Jaké vlastnosti vaši myčky jste ocenili a co naopak nevyužíváte?

Profilova fotka
Právě vybírám myčku... podle doporučení, co jsem tady pročetla ve více diskusích ohledně myčky, jsem se rozhodla pro plně integrovanou myčku (tedy bez panelu) a s šuplíkem na příbory. A šířku určitě 60. A vypadá to, že většinou tady vede značka Bosch. Teď máme taky boscku, šířku 45cm, a s košem na příbory... nemám s tím košem ani moc problémy, je v něm mřížka, tak jsou ty příbory pěkně od sebe oddělené ale je fakt, že v té menší myčce to dost ubírá místa a moc věcí se mi tam nevejde... A jak tady všechny chválí ten šuplík, tak ho vyzkouším... Taky jste tady hodně chválili, že ten horní koš (na sklenice) se dá posouvat do třech poloh, to zní taky dobře, ale jak se znám, jak to jednou nastavím, tak to asi bude pořád :-D . U té boschky mám problém u horního koše s ukládáním hrnků, že je to hodně vlnkovaté, moc zkosené a hrnky tam někdy nedrží.. a také i po dlouhém mytí mi zůstávají zbytky tablet na nádobí, hlavně z hrníčků je to špatně vymyté ale mám myčku už 5 let, tak je možné že ty novější modely zas budou lépe řešené.....využíváte možnost mytí na poloviční náplň či na zkrácenou dobu? (asi bych to u myčky ocenila). Máte myčku, která se po umytí sama otevře? Je to praktické?Jaké jsou vaše zkušenosti s myčkou, a jakou vlastnost u vaši myčky opravdu oceňujete a co naopak nevyužíváte? ...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud vybíráš myčku s příborovou zásuvkou tak doporučuji Miele, a to z nekolika důvodů. 1. Jediná Miele má nad příborovou zásuvkou samostatné plnohodnotné ostřikovací rameno, ostatni výrobci tam mají trysku nebo vůbec nic. 2. manipulace s koši, 3. kvalitní použité materiály, 4. celkové zpeacování, a hlavně 5. veškeré miele spotřebiče jsou testovány na 20ti letou životnost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no jo, ale nejlevnější od miele je za 18000 a ta s integrovaným panelem je od 25000.... já plánuju, že za myčku dám max. 15.000, a od bosche jsem viděla i za 12.000, co by mi vyhovovala... 8-)
Odpovědět
mám myčku bosch už téměř rok a naprostá spokojenost. je to tedy moje úplně první myčka, takže nemám srovnání s jinými. zásuvka na příbory mi plně vyhovuje. nastavení výšky koše jsem nikdy nepoužila. zatím se mi vše vlezlo, krom jednoho jediného vysokého kríglu na pivo, který manžel vytáhne jednou za čas a kvůli tomu se mi to předělávat nechtělo. zkrácení doby na polovinu využívám téměř pořád (bez toho bych myčku nechtěla) - bez zkrácení jsem umývala snad 3x. občas, když mám málo nádobí, tak přihodím ještě i tlačítko poloviční náplň, ale to už udělá v celkovém čase asi jen 15minut rozdíl. co se programů týče, tak jedu vlastně jen na eco program. párkrát jsem vyzkoušela intensiv, kvůli hodně špinavým hrncům.
