Je praktičtější ostrůvek s varnou deskou nebo dřezem?

Profilova fotka
Kvůli odpadům, vodě a podhledu pro budoucí digestoř se musíme rozhodnout, kam chceme umístit dřez, myčku a varnou zónu. Kuchyni máme do U s tím, že jedno rameno je volně v prostoru a je spojeno s jídelnou a obývákem (=ostrůvek). Mám zpracovány obě varianty, kdy je na ostrůvku buď varná zóna nebo dřez s myčkou. Ve většině případů se ale na obrázcích kuchyní totiž setkávám s variantou, kdy je na ostrůvku varná zóna. A mě by se o fous líbila zrovna varianta s dřezem. Tak se chci zeptat, která varianta je praktičtější? Máte někdo ostrůvek se dřezem? Plusy, mínusy,...?
Profilova fotka
Možná je častější varianta s varnou deskou proto, že přivést do ostrůvku elektřinu je snadnější, než tam vést vodu a odpad. Já mám dřez pod oknem proto, že je hned vedle myčky. Vařím na ostrůvku a dřez mám při vaření hned za zády.
pokud se na tohle myslí už na začátku, tak i kdybys tam měla varnou zonu a chtěla to časem měnit, nech si tam přivést vodu, my to takhle řešit budeme, na ostrůvek chci každopádně varnou zónu, dřez chci pod okno, vždycky jsem to tak chtěla, tak proto, ani nevím klady nebo zápory, prostě takhle to chci :-) se mi to tak líbí víc, asi proto, že u vaření trávím víc času, než u mytí nádobí a při vaření budu radši koukat do prostoru a komunikovat s lidma v domě, než být k nim zády...
Profilova fotka
původně jsem také chtěla buď varnou desku nebo dřez do prostoru, nakonec jsme o vyřešili, že budu mít v prostoru jen desku a to v podstatě proto, že je to finančně méně náročné, protože kvalitní ostrůvkové digestoře jsou dost finančně náročné. Co se týká dřezu, vysvětlovali nám, že je nutné před ostrůvek přistavět polopříčku do výšky ostrůvku ve kterém bude přivedena voda a odpad, což jsme s manželem dělat nechtěli
já bych se bála, že když budeš smažit nebo vařit něco co prská, tak to budeš mít všude i za ostrůvkem a třeba to může stříkat i na někoho tam opřeného. jestli je finančně výhodnější zavést do ostrůvku vodu nebo pořídit prostorovou digestoř nevím.. já plánuju dřez u okna, vedle myčku a pak varnou desku, ostrůvek si nechám jako velkou souvislou pracovní plochu.... přijde mi to nejpraktičtější....
jukni tady, možná se inspiruješ http://www.modrastrecha.cz/diskuse/te... . Opakuji se, ale...také jsem přemýšlela o varné desce na ostrůvku, musel by tedy být asi širší než 60cm, jinak bych se bála, aby mi to moc neprskalo na podlahu. Ale pak jsem se zamilovala do šikmé digestoře a chtěla jen ji, takže jsme přehodili dřez s varnou deskou, na ostrůvku bude pracovní plocha a dřez. O nějaké polopříčce nikdo neříkal, povedeme odpady tak, že bude vysloveně jen ve skříňce s dřezem. Ale zas je fakt, že takhle budu při vaření koukat do zdi, nicméně mně to ani nevadí, protože při návštěvě vařit nebudu a když vařím, tak se přítel někde hrabe a stejně si můžu povídat leda tak se psem :-N
já mam na ostrůvku, který je hluboký 92 cm varnou desku o rozměru cca 40x90, takže za mě super. Když něco cáká, tak je to jen na pracovní desce díky menší hloubce varné desky (i při smažení) nebo max. u mých nohou, ale to by bylo i mimo ostrůvek......já bych si už nedala varnou desku ke zdi, protože tam bych neustále jen šůrovala obklad......musíš ale počítat, že varný ostrůvek chce i ostrůvkovou digestoř, která je diametrálně dražší než klasika......a ještě mě napadlo, že častěji budeš vařit než umývat, takže komunikace s osazenstvem v jídelně bude asi lepší při vaření, než k nim stát zády.......
poprosim o presun do hore uvedenej temy
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?