Jakou podlahu zvolit do kuchyně?

Profilova fotka
Plánuji novou kuchyň, prosím o rady, tipy, zkušenosti jakou podlahu zvolit...vím jen, že nechci dlažbu. Díky za názory a příspěvky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj bracha ma vinyl a je spokojenej :-)
Odpovědět
Ahoj, pokud nechceš dlažbu, pak pouze masivní dřevo ošetřené několikrát olejem. Doporučuji teplý napouštěcí olej ( cca 40 st. ) a potom několikrát tvrdý Osmovosk na podlahy, je to totiž jediná podlaha, která jde renovovat po pádech předmětů t kuchyňské linky a těm se prostě nelze vyhnout! Mám to vyzkoušené.
Odpovědět
Za mě vinyl, mám ho a jsem absolutně spokojená, máme podlahovku, takže mám ten lepený široký asi 3mm. Bydlíme přes rok a jednou jedinkrát se mi povedlo, že mi spadla skleněná lahev z linky a rozbila se, nezaznamenala jsem škrábanec ani nic podobného. Pokud je podlahové topení, tak si myslím, že dřevo na podlahu není ideální z hlediska vodivosti tepla.
Odpovědět
@monikan89 ahoj, máme jednotnou podlahu v celém bytě krom koupelny, wc a prádelny - vinyl v rolích a jsem spokojená. Pokládka byla blesková, vlastnosti taky a cena byla více než příjemná.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za tipy a zkušenosti...zatím jsem ve fázi plánování, vybírání a sbírání zkušeností ;-)
Odpovědět
@tomas1965 ahoj, zajímalo by mě, jaká je potom údržba dřevěné podlahy v kuchyni. Napřed jsme o ní taky uvažovali, ale nejspíš jsme ji zavrhli. V kuchyni na zem pořád něco kape a ta voda by pro dřevo nebyla asi ideální. Teď máme lino a dělají se na něm potom od vody fleky, které se musí umýt. Nedokážu si to ale představit na dřevené podlaze. Díky za zkušenosti ;)
Odpovědět
Podlaha se musí při první impregnaci řádně napustit, já to dělal 8 x a vždy teplým olejem a v malé vrstvě, aby se dokázal vsáknout do dřeva. další impregnace se dělá 1 - 2 vrstvy po 6 - 9 měsících Podlaha se stane po několika letech zcela imunní. ideální je dub, protože má výraznější kresbu, než buk, na tom je všechno vidět. Nebo je možné použít exotické dřeviny, některé vůbec nesají, naopak odpuzují. Ale strašná je cena!!!
Odpovědět
Kdybych teďka předělával dům, šel bych do vinylu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?