Odpovědět
Profilova fotka
za mě Bosch, měnili jsme před rokem (úzkou za širokou), zůstali jsme věrní značce a spokojení jsme byli a jsme dál. Kupovali jsme integrovanou s panelem, s co největším vnitřkem (počtem sad), s šuplíkem na příbory (je boží, ušetří se halda místa za košík a mnohem lépe se umyjí) a taky jsme řešili spotřebu vody - nakonec vyhrála o něco levnější se spotřebou 10l, pže jsme si řekli, že o 6tis dražší s tím, že při várce mytí ušetří 4litry vody, se nevyplatí, když vezmeme životnost spotřebiče. Občas, když spěcháme, použiju zkrácenou dobu mytí, někdy poloviční náplň, ale to zcela výjimečně. Odložený start jsem ještě nikdy nepoužila. A taky koukejte, jestli má funkci tablet = tabletu rozpustí postupně a využije maximálně její funkci. Takže za mě Bosch, s šuplíkem na příbory, s poloviční náplní a vario speed fcí a fcí pro tablety ;-) A jestli máte malý děti, tak je fajn zámek tlačítek, že prťata nepřevolí program ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky, děkuji za vaše připomínky... myslím, že odložený start taky moc nevyužiju, že to budu asi většinou zapínat na noc, jak půjdeme spát, aby nás to nerušilo u televize :-D tu funkci vario speed bych taky ocenila, hlavně při nějakých oslavách kdy je potřeba mít hodně talířů po celý večer... a o té funkci na tablety jsem nevěděla, co to je... tak to je teda taky dobrá věc... a máte někdo vyvýšenou myčku? Uvažuju že bych ji dala do stěny vedle trouby, aspoň 30cm nad zem, ale nevím zda je to možné.....
Odpovědět
vyvýšenou myčku máme, je asi 35cm nad podlahou. je to jedna z nejlepších věcí, které na své kuchyni miluju a neměnila bych. dokonce jsem kvůli tomu, skrz nedostatek místa, oželela i vyvýšenou troubu a nelituju toho. myčka je vedle lednice. konkrétní podobu provedení jsem nechala na truhláři a on to udělal takto. vzknikla tam jakoby nika, což možná trošku narušuje "celistvost" linky, ale nám to nijak neva a malá dcera tam sedává a pozoruje červené světýlko myčky :) viděla jsem ale i jiná řešení, zkusím najít, mohla bych mít ještě schovaná fofa
Odpovědět
tak fota jsem našla. některé jsem objevila přes google, některé jsou odsud ze střechy - pokud by majitelům vadilo zveřejnění v diskuzi, tak se hlaste, smažu.
Odpovědět
Krom vyse jiz uvedenych veci bych napsala osvetleni. Mame mycku pod oknem, tz. tam nedopada denni svetlo. Kdyz to ma osvetleni, co funguje jako to v lednicce, je do te mycky super videt :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maffi díky za fotky, už jsem měla svůj návrh kuchyně hotový, ale až dnes mne nějak napadlo, že by ta myčka mohla být vyvýšená, a místo na ni mám... obětuji na to potravinovou skřín... stejně budu mít hned vedle linky i spíž, a taky jsem tady na střeše viděla, že holky si hodně věcí dávají normálně do šuplíků pod linku, tak se bez té skříně klidně obejdu... tak jsem si to teď poměřila, že by mi to vyhovovalo asi o 40cm výš než je běžné... tak do toho půjdu, když se ti to osvědčilo.... a dívám se že máš šedou linku, v matu, že? já chci taky šedou, ale asi půjdu do lesku... :-) @mmmk o osvětlení pouvažuju, nad tím jsem také zatím nepřemýšlela, díky za tip ;-)
Odpovědět
@hanullice Vis co, nema to rozhodne kazda mycka. Ale kdyz ji nemas proti svetlu, uprimne, je tam spatne videt. At uz jsem kdekoli a u kohokoli, vzdycky me zarazi, kdyz to svetlo to nema :-N Fakt sikovna vec. Ja mam teda osvetleni i v susicce, tam to ale nebylo vyslovene moje prani, ale holt uz tam bylo. A to svetlo jsem zacala postradat i v pracce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
holky, díky za pomoc, už mám asi vybráno: http://mycky-nadobi.heureka.cz/bosch-... Na značku Bosch jsem slyšela nejlepší recenze, co se týče myčky... Má funkci 1/2 náplně, také rychlomytí Variospeed, šuplík na příbory, ukazatel zbytkového času mytí (ale ten je ve skrytém panelu, na zem to svítí pouze světýlko, že myčka ještě myje - ale myslím, že to je postačující), prý je tichá, má funkci dávkovací asistent (aby se tablety lépe a efektivně rozpouštěly).... navíc horní koš se dá nastavit do třech výšek, a atyk má odložený start, ale to asi moc využívat nebudu.. akorát nevím ta spotřeba vody 10l, jestlito není moc? u lepšího (a dražšího modelu) uvádí spotřebu 6l 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?