Jaké máte zkušenosti s vestavěnou lednicí?

Profilova fotka
Chtěla bych se zeptat všech, kteří mají doma vestavnou lednici, jak jste s tímto řešením spokojeni. Mně by se více líbila vestavná, ale hodně lidí nás od toho odrazuje, proto můj manžel praktik chce lednici volně stojící. Bere to tak, že lednice je velmi často frekventovaná, nezdá se mu, že by dvířka po čase nezlobila a také se mu nelíbí, že lednice je nepřístpná, nelze lehce vytáhnout k případné opravě, servisu. Jaké jsou vaše zkušenost? Máme vybrat lednici vestavnou nebo volně stojící?
Odpovědět
Profilova fotka
O dviřka a věci podobné bych se nebála.. To spíš se zamysli nad tím, zda ti vyhovuje mít lednici o něco menší, totiž vestavěné lednice jsou menší, i když ja osobne jsem kupovala co možno nejvěčší na trhu, ale přesto vidím, že je vevnitř užší a možná i o něco plytší než volně stojící :) som sa pohrala trochu po česky :) za případné chyby se omlouvám :)
Odpovědět
Profilova fotka
uvnitř, né vevnitř :-D sorry
Odpovědět
aj my mame vstavanu a je pravda ze je mensia mame ju cca 2 roky a zatial nikdy nenastal problem
Odpovědět
Profilova fotka
@katrin21 @kamilla23 Vestavné se standartdně dělají ve výšce 177-178, ale mám vyhlédlou Fagorku, která má 2m na výšku. Že jsou ale vestavné lednice i užší a mají menší hloubku mě nenapadlo. Jakým způsobem jsou uchycená ta dvířka lednice ke kuch. dvířkám? Nemůže se to hýbat? Připadá vám volně stojící lednice v kuchyni jako něco rušívého? Mám v kuchyni naplánovanou jednu stěnu, kde by byly vysoké skříně až po strop. Nevím, jestli by zde zakomponovaná volně stojící lednice nevypadala blbě.
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam tiez vysoku, min. tie 2m má tá naša vstavana :-) :-) , ale ja nehovorim o tom... hovorim o sirke vnutorneho priestoru a hlbke... tam je rozdiel.. ked vezmes taku istu chladnicku volne stojacu, tak ta vstavana bude vnutri uzsia, je to sposobene hrubsou izolaciou.... hybat sa tie dvierka nemaju preco, uchytenie je pevne prisrobovane..
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k... sposob uchytenia u nas ;-)
Odpovědět
vstavané chladničky sú uchytené v korpuse linky, aj na kuchynských dvierkach minimálne v štyroch až 6 bodoch, podľa typu, jednu vstavanú chladničku používame min 5 rokov, neustále otvárame a nič sa nepohlo..... pravda je, ako hovorí Katka, že sú vnútorné priestory užšie, ale tiež to závisí od typu....
Odpovědět
Profilova fotka
@katrin21 Můžu se zeptat na výrobce vaší lednice, když píšeš, že je to dvoumetrovka? Já jsem právě vestavnou našla jen Fagor.
Odpovědět
Profilova fotka
Elektrolux :) vyberala som najvacsiu aku som nasla... este mali vtej velokosti aj BOSCH.. v albume Uz premyslame nad zariadenim mam tusim aj typ..
Odpovědět
Profilova fotka
@katrin21 Už jsem na ni mrkla...také má výšku 178 cm.Budu ještě přemýšlet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
aha.. tak potom to , ze je vyssie, je sposobene tym, ze je na sokli, lebo isto je vyssia odo mna a ovela a ja mam 180cm :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik ahoj máme vestavnou gorenje, v provozu cca 3 měsíce, z toho necelé 2 měsíce bydlíme. je super :) vestavné jsou opravu o něco menší, ale raději vestavnou protože mít volně stojící tak si to nedokážu přestavit .. takhle je vše krásně stejné - mrkni do alba a kdyby místo toho byla samostatná .. no jako pěst na oko :( nám šlo především o funkce než o velikost ... a spotřebu. dvířka jsou přivrtaná a opravdu to nic nedělá .. a na opravdu se volá servisák a ten si jí vyndá sám - teda prý
Odpovědět
Článek se načítá
taky mame vestavěnou,ale ještě nebydlíme.přesně takto jsme uvažovali jako bazar.byla by jak pěst na oko, kdyby byla samostatná. když jsem vybírala kuchyn tak puvodně byla samostatná,ale to fakt nešlo -nelíbilo se nam to.taky jsem řešila , že jsou menší,ale ono si člověk nevybere.při vybírání spotřebičů jsem málem zešedivěla!!! jsem rada, že vyběr je za nama
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz @kakula Děkuji za názory. Je jasné, že by se mi také líbila více vestavná, ale to už jsem psala. Ale už teď je pro nás čtyři naše současná volně stojící lednička (takže širší a hlubší) výšky 185 cm strašně malá. Já se bohužel musím rozhodovat mezi estetikou a praktičností...ach jo. Nakopíruji si nákres kuchyně a vložím ho do alba a pak vás opět poprosím o názor. Bude lépe vidět, kde a jak bude lednička umístěna vzhledem k nábytku a jiným spotřebičům.
