Jaké výsuvy, kování, drátěný program jsou kvalitní?

Profilova fotka
Prosím o radu ohledně kuchyně. Už mi různí výrobci dělají nabídky, ale každý používá něco jiného. Vím, že nejkvalitnější budou výsuvy, kování, závěsy od Blum. ALe jsou také nejdražší, ale zase mají celoživotní záruku. Od koho máte tyto části kuchynské linky vy? Jeden truhlář mi nabízí výsuvy a závěsy od GTV (prý patent od Blum, jsou s nimi moc spokojení), jiní zase Strong...nevím kolik je vůbec typů a jak jsou kvalitní. Jiní zase Blum...nevím nevím.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Jedině Blum nebo Hettich, nic jiného nebrat.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr s něčím dalším máte zkušenost nebo tento názor máte z netu? já totiž také mám zkušenost jenom z netu :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t mám zkušenosti s oběma a nic jiného bych nebrala. Máme od těchto dvou firem kompletní kování a plnovýsuvy u kuchyňské linky /Blum/ , kompletní pojezdy, tip-ony, tlumené dovírání a kování ve veškerém nábytku dělaném na míru - obývák, dětský pokoj, obě koupelny, pojezd na posuvné dveře do špajzu /Hettich/, mám od Hettichu i nastavovací příborníky, úchytky ...
Odpovědět
Profilova fotka
někdo další zkušenost?
Odpovědět
@klara.t Hettich nebo Blum !!! U všech další můžete cca po dvou letech něco začít řešit. Pokud chcete s pomalým dotahem tak bych opravdu jinou frmu neřešil. Doživotní záruka jen ta cena. Klidně mi napište rád Vám poradím
Odpovědět
Profilova fotka
@woods jsem ráda, že jste napsal. Vy jste z oboru? JEden truhlář, mnou osvědčený mi napsal toto...co se týče výsuvů dáváme z 90% MB Boxy od firmy GTV (patent od Blumu) tedy i kvalita.Přímo od Blumu jsou o 220kč bez DPH dražší v nízké variantě. Nemám ale problém Vám je dodat. S těmi co dáváme nemáme problém a že jsme jich už dodali do mnoha kuchyní (ťukám na dřevo ) . Kdyby s nima byl problém tak bych je ani nenabízel . Drátěný program je od Ideal Trade (český dodavatel) mechanika je od Hetticha a od Fultereru(švédové) Také s tím nemáme problém (ťukám na dřevo).Kování na dveře dáváme Blum -Aventos. NK závěsy klipové dáváme také od GTV. to tedy tak ne? Jde mi o to, jaké tedy použít 1) výsuvy v šuplíkách 2) panty ve dvířkách klasicky otevíraných 3) zdvihy, panty nebo jak se tomu říká u skříněk nahoru otevíraných 4) drátěnný program do výsuvné potravinové vysoké skříně 5) karusely, nebo jiné otočné koše do rohových skříněk. Můžete mi Vy nebo někdo jiný poradit, jaké výrobce mám na v\branou a jak jsou na tom s kvalitou? Ten drátěný program ad 4 si myslím, že nemusí být od Blum (ani nevím jestli to dělá), ale nemělo by se to prohýbat. Stejně tak ty otočné koše do rohu....díky
Odpovědět
Profilova fotka
rodiče mají strong(přes dva roky), švára i my a velká spokojenost..naopak v bytě jsem měla 5 let blum a přítel musel některé neustále utahovat..jinak já tedy v praxi nerozeznám rozdíl..
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 jj, strong mi také nabízejí....právě proto váhám, peněz není dost, tak přemýšlím, kde ušetřit, ale zase toho nechci jednou litovat. Kuchyn je na pořád...doufám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tAK za mě klidně strongy
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t já bych se hlavně zajímala, aby tam byla doživotní záruka na okamžitou výměnu a ne na opravu.
Odpovědět
@klara.t nevím je to těžké nebudu do toho někomu kecat. myslím truhláře :-) asi bych dal vše od jedné firmy blum i hettich dělaj panty i šuplíky. a nechápu když si chcete dát aventos proč by jste nedala klip od hettichu nebo blumu.koše od idealtrade jsou s tlumením dotahem a montujou tam hettich tedy u těch dražších. opravdu vám nechci nějak radit. Jestli nechcete během deseti a více let něco řešit !!!!! dejte BLUM NEBO HETTICH. BLUM TVRDÍ KDYŽ SE NĚCO POKAZÍ PŘIJEDE TECHNIK :-) ZADARMO :-) ALE ZNÁTE TO JAK TO . u těch šuplíků doufám že chcete plechovej bok TANDEMBOX. CCA JEDEN ŠUPLÍK 1000KČ http://www.wireli.cz/content/4-ke-sta... katalog idealtrade a je tam i ceník. dělal jsem kamarádovi kuchyň a chtěl ušetřit tak se kromě prac. desky, lamina, hliníkovejch dvířek, šuplíků od hetticha. ušetřilo na všem. cena byla gut. jen po dvou letech tu a tam začal zlobit píst u dvířek, prasknul pant, nebo nožička u potravinové skříně. a když to tak vezmu jestli se ušetřilo 5000 kč a to je hodně.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@klara.t Momentálně řeším to samé, můžu se zeptat pro jakou značku kování atd. ses nakonec rozhodla a jak jsi spokojená? Děkuji :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my máme kuchyň ve výrobě..horní výklopy Blum, šuplíky a panty Hettich...
