odpovědět
kacka: aj my to mame rovnako vyriesene-je to super ;-) a elegantne ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
máme v kuchyňském rohu plynovou varnou desku a je to perfektní, jinak už bych to ani nechtěla a to nemáme moc velkou kuchyň
Odpovědět
godi1-ať se dívám, jak se dívám plánek kuchyně nevidím :-( Navíc mi nefunguje album přes "foťáček", musím si to vyhledat přes hlavní stranu - autor alba ]-(
Odpovědět
tak kuchyn co mame doma s rodici, tak tam mame vyvyseny drez..je to docela dobre, kamaradka ma v rohu plynovou varnou desku a taky si nestezuje, vse ma po ruce.. no a v navrhu kuchyne co si delam ja, tak mam dva rohy 90 stupnu a v jednom bude drez s odkapavaci plochou ke zdi a druhy bude jako pracovni deska..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme v rohu sporák s varnou deskou a je to ůplně super.
Odpovědět
Profilova fotka
mam v rohu skříňku, skříňka je to jinak nepraktická, je do ni zapotřebí drátěný program, ale džez nebo sporák se mi v rohu zdál nepraktický, tak píšou hoky výše, málo místa k pohybu
Odpovědět
Profilova fotka
Já si na místo nemůžu stěžovat, mám ho tam dost.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme kuchyň do U, takže taky dva rohy. Vjednom mám věci které nepožívám tak často, protože když potřebuju něco vzadu tak se do tý skříňky nasoukám skoro celá :-) ale v druhém máme drátěný program, stál asi 11tis. ale nemůžu si o vynachválit, vyjede skoro celý ven a je krásně přehledný.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám taky kuchyň do U, v jednom rohu mám rohovou skříňku, něco jako na rohový dřez ale bez dřezu, a mám v ní kastroly a panve no a v druhém rohu mám drátěné koše, dva půlkruhy a už si přesně nepamatuju, ale nebylo to zas tak moc drahé ;-) Dřez bych do rohu taky nedávala, já mám v kuchyni okno, takže dřez krásně pod ním a při mytí kukám ven :-)
Odpovědět
Profilova fotka
pro inspiraci kukni do alba, dala jsem tam i kuchyň mojí tchyně ;-) zjistila jsem že nemám aktuální fotky, třeba do roku jsme dodělávali poličku na radio budu muset vyfotit ;-)
Odpovědět
My mame taky dva rohy. Jeden mam pod barem takze to je jen pracovni plocha a v druhem je drez s odkapavacem, ale ne zesikma. Drez je "pred" rohem a v rohu odkapavac. Jsem spokojena pac jinde by ten odkapavac zabiral jinak potrebne misto. Skrinky dole mam jen s policema a dvirka mam ve tvaru "L" takze se otviraji tak ze se otevre cely ten roh a do skrinky se krasne dostanu. Mam tam veci ktere nepouzivam tak casto (formy na dort, termoska apod) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
marta25: planek v albu mam, pokud chces, tak ti ho poslu mailem..
Odpovědět
Ahoj holky, nadchazi doba reseni kuchyne a jsem u stejneho problemu. Dva rohy, tedy kuchyn do U. Chtela bych do jednoho rohu drez a do druheho nejspis skrinku, co se da otvirat cely ten roh, jak tady psala swetlus dva prispevky nade mnou. Neznam ale standardni rozmery takovych skrinek. Zkousela jsem si neco v IKEA planovaci, ale ti tam ty rohy moc reseny nemaji, leda na sporak, to je pravdepodobne vetsi rozmer rohu. Nemate neco, kde by se daly vycist informace? Porada s truhlarem je v planu, ale kdyz je tady tak krasna diskuze :)
Odpovědět
swetlus: já mám jeden roh taky otevírací celé L a je to super, skvělý přístup do celé rohové skříňky. tumkal: já mám pod oknem pracovní plochu, protože není nad to, připravovat věci na přirozeném světle. :-) betynka: ta rohová skříňka je do L a ty dlouhé strany má 90x 90
Odpovědět
Betynka: ja nevim jestli ty rohove skrinky maji nejaky standardny rozmer, my to mame na miru, pac nemame presne pravy uhel...vsak neboj to ti ten kdo ti bude delat linku napasuje tak akorat ;-)
Odpovědět
Vcera jsem se byla podivat v Jena nabytku a prekvapilo me, kolik tam meli kuchyni... meli tam i dost moznosti reseni tech rohu, takze je to tak, pro drez (nebo jenom rohovou skrinku s ukosem) je rozmer skrinky 90x90, pro sporak je to vetsi kvuli sirce sporaku, 105x105. Tak aspon jedna vec je vyresena :) Zatim dekuji :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
já taky plánuju v rohu linky varnou desku, troubu a digestoř,přijde mi to hezčí a praktičtější, než dřez.
Odpovědět
Profilova fotka
v malých kuchyniach sú rohové verné dosky a rúry bohapustym plytvanim priestoru. pri väčších kuchyniach je to samozrejme ok písal som o tom tu http://www.dobremag.net/kuchynsky-nab...
Odpovědět
Profilova fotka
já chtěla rohovou skříňku vyřešit drátěným výsuvem - foto mám v albu, včera mi v Koryně řekli, že tohle řešení vyjde na 20tis :-| takovu pálku jsem teda nečekala
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?