Jednoduchá dřevěná kuchyně - inspirace, kde sehnat?

Sice jsme teprve ve fázi hrubé stavby a momentálně řešíme spíš komín než vnitřní vybavení, ale nedá mi to, a poohlížím se po kuchyních. A zatím jsem strašně zklamaná, nic jednoduchého,ale hlavně dřevěného se nedá asi sehnat. Domek chci mít jednoduchý vesnický, zevnitř i zvenku, budou vidět trámy, podlahy budou dřevěné atd, a do tohoto stylu bych ráda i kuchyn. Nechci nic extra, naopak, co nejjednodušší, ale ve dřevě, žádný plasty...dá se vůbec někde sehnat? Přijde mi zbytečné si něchat dělat něco na míru od truhláře, když chci opravdu jen jednoduchou rovnou linku...vlastně by to asi ani nemusela být vyloženě linka, potřebuju jen do něčeho umístit dřez, pak pracovní plochu, pár šuplíků, horní skřínky ani nevím, jestli chci, možná jen nějaké police....budu mít velkou špajzku, takže linka ani nebude úložným prostorem. Nechci žádné vestavěné spotřebiče, žádné prosklené plochy, jen jednoduché dřevěné skřínky...máte někdo tip, kde by se něco takového dalo sehnat? Vařím hodně a ráda, chci aby ten prostor byl pěkný, ale zatím ne a ne na nic narazit. Prostor nemám omezený, představuju si délku kuchyně cca 3 metry plus mínus, nic rohového, žádné ostrůvky atd.
Odpovědět
No myslím, že ve studiích seženete jen dýhu apod. Jistotou je truhlář. Ale nezkoumala jsem to podrobně, jen jsem na masiv nikde nenarazila. Nebo si seskládat kuchyni z různých kredencí a mycích skříněk, jak bývaly.. Je spoustu nabídek po bazarech a tak. Moc hezké realizace jsem viděla na tento způsob v pořadu Bydlení je hra.
Odpovědět
@dannu to skládání z různých kusů mě taky napadlo, ale já na tohle nemám vůbec představivost a vkus....
Odpovědět
myslím, že pokud by byly dřevění i korpusy skříněk, byla by ta kuchyn dost drahá, Ikea má dřevěná jen dvířka
Odpovědět
Nám truhlář říkal, že podle hygienických předpisů ani dřevěné korpusy být nesmí, a proto že se dělají jen dvířka dřevěná. Jestli to je ale pravda, nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Dřevěná dvířka nejsou problém, ale korpusy ano. Dřevo totiž pracuje a pokud si nechas delat korpusy ze dreva nebo z prekližky, tak časem nemusis treba otevrit dvere protoze se to zkroutí :-) i tak si to budes muset nechat na miru, protoze ze dreva nikdo nevyrabi jako ve velkym...
Odpovědět
@verunky @patiperra Děkuji za příspěvky, je vidět, že moje představy byly hodně mimo, tak budu pátrat dál co a jak a asi začnu sbírat staré kusy, padesát tisíc za kuchyni dávat fakt nechci(nebo kdo ví kolik by to vyšlo, v bytě kde bydlíme si nechal manžel dělat kuchyň na míru z lamina, a žádna pecka to teda není, v životě bych za to ty peníze nedala)
Odpovědět
Profilova fotka
@ellinkastavidomecek dřevo je v dnešní době drahý!!
Odpovědět
@verunky ale je to přírodní voňavý materiál :)
Odpovědět
Profilova fotka
Projděte bazary, sice to budou různé kusy, ale pak se to dá doladit. Jen musím potvrdit, že to není zrovna vhodný materiál na kuchyň pro nekoho, kdo hodně vaří. Měli jsme to na chatě, opravdu to dost pracuje. A na rozdíl od běžných kuchyni to chtělo každý 2-3 roky pořádnou údržbu, aby to vypadalo
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?