Jaká je optimální vzdálenost mezi linkou a ostrůvkem?

Jsme ve fázi projektu a já řeším, jaká je optimální vzdálenost mezi kuchyňskou linkou a ostrůvkem. Na lince bude dřez, na ostrůvku sporák. Díky všem za rady a zkušenosti.
Odpovědět
@lufonek 90cm
Odpovědět
Profilova fotka
@lufonek takovou,abys vytahla oba protilehle supliky,tzn. 2x60cm.
Odpovědět
Profilova fotka
Uvádí se minimálně 110 cm ideální 120. Pokud člověk bydlí sám tak stačí 90. Taky ho budeme mít :-D
Odpovědět
Profilova fotka
sice nemame ostruvek, ale linku do U a vzdalenost 120cm
Odpovědět
pokud je ten ostrůvek přiliš daleko od linky, tak je to nepraktický, protože potřebuješ z dřezu a z linky dávat věci na ten sporák a tak a když je to daleko, tak pokapeš podlahu atd........... já mám tak akorát, dva šuplíky proti sobě celé nikdy nevytahuju a když by, tak bys musela udělat ještě větší vzdálenost, abyses tam vešla i ty
Odpovědět
Profilova fotka
Alespoň 120cm
Odpovědět
@lufonek my to budeme mít podobné jako @hhranolka, tedy U a vychází mi tam prostor cca 160cm, ale to je až dost. Teď domam mam 1m a taky to stačí, jen se tam vejde jen 1 osoba ;-)
Odpovědět
@lufonek my budeme mít ostrůvek 130 cm od linky
Odpovědět
Mame 1m a spokojenost, vejde se vpohode jeden clovek s otevrenou skrinkou nebo jeden co vari a dalsi co ho obchazi. Na prendavani veci pres ulicku tak akorat.
Odpovědět
Díky za rady, my zatím máme 140, ale zdá se mi to moc. Uvidíme. Asi se ještě poradím někde v kuchyňském studiu nebo si to doma naměřím a budu se tam otáčet s manželem a s hrncem:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lufonek :-D :-D hezky receno "budu se tam otáčet s manželem a s hrncem"
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Zdravím, obnovím diskuzi...nemá někdo zkušenost jak se otevírá myčka, když je v ostrůvku (nebo v lince) a je mezi tím 90 - 110 cm? Jak je to praktické? Vzhledem k tomu, že myčka je po domytí otevřená (já nechávám)... ne dlouho, ale vběhne mi tam dítě nebo manžel a je po myčce (v lepším případě...v horším úraz...) :/ tak váhám.... :)
Odpovědět
Článek se načítá
@cankikris a to ji oteviras uplne? To se o ni opravdu nekdo prerazi. Tak bys ji musela dat nekam ke zdi-aby neprekazela.
Odpovědět
Mame 100 cm a pro me je to idealni. Na mycce mam open assistent a na byte ji taky jen pootevru. 2 supliky proti sobe nikdy neoteviram. Nerekla bych, ze je 100 ani 140 spatne, zalezi na zvyku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?