Kam se zapojuje komínová digestoř?

Ahoj chtěla jsem se zeptat kam se zapojuje digestoř, jestli potřebuje vlastní zásuvku nebo se zapojuje přímo do elektrického obvodu ?
Odpovědět
myslíte např do větve se zásuvkama? Vždycky se zapojuje do elektrického obvodu :). V ideálním případě by měla mít svůj kabel. Ale připojit se to dá i např na zásuvky. Jen je třeba mít na paměti, že bere např 300w a pokud zapojíte na stejnou větev konvici, mikrovlnku a další spotřebiče, bude Vám to vyhazovat jističe. Je třeba vzít v úvahu také kvalitu elektroinstalace (nová x stará, hliník x meď apod)
Odpovědět
A kde je umístěná ta krabička kam se to zapojuje ?
Odpovědět
Profilova fotka
@nikolaburdilova Ta se tam musí nejdíve udělat, ne? Pokud už tam s tímto typem připojení nebylo počítáno. Velké % digestoří je na zásuvku, takže asi taky záleží jakou digestoř budete mít.
Odpovědět
@nikolaburdilova Je třeba s tím počítat už při návrhu kuchyně, nám kuch. studio přesně do plánku zakreslilo umístění vypínačů a zásuvek. Digestoř je zapojena do zásuvky, která je schovaná za nerezovým komínkem, aby to nebylo vidět.
Odpovědět
Máme taky zásuvku za komínem digestoře, takže není vidět. Kuchyň jsme řešili ještě dřív, než se začalo stavět, všechny ostatní zásuvky hned na to taky.. Je už dobré mít všechno promyšlené, aby se daly zásuvky, kde budou potřeba a kde budou fajn. To samé zásuvky na troubu, mikrovlnku, pro varnou desku případně, kabely na televizi vyvézt po zdi, když budete chtít televizi na stěně bez kabelů... Ale to už přecházím od kuchyně :-) Kuchyňská studia by s tím měla počítat a poradit vám kam se zásuvkami pro spotřebiče.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?