Jakou máte zkušenost se zafrézovanými úchytkami do kuchyně?

Přemýšlím nad zafrézovanými úchytkami do kuchyně. Jedná se o hliníkové profily (elox) zafrézované do hrany šuplíku a dvířek po celé délce linky. Stolař mě od nich odrazuje, že se jedná o měkký materiál, který se časem poškrábe. Dále tím, že se řežou z 2m lišt údajně na řezu prosvítá hliník, což vypadá škaredě. Má pravdu? Máte někdo tyto úchytky již delší dobu?
Odpovědět
Profilova fotka
Nemá pravdu :-) Měli jsme v minulé kuchyni přes 3 roky a dali jsme si i do nové kuchyně (i do předsíně a koupelny). Na řezu nic vidět není, poškrábané také nejsou (můžeš si vybrat hliníkovou nebo třeba nerezovou verzi), no prostě my jsme spokojeni a klidně bychom zvolili znovu to stejné. U nás byl výběr hodně o designu, chtěli jsme čisté rovné linie, což zafrézované úchytky splňují a ergonomicky co se otevírání týče, jsou pro nás pohodlné. Takže se toho vůbec neboj, my sami jsme si se stolaři užili svoje, když jsme mnohokrát šli proti argumentům typu "tak se to nedělá" nebo "takhle to dělají všichni" a my chtěli něco jiného ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tady ještě pro lepší představu obrázek řezu hliníkové lišty v naší kuchyni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi taky záleží kdo to dělá, je pravda že se řežou, ale pokud je to udelané dobře nebála bych se. Mě osobně na nich vadí to, že jsou ostré (tan tvar).
Odpovědět
@monny3 Díky za fotku. Úchytka vypadá na řezu dobře. Dívala jsem se na tvou kuchyň v albu a je moc pěkná. Také se mi líbí spíše rovné linie. Já mám ze stolaře pocit, že se mu to nechce dělat, že je to pro něj složitější než klasické úchytky. Vypadá to, že jsem se nemýlila.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?