Kam co dát v kuchyni?

Profilova fotka
Hezký den všem! Tak jsem dnes dodělala takovou tu hlavní podobu kuchyně. Co se týče trouby, sporáku a dřezu, tak to už mám pevně dané. Teď řeším takové ty "detaily", kam co v kuchyni umístit a jaké tedy udělat šuplíky. Poradíte, jak to máte vy, aby to bylo praktické? Kde mít umístěné třeba příbory, hrnce a tak? Příjmám jakékoliv nápady a postřehy ke kuchyni ;-) Ještě detail, zadní stěnu ostrůvku plánuji zvýšenou, aby se za ní dal schovat třeba kávovar a tak. Děkuji :-)
Odpovědět
1
2
@katap Stoupni si virtuálně do kuchyně a představ si, že chystáš jídlo od snídaně až povečeři. Zahrň do toho i umývání nádobí (ručně i v myčce). Já osobně bych dala talíře a příbory do barového pultu (na něm bych kompletovala jídlo), ale ne daleko od myčky, abych to nepřenášela přes celou kuchyň. Hrnce, poklice, koření ke sporáku. Hrnky k místu, kde bude varná konvice, apod. Vše je to ale o tom, jak se v kuchyni pohybuješ Ty.
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna máme kuchyň ve výrobě, v minulé se nám osvědčilo mít poblíž dřezu místo na postavení varné konvice a zároveň u ní ve skříňce čaj, kávu, apod. Pokličky začala už kdysi moje mamka dávat do spodního vyššího šuplíku pod příbory a já se toho ve svých kuchyních stále držím, přijde mi to hodně praktické. Taky se snažím vždycky mít 30 cm široký výsuv na jar, prášek do myčky, atd. (nějak takhle http://www.pelckuchyne.cz/data/Images...) Jinak se ztotožňuju s názorem jancip. Jo a v minulé kuchyni jsem měla skříňku a uvnitř dva výsuvné drátěné koše. To už nechci v životě vidět, absolutně nepraktické na cokoliv. Kde to jde, dávám klasické výsuvy (velké šuplíky).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Taky nad tím teď přemýšlím, děkuju @jancip za radu :-) Jen by mě ještě zajímalo kde všechny skladujete potraviny..Když se teď koukám jak mají všichni moderní kuchyně, všechno schované..Kde dáváte všecky dózy s luštěninama, těstovinama, pečivo a tyhle věci? Do horních skříněk nebo spodních šuplat? Líbil by se mi ten výsuv o kterém píše allinka_k ale širší, ale není ho kam dát :-S A ještě bych poprosila jak vyřešit roh linky z hlediska praktičnosti a ceny? Budeme mít rohy dva..Nevím zda je lepší rohový výsuv nebo takový ten otočný systém uvnitř..
Odpovědět
@barter Potraviny určitě do potravinové skříně, ten Váš prostor to zrovna i nabízí (vedle ledničky). Ne ale ten celovýsuvný systém, ale výsuvné jednotlivé šupliky.
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít ještě docela velký špajz, takže většina potravin bude tam a ty nejčastěji používané věci v kuchyni. Jinak pokličky v šuplíku jsou super připomínka. Pamatuju, že jsme to jako děti měli taky taka byla to bomba. Teď momentálně řeším, kam dát odpadkový koš. Nejpraktičtější bych to měla asi v té rohové skřínce pod dřezem, ale zatím jsem to tak nikde asi neviděla, tak nevím.
Odpovědět
@katap mamka to tak má v kuchyni, má v rohu přímo dřez a v té rohové skříňce pod tím mají odpadkový kos... My budem mít tedy taky pod dřezem odpadkový koš - už jen z toho důvodu, že tudy povede odpad a nějak by pro mě nebylo vhodné tam mít nádobí či potraviny, tak se mi tam ten koš naprosto hodí.
Odpovědět
@katap Já snad nikde jinde než pod dřezem koš neviděla :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zaludova To jo, ale že jsem zatím většinou viděla třeba v nějakém výsuvném šuplíku, ne v rohové skříňce...
Odpovědět
@barter ohledněrohu doporučuji video já měla po shlédnutí hnedka jasno https://www.youtube.com/watch?v=3QZDN...
Odpovědět
Profilova fotka
@jkur diky! To je jedinecny video, uz mam jasno, zadny rohy v kuchyni!
Odpovědět
Profilova fotka
Video je super, taky bych se přikláněla k prázdnému rohu. Jen nevím, jak mi to tam vyjde. Chtěla bych mít dvojdřez s odkapávačem na tom rohu a předtím zleva myčku. Pod tím odkapávačem pak ideálně skříňku na koše a nějaké saponáty a tablety do myčky a tak ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Obnovuji diskuzi 🙂👍 Ahoj všem.. Měl by někdo ještě nápad jak lépe kuchyň uspořádat? A jaká varianta. Má někdo podobnou? Děkuji!!! 🌞🌷
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Vyzeraju dobre obidva. Asi prvy.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám teď v bytě skoro stejnou kuchyni, jako je ta jednička a vyhovuje mi až na ten rohový dřez. Za sebe bych ho posunula do místa těch vysuvů doleva s odkapávačem klidně do rohu. My se teď v tom rožku u toho dřezu všichni motáme, překážíme si. Myčka je vedle té věže s troubou? A ty vrchní skříňky v rohu chceš bez dvířek?
