Jaký dřez je podle vás nejlepší?

Profilova fotka
Našla jsem pár diskuzí ale nic moc jsem se nedozvěděla.. Kdyby jste si měli vybrat, jaký byste volili dřez? Nerez, granit nebo keramika? prosím pro a proti, podle vašich zkušeností. Mám vybraný tento http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro..., ale bojím se, jestli se neomlátí, třeba při umývání hrnců, plechů apod. Děkuji za vaše odpovědi.
Odpovědět
granit došeda stran vodního kamene a skvrn....
Odpovědět
Tady najdeš víc informací: :-) http://www.modrastrecha.cz/diskuse/ku... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/ku... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/ku... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/ku...
Odpovědět
Profilova fotka
@veronickalongipes Mám granitový dřez jak v bytě tak baráku. V baráku mám již řadu let tmavě zelený a je jako nový. V bytě mám tmavě hnědý čtyři roky a taktéž. Údržba perfektní. Nerez dřez jsem nechtěla z důvodu údržby. Na údržbu mne stačí bohatě nerez vestavné spotřebiče ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koupila jsem jednovaničkový Domsjö, zatím ale není v provozu. Vzhledem k tomu, že budeme mít myčku, nepočítám s tím, že bych v něm nějak často myla něco víc, než ovoce a zeleninu :-) Myslím, že IKEA dřez to zvládne v pohodě. Chtěla jsem granit, ale dřez už byla otázka ceny. Za nic jsem nechtěla nerez, takže Domsjö byl kompromis.
Odpovědět
@veronickalongipes Máme krémový granit od Blanca. První nám prasknul v záruce. Prasklina byla od výpusti směrem k rohu. Nám do dřezu nikdy nic neupadlo, žádný ťukanec nebo známky poškození zevnitř, ale asi s ním klepli někde během přepravy a prasklina se pak ukázala až časem, jak se v ní usazoval bordel. Zároveň se zvětšovala. Vyměněno zdarma na záruku. Druhý je ok. Jen světlý granit je nepraktický, některé hrnce v něm dělají tmavé rýhy. Nechá se to normálně umýt (nění to rýha do materiálu, jen barevná). Myčku máme také, ale přesto máme dvě vaničky a odkapávací plochu. Čas od času prostě umýváme v ruce. Když jsme doma sami a je toho málo nebo naopak když je nás moc a je akutní potřeba něco umýt ihned.
Odpovědět
@veronickalongipes já mám (teprve měsíc používám) granitový dřez od Blanca s odkapem, odstín tartufo - je to něco mezi hnědou a šedobéžovou a jsem max. spokojená..nic na něm není vidět, když tam zůstanou třeba kapky od kafe, tak jedním přetáhnutím jsou pryč, žádně drhnutí a leštění jak nerez..osobně bych šla znovu do granitu, mám baterii, kde je kousek nerezu a už mě to jako dost s*re furt to leštit! :-)
Odpovědět
Já sice nevím, jaký dřez je nejlepší, ale vím, že je lepší při výběru dávat pozor na to, aby nebyl "moc hranatý". Ten můj je a trochu mi to vadí, v rozích se usazuje úplně všechno a dost obtížně se čistí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Vybíráme dřez a zajímala by mne praktická barva, kde není nic vidět. :-) Měla jsem černou a máme tu tvrdou vodu a je tam hrozně vidět vodní kámen.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Ahoj všem, dlouho do této diskuse nikdo nepsal. Takže ji obnovuji a prosím o radu. Měla jsem vybrané tyto dřezy: http://www.drezyonline.cz/teka-univer... http://www.drezy-drtice.cz/cubo-30-ca... http://www.drezyonline.cz/blanco-zia-... a poslední přemýšlím o jednoduchém jednovaničkovém z Ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... A já prosím o rady ohledně zkušeností s dřezy z Ikea a dalšími granitovými dřezy a dále jestli zvolit s okapem nebo bez. Chci vaničku dostatečně velkou na mytí např. plechu po pečení nebo nějakých větších hrnců a pod, které třeba nebudeme dávat do myčky a občasné odmývání nádobí. Nikdy jsme okap doma neměli, až teď poslední rok mám nerezový a stává se nám, že když umyjeme nádobí a neuklidíme ho hned, neodteče všechna voda z okapu do dřezu, zůstane třeba pod hrníčky a ty do druhého dne zasmrádnou, takže to musím mít znovu :( Máte někdo zkušenost? Manžel právě proto chce nějaký lepší dřez s okapem, který má spád do dřezu nebo hlubší ty drážky na okapové části nebo úplně bez okapu a koupit si nějaký odkapávač... Děkuji za rady :)
Odpovědět
Profilova fotka
Granitový dřez http://www.levneelektro.cz/p11242-kuc... máte ho někdo, vyhovuje?
Odpovědět
Profilova fotka
@kikiss ten se mi líbí moc,já chtěla o něco větší,ale bohužel,žádné recenze jsem nenašla. Já nakonec budu mít z ikei.
Odpovědět
Profilova fotka
@luca_lucky právě že na levnem elektru má dost recenzí, všichni ho chválí, jen jsem tady četla že není dobré když má ostré rohy, že se v nich drží špína, ale nevím, u tohoto to nevypadá.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kikiss aha,no já odkapávací plochu nakonec vzdala. Manžel mě ukecal na jednodřez,doufám,že nebudu litovat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Keramiky bych se bál - krakelury vlivem teplot, nebezpečí štěrbin v důsledku pádu kovových předmětů apod. Granit - fragranit a tectonite jsou dobré kompozity s tradicí výroby. Ostatně - náročnost údržby. Nerez - pracovní poník, který snese i pád tanku ze stého patra, akorát nečistit to drátěnkou. Tápoucím s výběrem třeba pomůže toto zde - http://menhouse.cz/jaky-kuchynsky-dre..., kde je to pěkně shrnutý včetně toho, co a jak měřit.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Máme granitový antracitově černý dřez asi 18 let a mohu jen doporučit, při standardní údržbě vypadá pořád stejně. Špína na něm samozřejmě vidět je, když se tam udělá, ale to by byla vidět dle mého názoru na každém dřezu, když se zanedbává údržba. Čistím Jarem a kartáčkem na tyčce za 15Kč z Ikea. :-) Jinak nerez si myslím taky není špatný, ale vadilo by mi, že bych ho musela utírat do sucha, aby na něm nebyly vidět kapičky, což u granitu není.
Odpovědět
Mam granit Franke Bila Led.
Odpovědět
Tento mam na dome, na byte Franke vanilka. Ja jsem zvykla a spokojena jedine s granitem. :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Já bych třeba do jiného než nerezu nešla, už jen kvůli hygieně.
Odpovědět
@bayt Souhlasim.
Odpovědět
@makymj spokojenost s tím podsazeným dřezem? Mě se to moc líbí, myslím že údržba je pak lepší, že? Voda nezatéká kolem dřezu.
Odpovědět
@jajinka121 Ano, ja jsem moc spokojena. Voda nezateka a hlavne i drobky smetu do drezu, nedrzi se pod nim.
Odpovědět
@makymj děkuji moc. Dávají se asi jen pod desky z umělého kamene? My budeme mít asi masiv desku, kuchyň chci ikea. Tak nevím zda bysme jo vůbec mohli mít kvůli té desce.
Odpovědět
@jajinka121 Urcite se davaji i pod jiny typ desek nez kamen, ale blizsi informace o tom nemam. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?