Ahoj, mám jedno dilema, nevíme, kam dát myčku. Zda tak, jak je na obrázku nebo doleva (na číslo sedm). Teď je myčka dána pod číslem šest (hlavně aby nevadila, jak bude otevřená při vaření apod. - s myčkou nemám zkušenosti, nejsem si jistá, zda bývá pootevřená nebo jen když se tam skládá nádobí...). Tím ale musíme mít dřez vedle (nad 7) a ubírá se pracovní plocha. Kam byste ji dali vy?
Linka je do U, varná deska bude v jednom křídle (č. 9), u č. 4 je rohová skříňka a pak skříňky až po strop (trouba, potravinová skříň, lednice).
V tom plánku se moc nevyznám, tak jen obecně. Myčka je pořád zavřená, otevírá se jenom při skládání nádobí, takže není třeba počítat s prostorem na nonstop otevřená dvířka. Nejvíc nádobí tam neskládáš během vaření, ale až po jídle, takže vlastně nikdy zároveň nevaříš a neskládáš nádobí do myčky. Doporučuji vše řešit tak, abys spíš mohla mít zároveň otevřenou myčku i odpadkový koš a při skládání nádobí do myčky rovnou i seškrabávat případné zbytky do koše.
Nechal bych to tak jak to je, myčku máme asi 5 let a otevřená je když se do ní dává nádobí, i když je pootevřená, tak vůbec nepřekáží. Podle mě tam je místa na vaření dost. Máme taky myčku hned vedle pod dřezem a v pohodě. A koš pod umyvadlem na případné zbytky, dle mě hodně dobře vyřešeno :-)
Také si myslím, že je to takto vyřešeno dobře. Myčka hned u odpadkového koše a dřezu je dobře. Dále obecně návrh kuchyně ok. Postup přípravy potravin dodržen: lednice -> místo na odložení -> mytí potravin -> místo na přípravu -> vaření -> odložení (zde by mohlo být ideálně více místa, ale nikdy to nejde úplně ideálně...).
Jiří Vrzal