Odpovědět
Profilova fotka
@aloisie vubec netusim jakou variantu vybrat.. Nekdo rika, ze je lepsi druha aby skrine nebyly u venkovni zdi a casem se nedelala plisen a dalsi zase, ze kdyz vejdu do mistnosti tak pri druhe variante neuvidim hned do kuchyne a bude to prostor opticky zmensovat. Skrinky jsou jen nahodne, jde nam jen o rozlozeni kuchyne, konecny dekor a vse kolem tak na to je jeste cas.. Ale kvuli odpadum je potreba to uz rozseknout.. Mate podobnou? I se spajzem v rohu? Moc velka kuchyn to nebude, ale mam pocit ze ten ostruvek sedi lepe k druhe kuchyni.. Nebo to udelat jako v prvni a protahnout linku do U a ostruvek zrusit..
Odpovědět
Mame neco jako variantu c. 2, ale pocitali jsme s linkou a je za rohem vedle dveří , tudiz zapuštěná a nerusi pohledem vchod do mistnosti. Jinak ten drez v rohu taky nemame, ale mame ho o kousek vedle, ale take ne pod oknem. To by mi taky vadilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Skus si to nakreslit do U. Tie velke dvere vedu kam? Mozes ukazat cely plan kuchyne a obyvacky?
Odpovědět
Profilova fotka
Špajz máme tam, kde Ty dvoukřídlé dveře. Vaří se mi tam dobře, místo ostrůvku mám stůl, ale v domě chci ostrůvek. Tvar U taky není špatný nápad, můžeš od sporáku rovnou chystat na talíře a nic nepřenášíš. Pokud v kuchyni kraluješ převážně sama, tak je to ideál. Nás je hodně a v tom účku bychom se moc kumulovali, tu nohu furt obcházeli. K ostrůvku máš přístup ze všech stran. Jídelní stůl budeš mít dále v prostoru? Mně se líbí víc ta první varianta, je tam zachována logická posloupnost při vaření a navíc u sporáku nestojíš zády, ale bokem do místnosti. S oknem tedy ještě můžeš hýbat?
Odpovědět
@jkur a která teda varianta vám vyhovuje nejvíc? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkito10 ty velke dvere vpravo kdyz koukas na obrazek vedou do chodby a vlevo do rohove spajzky
Odpovědět
Profilova fotka
Vyzera to fajn do U, no musis to cele obchadzat aby si sa distala do kuchyne . Kolko je miesta na sirku toho U? Mozes dat plan 2D?
Odpovědět
Zdravim! Zajimalo by me, jestli doporucujete talire spise do urovne oci do policky nebo pod linku do supliku? Diky moc za tipy a zduvodneni! :)
Odpovědět
@katap Ten dřez bych nedávala do rohu, bude ti tam vadit, že nemáš okolo prostor. Jinak já mám pod plotnou kořenky, nože, mixéry. To chci mít vždy u toho. Talíře a příbory jsou dle mě jedno. Vedle myčky nějaký výsuv na takové ty věci na umývání nádobí, tablety do myčky...Koš mám pod dřezem. Pekáče, formy mám nějak u trouby, ale je to asi taky fuk. A u linky musím mít nutně váhu, mísy, věci na míchání apod. Tedy tam, kde budu reálně třeba míchat těsto atd.
Odpovědět
@gaginaa My teda nemáme horní skříňky, ale pochvaluju si talíře dole. Máme fakt velké a tedy i těžké talíře, nechtělo by se mi to vyndavat odněkud nad hlavou. A už vůbec je hrozný systém, když jsou různé druhy talířů na sobě, tomu se asi člověk nevyhne, a pak jich pár vyndat, vyndat to co chceš, zase je zandat...opruz. Když je dáš v šuplíku a navíc vertikálně, tak jich tam narveš fakt hodně moc.
Odpovědět
@danielacz Nedávej si dřez do rohu, bude tě to hodně štvát, věř mi...
Odpovědět
@bayt vertikalne? To si neumim dost dobre predstavit. :) premyslela jsema (pokud by byly v supliku), jak vysoky suplik, aby se opravdu vyuzilo misto a nebylo tam zbytecne prazdno. Muzes poslat fotku, jak to mate?
Odpovědět
@gaginaa https://i.pinimg.com/originals/01/73/... ale my to tak nemáme, leda do budoucna...záleží, jak máš velké talíře, ale já mám některé i 30 cm :) takže čím větší šuplík, tím líp :)
Odpovědět
@bayt tak to je hooodne dobry!!!! :)
Odpovědět
@bayt jen se mi zda, ze to takto zabere desne moc mista... jak jsou mezi taliri ty rozestupy...
Odpovědět
@gaginaa to mi ani právě nepřišlo, myslím, že se jich tam vejde víc a je to takové asi praktičtější na vytahování, ale teď je mám v komínkách :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?