Jakou lednici zvolit?

Plánujeme novou kuchyni s korpusem a pracovní deskou v dřevodekoru ořech a bílými dvířky. Nevíme si rady, jakou lednici zvolit. Protože na roh s lednicí je vidět z obývacího pokoje i při vstupu do místnosti, líbila by se mi lednice vestavěná. Manžel je z důvodu větší velikosti pro volně stojící nerezovou. Pokud by měla být vestavěná, tak bych chtěla, aby lednice stála na soklu jako zbytek kuchyně a byla výškově zarovnaná s ostatními skříňkami, tedy cca 216 cm. Chtěla bych poprosit o vaše návrhy, jak by se toto dalo nejlépe vyřešit. Pokud máte někdo vestavěnou lednici, jste s ní spokojeni (velikost, případné opravy, údržba mezi skříňkou a samotnou lednicí)? Děkuji. Obrázek kuchyně přikládám (zde je ještě původní varianta, kde jsme plánovali použít dosavadní lednici).
Odpovědět
dobrý den. vzhledově by asi byla lepší vestavěná ale s tou velikostí to bude horší. Rodiče ji mají a je opravdu vevnitř menší - ale taky asi záleží na značce. Sama mám nerezovou volně stojící (hlavně kvůli velikosti) a jdou na ní dost vidět otisky apod.
Odpovědět
Pokud volně stojící dala bych spíš bílou aby to bylo sladěno s kuchyní. Měli jsme v původním bytě nerez a radši jsme si pořídili novou bílou,navíc jak píše @rikaroni, tak na ní jsou vydět otisky. Ideál je pro mě vestavěná chladnička a mražák jinde ale bohužel náš "malý" dům není nafukovací.
Odpovědět
Dobrý den. Je pravda,že vestavná lednice je trošku menší a taky jsem se toho bála, ale dá se najít v rámci možností vyhovující velikost. Spíš záleží na tom,kolik je člověk zvyklý skladovat v lednici jídla. Pokud člověk nedělá velké zásoby potravin,tak je úplně dostačující. Když peču moučník,tak musím použít menší plech,ten,který jsem dostala k vestavné troubě (je větší než klasický rozměr) se mi do lednice vleze jen našikmo takže ne každý moučník lze takhle mít v troubě. Ale jinak bych neměnila:-)
Odpovědět
Dobrý den, moc děkuji za všechny odpovědi. Zatím jsme se rozhodli pro vestavnou lednici. V současné době máme lednici s objemem 223 litrů. Vestavná lednice, kterou jsme si vybrali, má 228 litrů. Mrazák máme ještě další navíc, tak ten nás tolik nebolí. Nejsme zvyklí dělat velké nákupy, zjistili jsme, že když máme veliké zásoby, ztrácíme přehled o době trvanlivosti a pak všechno ani včas nesníme. Máme teď dvě malé děti, tak nevím, jak to bude až budou větší. Když jsme si měřila velikost hrnců, měly by se i do vestavné lednice vejít. Přesto jsem pořád na vážkách. Volně stojící nerezová lednice by byla vysoká 201 cm a stála by kolmo k oknu a asi by na ní byl sebemenší otisk vidět. Co mě láká na vestavné lednici je právě lepší údržba (a také vnější hloubka, volně stojící lednice měří v průměru asi 66 cm plus k tomu mezera za ní - díky tomu by se mi snížil úložný prostor v šuplících na kolmé straně kuchyňské linky). Přikládám ještě obrázek s oběma variantami,. Pokud by mi mohl ještě někdo napsat svůj názor, budu moc ráda. Děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?