Kam umístit jídelní stůl? Kterou variantu byste zvolili?

Stůl má rozměr cca 150x95 cm (po rozložení má délku 205 cm). Mám v plánu koupit 6 židlí, ale u stolu budou jen 4 (šest pro případ návštěv, oslav, apod.) - jinak zatím jsme dva. Potřebuju se rozhodnout, kam stůl šoupnout s ohledem na vývod pro závěsné světlo. Líbí se mi stůl pod oknem ale i v prostoru (přijde mi to takové vzdušné). Kterou variantu byste zvolili s ohledem na ostatní zařízení a s ohledem na pohyb v prostoru? Stůl bude tento: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... Světlo nějaké takové: http://www.kika.com/cz/katalog/m/deko... Veliké díky ... :-)
Odpovědět
1
2
@lucinkafr ... co říká rádce poradce? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se nejvíc líbí varianta č. 2, ikdyž prakticky vzato, pokud tam budete sami, byla by asi nejlepší č. 1, aby stůl nezasahoval zbytečně do prostoru a v případě návštěvy ho posunout na č. 2...a to ukázkové světlo je moc hezké ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když plánuješ rozkládat stůl, tak bych volila druhou variantu. U trojky by se pak blbě odcházelo od stolu. Moc pěkná světla :-)
Odpovědět
@memollka ... jj, jak píšeš mi to přijde nejlogičtější ... ale když ho posunu bude světlo mimo a bude to vypadat divně, ale co se dá dělat ... ]-( :-)
Odpovědět
@ambrozie @memollka ...si holky nemůžu pomoct, ale mě se třeba líbí, jak v Ulici (seriál :-D) dycky sedí kolem stolu a ten je hezky v prostoru a je kolem něj tedy dostatek místa z každé strany - ale to je asi hlavně pro kameru :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje jo, je to hezký já to taky tak nějak plánuju, ale nevim ještě, jak to vyjde na prostor, jestli tam bude dost místa..pokud tam budete mít kolem dost prostoru, tak dej světlo podle č.2 Ale aby to pak nedopadlo tak, že bude stejně přiražený k oknu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@memollka to je stejně na pytel, že člověk musí už teď vědět, kam dát světlo, když pořádně nemůže vyzkoušet kam dát stůl, tenhle postup mi vůbec nevyhovuje :-D
Odpovědět
@memollka .... žhe? :-D .... chudáci chlapi (kdyby někde prodávali trpělivost jako přísadu do jídla, jela bych si nakoupit kamionem :-D)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se nejvíc líbí var č. 3, ale praktičtější bude spíš ta dvojka...
Odpovědět
Profilova fotka
@petrapet30 @lucijeje mně se líbí, že u té dvojky sedí všichni bokem k oknu a ne zády nebo čelem jako u trojky.. a s tou trpělivostí to vidím podobně :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Máme podobné uspořádání a máme variantu 1. Nevím, jak široká je ta místnost v místě stolu, my máme necelých 5 metrů a pokud bych chtěla kolem stolu procházet opravdu pohodlně, aby se nešpinila zeď atd, tak by musel být stůl od zdi hodně přes metr a tím by byl blízko u dveří, tak jako u vás, my máme hned vedle dveří ještě navíc krb. Zkoušela jsem dát stůl i jako variantu 2 a u nás to prostě nebylo ono. Stůl máme 160x90 cm. Akorát já ho nemám pod oknem, ale mezi okny. :-) My navíc nemáme v kuchyni ten pultík, ale klasický průchod, u vás nevím, kdo by vyšel kolem pultíku, zahnul si to doleva, aby se proplétal kolem okna a stolu a pak obcházel sedačku, aby si mohl sednout. Všichni budou chodit pravou stranou, proto je tam podle mě potřeba mít co nejvíc místa.
Odpovědět
@petrasafr ... vyčerpávající, díky ... šířka místnosti je 4,5 m :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lucijeje tak to je podobné jako u nás. Šla bych za mě teda do 1. Nenapadl mě důvod, proč obcházet ten stůl cestou od kuchyně do obýváku zleva ;-) Ale záleží na vašem pocitu, jaký z toho máte, sedět u okna, ale já v tom problém nevidím.