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w rozhodla jsem se pro Blum, montáž bude za týden. Ale jsem za to ráda. Drátěný program Blum není, myslím, že ho ani nevyrábí. Nevím co je to za značku, vybral to nakonec truhlář, že je to dobré. Ale šuplíky Hettich mám ted v koupelně a jsou krásné, také je doporučuji.
Odpovědět
@evisek213 @klara.t Můžu se zeptat ty horní výklopy Blum to máte ten systém Aventos Hf? Tj. dvě skříňky nad sebou se jakoby "zlomí" v polovině? viz foto? Nebo máte nad sebou klasicky dvoje dvířka (nebo jen jedny). A ještě jedna otázka proč jste nedali i šuplíky a panty Blum? Jsou ty Hettich lepší? (nebo rozhodla cena?)
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w ano, přesně takhle to máme - teda budeme mít :-) mně doporučil šuplíky Hettich stolář, říkal, že jsou asi 10% dražší než blum,ale že by mně doporučil přesto Hettich. Tak jsme dali na jeho radu.
Odpovědět
@evisek213 @katty.w Souhlasím s evisek213 sobě domů bych si dal taky šuplíky hettich, na výklopy aventos od blumu, panty pokud bych nechtěl s pomalým zavíráním tak clip od hettichu, ale pokud bych chtěl pomalé zavírání tak bych dal blum clip top blumotion. drátěný program wireli, to je levnější varianta, ale mají i dražší program který je postaven na hettichu.
Odpovědět
Blum: made in Austria, doživotní záruka Hettich: made in Germany, celoživotní garance kvality (výměna kus za kus) Strong: Čína GTV: Čína - ten zmíněný patent je dost blbý název pro kopii nebo téměř padělek Bluma - Blum nikomu neudělil licenci na výrobu jejich systému, ale spousta čínských firem vyrábí napodobeniny zásuvek Blum a Hettich Wirelli: Čína Ideal Trade: Čína
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w ano, mělo by to být toto jak je na obrázku, zrovna se kuchyně dělá. Dali jsme šuplíky i panty Blum. Hettich jsem psala, že máme v koupelně - nábytek koupený od Intedooru a ten montuje hettich. A jsou také krásné, kvalitní...
Odpovědět
Profilova fotka
Doboručuji výsuvy Blum, Hettich a drátěný program Kessebohmer.
Odpovědět
Blum i Hettich mají něco jako "nápovědu" nebo souhrn tipů a triků "co je dobré vědět při navrhování kuchyně" http://www.hettich.com/intelligentkit... http://www.blum.com/cz/cs/03/10/ http://www.hettich.com/prodecor/confi...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Vím, že už je to dlouho, ale moc lidí se k wireli neozvalo. Má s tím někdo zkušenost? Nemusíte psát jedině blum atd... Na to se neptám ;-) , jen jestli je někdo má delší dobu. Případně zda má někdo strong?
Odpovědět
@mako2 Wireli i Strong jsou "značky", které si vytvořily dvě české firmy, dovážející zboží od různých neznačkových asijských dodavatelů
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Má někdo reálnou zkušenost s GTV? Prý už také mají doživotní záruku, tak si říkám, že by nutně nemusely být tak špatné. Jako alternativu k nim mi truhlář nabízí GRASS, ale to už je o něco dražší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@katulele
Odpovědět
GTV je jedna z mnoha asijských "značek" Grass má výrobu v Rakousku, logicky je dražší. Chceš-li mít klid, jdi do evropské značky, která má v ČR fungující dceřinou firmu s plným servisem a zárukou (Blum, Hettich...)
Odpovědět
@lontyna Dobrý den, co jste vybrala? Já mám nainstalovaný Grass a nejsem si jistá, zda to byla dobrá volba.
Odpovědět
Profilova fotka
@emmickazprahy Nakonec máme Hettich - jejich nejnižší řadu. Raděj jsem vzala levnější řadu osvědčené značky, než běžnou řadu značky méně známé. Jestli to byla dobrá vola, uvidíme až po letech. Zatím po 3 měsících super.
Odpovědět
To bylo asi rozumne, dekuji za odpoved.
Odpovědět
Profilova fotka
bydlíme cca měsíc = nová kuchyň (blum) a nová skříňka (60x60X45cm) v koupelně pod umyvadlo (čr výroba - cena 10tis.za skříňku - pojezdy si nepamatuji, ale stolář, který nam dělal kuchyň nám ten název říkal). ta minikoupelnová skříňka pod umyvadlo má dva šuplíky, jejichž mechanismus funguje oproti blumu, který máme v kuchyni, děsně (je to hrozně tuhé a blbě to dovírá). blum, který máme v kuchyni, je senzační. nikdy jsme takové kování neměli, takže jsme z blumu nadšení. jsem chlap a občas vařím, ale dámy, můžu říct, že vaření s takovým vercajkem, je mnohem příjemnější :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?