Jak zamaskovat odvodní trubku z digestoře?

Ahoj holky, taky jste to musely resit? Vcera jsme napojili kominkovy digestor na vyvod do kominu tou hrozne vypadajici trubkou. A ted resim jak to nejlepe zamaskovat, aby to nekazilo celkovy dojem. Dala jsem fotecky do meho albumu tak se prosim podivejte. Napadlo me pouzit umelych kvetin. Kvetinac bych dala na tu nejmensi skrinku v pravo a vedla bych z nej popinave rostliny, jak rikam premyslim spis o umelych. Natahla bych to na vsechny strany, ale decentne a nejvice pres tu trubku do leva. No fakt nevim.....poradite? Posete fotecky? Diky moc
Odpovědět
Profilova fotka
mas krasnou linku, skoda te trubky...ja jsem se na celou trubku vyprdla, pac by mi to kazilo dojem a mam digestor s recirkulaci. Nejlip pres to udelat sadrokartonovy maskovani...ale mas to tam dost blbe, tak to asi nejlip udelas tema kytkama
Odpovědět
No prave, s tim sadrosem to nejde ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
no, to je fakt blby, kdybys to mela do pravyho uhle.... a mas digestor, do ktere se da dat ten uhlikovej filtr??
Odpovědět
A proč by to nemohlo jít? =-) Se sádrošem se dají udělat divy... ;-)
Odpovědět
Možná to bude vypadat divně, ale asi to bude vypadat líp než ta trubka. My tu díru budeme dělat tak, abychom ji zamaskovali tím komínem od digestoře. Ale vy jste asi na výběr moc neměli, že? :-|
Odpovědět
My jsme na vyber nemeli, pokud nevymyslim neco normalniho, tak to asi predelam na recirkulaci. Zase si rikam, kdyz uz tam ten odvod do komina je, tak je skoda toho nevyuzit. A kdyz bude nejhrur a tak budu mohtne vetrat :-N
Odpovědět
Banninko, tak to spíš než předělávat na recirkulaci, tak to bych se s tou "obludou" asi spíš smířila. Není nad to odvést smrad a vlhko rovnou do komína pryč z bytu. Ten uhlíkový filtr ti odvede jen pachy, ale vlhkost ti zůstane. Není to ono. :-S Rušit odvod do komína ti nedoporučuji.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Banninka, na recirkulaci bych ji být tebou určitě nepředělávala. my máme teď rec., dost výkonnou, uhlíkový filtr, ale co se pachů týče, není to žádná sláva. mám možnost srovnání obojího a mít tu možnost, rozhodně bych si nechala udělat odtah do komínu, i za cenu nevzhledné roury. takové smažení řízků cítím ještě po pár hodinách, vždycky stejně musím pořádně vyvětrat, nejlépe do průvanu.
Odpovědět
Profilova fotka
ono se staci naucit tu digestor zapinat spravne, tzn. cca 15-20 minut predtim, nez vubec zacnu smazit, varit aspol.
Odpovědět
Profilova fotka
kdo by to byl řekl 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
ja to taky nevedela, az to poradil vyrobce/prodejce kamosce. Ja to taky vzdy zapinala, az kdyz se neco delo
Odpovědět
Profilova fotka
a co pridat rampu? my mame taky rampu a odtah pekne skryla,.... pripadne me by se libilo to jeste oblozit tim drevem co mate jako prac desku,..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
kristi, já to myslela tak, že to vím. oni to už píší i v návodech x-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo taaaak, to ja nectu, no....
Odpovědět
Holky diky za rady. Ono efektivnost by mela byt prednejsi nez estetika vidte? Porad premyslim. Zkusim ty kytky a uvidime jestli to bude vypadat jako pest na oko, pak uz by me zbylo to tak nechat nebo zkusit to oblozeni :-.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Banninko, máš natolik krásnou kuchyň, že by byl hřích kazit dojem blbou rourou, ale i nějakým provizoriem-viz kytky. Udělala bych z nouze cnost a nechala si udělat ze sádrokartonu nad celou linkou tam, kde končí komín od digestoře falešný strop + přednici / v hloubce vrchních skříněk / a měla bys elegantně zakrytou tu rouru a přitom by to vypadalo, že máš linku zabudovanou ve výklenku.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme tento problém řešili tak, že jsme na horní část kuchyně dali jako zakončení jakoby polici (bohužel to nemám nafocené) a tím se to skrylo...jde to vidět jen z velké dálky, ale ani tak velká kuchyně není. Trubku máme vedenou téměř přes půlku linky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?