Odpovědět
mně přijde ok 1. varianta, přiraženej stůl.Ještě je možnost přirazit stůl k lince viz varianta 3 ale opřít o linku...ale zas nevim jak je to u vás reálný :-) jinak u mami je varianta č 2. už 15 let akorát ona má ostrůvek předělovací obejvák za tim stolem.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje máme stejný problém a proto budu světlo řešit kolejnicovým systémem Paulmann Urail, nechám si vevést 2 dráty jakoby pro 2 varianty a kolejnici umístím až budeme vědět přesné místo stolu. K té kolejnici se pak dají dokoupit světla na pověšení a dají se po té kolejnici posunovat. http://www.60.cz/out/oxbaseshop/html/... strana 211 a 216 třeba
Odpovědět
@petrasafr ... sedět u okna je ok :-) ... díky moc
Odpovědět
@connieblair ... díky ... přirazit stůl ee ... je tam přizdívka, která odděluje kuchyň od jídelno/obýváku a ta bude obložena do nějakého kamene, takže se stolem by už tak nevynikla, ale díky za názor ;-)
Odpovědět
@bbn ... kolejnice mě taky napadla ... to je hodně zajímavé .... a jak se to pohybuje finančně už víš? díky :-)
Odpovědět
@lucijeje za mně č. 1 a pokud bude návštěva tak č. 2 není problém nééé..;-) U nás vyšla bohužel číslo 3 doražená na barovej pultík, bo místo okna máme východ na terasu, takže tak! :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje se na to mrkni na 60 tečka cz, ale potřebuješ koncový napájecí díl za 378,-kč + spojka 289,-kč + kolejnice max 2m 981,-Kč + závěsy se světlem od 900,- za 1 světlo, záleží, jaké si vybereš, mají jich opravdu hodně.
Odpovědět
@lucijeje jo a taky budeme mít rozkládací stůl kvůli oslavám, obědům s rodiči atd, ale to světlo bude uprostřed stolu pro 4!! Kolejnice je fajn nápad, ale na druhou stranu nechápu, proč bych se měla kvůli oslavě narozenin 4 x do roka nějak stresovat! :-D Je pravda, že od toho jsme prostě ženský, že každou blbůstku víc řešíme..:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 no :-D a já bych asi řešila to, že by mi ta kolejnice přišla nevzhledná...ale neviděla jsem to, tak nevim..má fantazie na to nestačí..:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@memollka nevzhledná kolejnice? Je v barvě matného nebo lesklého chromu nebo bílá. Dá se připevnit přímo ke stropu a má šířku cca 2cm. A vypadá např. takto http://www.60.cz/kolejnicove-systemy/...
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn no, nevzhledná..mému oku to fakt moc nelahodí, ale určitě záleží na interiéru..
Odpovědět
Profilova fotka
@memollka no, mě ta kolejnice příjde skoro totožná se světlem, které plánuje zakladatelka dotazu http://www.kika.com/cz/katalog/m/deko... - jsou tam 3 světla na kolejnici a ta je připevněná ke kruhové "objímce", tak je podle mě jedno, jestli tam bude téměř shodná kolejnice přímo na stropě (bez té kruhové "objímky") navíc s tou funkcí, že si světla můžeš libovolně posunout - nejen podle návštěv, ale i dle velikosti případného budoucího stolu.
Odpovědět
@iw1984 jo souhlasim, pamatuju naše oslavy když se nás sešlo 12 a víc srazily se stoly do obejváku kterej se vyklidil ke stranám, svítilo centrální světlo, případně svíčky anebo prostě co zrovna v tu chvíli svítilo a nikomu to nevadilo...řešila bych nejčastější variantu prostě pro 2-4 lidi nebo kolik vás jednou bude:)
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn no podle mě je rozdíl, jestli ta kolejnice má 70čísel a nebo alespoň dva metry, aby měla smysl...ale neberu ti to, jen jsem řekla svůj názor v souvislosti s tím, že @iw1984 psala, že ženský řeší každou blbůstku, tak já bych řešila tuhle blbůstku...a určitě teda souhlasim s tim, že je to praktické..
Odpovědět
Profilova fotka
@memollka však já to chápu a nemyslím to nijak zle :-) Mě nevzhledná nepřijde, moc vysoká není, ty 2cm u stropu nebudou skoro vidět, délku si určíme sami, protože se dá zkrátit (a my navíc stejné kolejničky budeme mít v obýváku a na tom úsporné bodovky, takže celkový dojem se nebude rušit). Mě zase přijde nevzhledné to světlo na, i kdyby 70cm kolejnici, tak pod tím je ta kruhová "objímka", to se mi fakt nelíbí - spojení těchto 2 komponentů, to mě vzhledově ruší dost.
Odpovědět
@lucijeje Lucí já bych to viděla také docela střízlivě a volila variantu 1 pro vše, co tu již bylo řečené. Častěji tam budete jíst dva, časem 4, když přibudou děti, návštěvy nevím jak často vám chodí, ale na těch pár večerů se to dá naprosto v pohodě vydržet, navíc i u té varianty 1 lze stůl odšoupnout a rozložit a věřím, že světlo tam bude z lustru dopadat tak jako tak. Naši když rozloží stůl, tak jim světlo zasahuje napůl na stůl a napůl mimo, jakoby na hranu stolu, ale světla je všude dost, takže bych se vůbec nebála. Mimochodem řešíme právě stejný problém - kde vyvést světlo v jídelně ;-)
Odpovědět
@lucijeje mrkni ke mně do alba zimní zahrada, mám tam ty světla na kolejnicích, aspoň budeš vidět v "reálu", jsou hliníková matná, aby ladily se ZZ Jinka mně se líbí varianta č. 2. ty světla by tam byly super
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?