Odpovědět
@kirik mne sa tiež zdá vstavaná chladnička malá. budeme riešiť tak, že kúpime vstavanú čisto len chladničku, nie kombi s mraziakom a kúpime zvlášť mraziak, ktorý dáme do komory.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik ak bude samostatne stojaca, tak ju nejako pekne vsun do ostatej kuch. linky, da sa to, staci nechat aspon 5cm z kazdej strany volne a hore nad nu prip. dat este nejaku skrinku, aby sa to zjednotilo s vyskoou ostatnych skriniek v kuchyni... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@matulkam přesně tak jsme to taky řešili, vestavnou mám jen velkou lednici a mrazák samostatně v technické místnosti... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@matulkam Díky moc za tip. to by nebylo špatné, tato možnost mě vůbec nenapadlo ;-) Hned to proberu s manželem.
Odpovědět
Profilova fotka
@katrin21 Jejda, nemám 5 cm z každé strany :-(
Odpovědět
Profilova fotka
no, mal by tam byt aspon minimalny priestor, aby sa mohla odvetravat, a neprehriala sa.. aj vzadu...
Odpovědět
Profilova fotka
elegantne riesenie :) inak, toto som uvazovala aj ja, lebo mam presne tu chladnicku na fotke... ale nakoniec skoncila v spajzi ako druha chladnicka , lebo moj chcel silou mocou vstavanu.. http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k...
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli můžu přidat názor, tak taky teď uvažujeme nad koupí nové lednice. Nejdřív jsem chtěla vestavěnou, našli jsme velice úspornou Electrolux za 17tis. Nynější kuchyň však měnit nechceme, takže kdyby jsme si koupili vestavěnou, museli by jsme na ni dodělat dvířka a nevím jestli by se povedli udělat přesně barevně stejné... takže jsme se rozhodli koupit volně stojící Electrolux také energetickou třídu A++ za 9,5 tis. Než si jednou postavíme domeček a než si do něj budu zařizovat novou kuchyň, to už bude tato lednice pravděpodobně na hranici životnosti, takže si pak koupíme novou...
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme oboje v kuchyních a jen z důvodu větší objemnosti jsme se znova přiklonili k volně stojící.Vestavná, ač nám tvrdili, že je jedna z největších na trhu, tak pořád byla nesrovnatelně menší vnitřní prostor, než tato.a jelikož jsme na vesnici a musíme dělat velké nákupy,tak jednoznačně převážilo toto hledisko nad pohledovým.To je vestavná lepší, bez debat.
Odpovědět
Ahoj.Taky uvažujem nad vestavnou lednicí.Budeme mít miniaturní kuchynku,tak máme strach aby to lednice ještě opticky nerozdělovala.. =-) Můžete mi poradit kterou pořídit? I když z toho objemu o kterém píšete mám upřímné obavy.Ti moji chlapy jsou kombajni,tak aby se mi tam pak vlezla pro ně aspon sváča :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@katrin21 Díky za inspirační fotky. No velmi podobnou představu mám, jako je na první fotce. Jen budu mít skřínky až po strop. Poradím se se stolařem, co nám bude kuchyň dělat, kolik by potřeboval prostoru, kdyby měl takto "vestavit" normální lednici, a hlavně jak by se řešilo odvětrávání.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik takto bude este lepsie , ked po strop.. :) viac sa to tam strati :)
Odpovědět
Profilova fotka
@katrin21 dnes jsem dala manželovi nákres kuchyně na okopírování, pak ho sem vložím a uvidíte. já se právě bojím, že normální lednice se mi do prostoru, který mám na ni vymezen, nevleze. počítala jsem pro lednici s 60 cm. vlezla by se tam, ale natěsno, nezůstal by tam žádný manipulační prostor.zdá se mi, že na vaší fotce je tam ta lednice taky natěsno. já bych tam z estetického a i praktického důvodu nechtěla žádné velké mezery.
Odpovědět
Profilova fotka
@katrin21 Vzpomněla jsem si, že už nákres v albu mám, ale tam ještě nejsou nakreslené vysoké skříně až po strop, ale pro ilustraci to snad stačí. Po levé straně budou skříně po strop, na prostřední straně budou horní skřínky, vpravo pod oknem už budou jen spodní skřínky + poloostrůvek. http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/k...
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik ano, davaju su to ludia tak natesno... otazne je, ci je to vhodne....
Odpovědět
Profilova fotka
@katrin21 Tak musí tam být odvětrání nahoře. Zboku, podle mě, mají mezerky význam en , co se týká manipulace.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?