Jaký materiál na kuchyňskou linku?

Prosím o názor, jaký materiál zvolit na kuchyňskou linku - na dvířka, korpus, pracovní desku? V Oresi či u truhláře nám nabízí lamino různých tlouštěk (16 mm, 18 mm..), MDF, folie...vůbec se v tom nevyznám. Můžete doporučit nějaký materiál střední třídy, finančně dostupný, ale aby linka něco vydržela? A má tloušťka lamina vliv na kvalitu? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Laminem se rozumí laminovaná dřevotřísková deska - tedy lamino je jen ten povrch, uvnitř je obyčejná dřevotříska. Na kuchyňské desky se používá kvalitnější voděodolné lamino a dala bych si pozor spíše na řešení hran a spojů. Já osobně mám desku z masivního dřeva a jsem spokojená, je to velmi příjemné. Odolnější materiálem může být kámen, přírodní žula je také poměrně cenově přijatelná, pokud ji není potřeba příliš upravovat. Oceňuji zde, že můžete dřez vestavět zespoda, což je velmi pěkné i praktické. Moderní je umělý kámen nebo kompaktní deska - tam si už ale připlatíte.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?