Jakou velikost ostrůvku v kuchyni?

Dobrý den střechačci, potřebuju poradit, jak velký může být ostrůvek v kuchyni abych tam mohla okolo normálně projít a fungovat. A jak daleko ma byt od kuchyňské linky abych se tam vešla...ostrůvek bude zdeny, bude spíše na odkládání a přípravu jídla a na něm bude napojeny jídelní stůl... Děkuji za rady😉
Odpovědět
Profilova fotka
jako minimum se všude uvádí rozestup 120cm. pokud je to pro větší rodinu, co vaří ráda společně, tak je možná ideál spíše více, ale my si to nemůžeme prostorově dovolit a bude nám muset stačit těch 120cm.
Odpovědět
@lucieamartin my máme 110cm. zkoušeli jsme si to a přišlo nám to jako dostačující. míň ale už asi ne
Odpovědět
Mela jsem metr a bylo to naprosto v pohode, fotka je v albu...;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mela jsem sotva 90cm - když jsem se motala v kuchyni sama, bylo to super, vše v dosahu na jedno otočení. Ve více lidech to bylo málo, dost jsme si zavazeli.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, dal bych alespoň 100cm. aby se tam v případě nouze mohli vyhnout 2 osoby. 100cm se dáva jako standard i na schodiště.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozestup mezi linkou a ostruvkem planujeme 120cm. Taky ale zatim nevim, jak dlouhy si ho muzeme dovolit, aby se dalo pohodlne projit po obou bocich, kdyz sirka mistnosti je 4,1m.
Odpovědět
Ok, zatím všem děkuji, tak rozestup uděláme pro jistotu těch 120 ať se tam nemotame a teď ještě dořešit tu šířku ostrůvku...
Odpovědět
Profilova fotka
Odstup od linky na delší straně, kde jsou šuplíky, máme 120cm a je to akorát. I když naproti ostrůvku otevřu myčku, můžu v ostrůvku naplno vysunout šuplík a dávat tam nádobí. Po straně, kde na ostrůvku šuplíky nejsou, máme míň, něco mezi 100 a 110 myslím, to vyšlo podle rozměrů ostrůvku, máme ho 180cm x 90cm.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj me vychazi 1800x900mm tak aby od varne desky byla mezera min.1000mm a u okna min.700mm
Odpovědět
Profilova fotka
my mame mezi ostruvkem a linkou 105 cm - akorat na vysunuti supliku a otevreni mycky. Naprosto staci, v kuchyni se motame s manzelkou. Pak je jeste otazka, jak prdelati jste :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?