Jakou velikost okna nad kuchyňskou linkou?

Profilova fotka
Ahojte střecháčči! Mám velkou prosbu... za pár dnů začínáme konečně zdít náš domeček a já se pořád ještě pořádně nerozhodla jaké okno dát do kuchyně... Budeme mít spojený obývák s kuchyňským koutem, v obýváku bude 3m HS portál, v jídelně další okno 3x1,375, takže o světlo nejde.. Jde spíš o to, že původně máme v projektu úzké okno(2,5x0,425m) mezi kuch.linkou a horními skříňkami, ale až teď nám došlo, že to je vlastně jediná strana domu, kde jde využít nádherný výhled na celé město a úzkým níkzkým oknem si ho moc neužijeme... Tak vymýšlím, jaký rozměr zvolit, aby bylo dostatečně velké kvůli výhledu, ale ne zase uplně moc, protože je to přece jen severní strana, tak nechceme zbytečně veliké prosklené plochy... a ne hned u kuchyňské linky ale alespoň 20- 30cm nad... nemám moc ráda klasiku, takže obyčejné typické dvoukřídlé okno nechci, ráda bych nějaké spíš obdélníkového tvaru, nejlépe jednokřídlé... :-/ Může mi někdo poradit, jaký rozměr by jste zvolili a třeba i přiložit fotečku, jestli někdo nějaké takové okno už máte? Předem moc děkuji za odpovědi!!!Na obrázku je náčrt kuchyně ještě s obdélníkovým oknem pro představu...
Odpovědět
Profilova fotka
no tak, já mám třeba velikost okna jasně danou už ve studii domu. A úplně teda si nejsem jistý, jestli si teď, pokud máš stavební povolení, můžeš změnu rozměru okna dovolit. To netuším. Takže asi by ti nejlíp poradil projektant.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych ověřila na stavebním úřadě a u projektanta, jestli to náhodou není už změna na změnu stavby před dokončením, jelikož to má vliv min. na tepelné ztráty objektu, nehledě na to, že to má i dopad na vizuální stránku domu z venku a i to by jste měli zvážit.
Odpovědět
Profilova fotka
To mám vše zjištěné.. potřebovala bych spíš tedy inspiraci na to okno :-) Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@krisstynka16 tak to bych to hodila do fotoblogu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@krisstynka16 a mimochodem je to na změnu stavby před dokončením nebo ne? :) díky
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo :-)
Odpovědět
Me by prisla dostatecna sirka 75cm a stejna delka, jak mate v planu, porad to bude vypadat moderně i se nad nej jeste vejde nejaka skrinka.
Odpovědět
Profilova fotka
@dumdumd Možná máte pravdu s tou šířkou, to je právě to s čím se peru...potřebovala bych takové nějaké okno podobných rozměrů vidět na nějaké fotce v prostoru aspoň :-/
Odpovědět
Něco takového?
Odpovědět
Profilova fotka
@petramana jee to je super! Moc děkuji! A víte rozměr???
Odpovědět
@krisstynka16 nevím, to jsem jenom zadala do vyhledavace... jenom pro představu
Odpovědět
Profilova fotka
Joo jasně... I tak děkuji!
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?