Kde a kým jste si nechali navrhnout kuchyně? Studio, designér, truhlář?

Muzu prosim vedet kdo vam delal navrhy kuchyni. Porad nevim zda to nechat na truhlari ci v kuchynskem studiu ci bytovym architektem/designerem a poprosim hned konkretni tipy. Dekuji
Odpovědět
Ikea
Odpovědět
Profilova fotka
Prvně jsme nechávali v kuchynskem studiu ( Oresi) ..to byla naprostá katastrofa. Pak jsem udělala sama návrh v plánovači Ikea.
Odpovědět
Byli jsme v několika kuchyňských studií, i u truhláře. Cenově truhlář vs kuchyňská studia vyšel stejně. Jen je rozdíl servis, záruka atd. Prostě kuchyňské studio pro nás byla jasná volba. Vybrali jsme kuchyně Katalpa, nejpřesnější vizualizace, rozpočet a přístup. Vše dodrženo tak jak bylo domluvené. Jako ta montáž to byla pecka, naprosto profi parta. Za dva dny hotovo, vše tip top uklizeno, seřízeno. Kuchyň dostává zabrat a ta kvalita je opravdu znát, když pak vidím tady u sousedů jiné kuchyně tak teda nic moc. Ta 1,5r používání jsem si rozbila záhadným způsobem jeden tlumič, druhý den už tu byl od nich člověk, který ho vyměnil a zároveň zkontroloval celou kuchyň. Spousta lidí řeší jen cenu kuchyně, ale důležitý je i ten servis kolem.
Odpovědět
Nechala jsem si udělat navrh od architektky, naceneni pak od Pelc, Katalpa, Poláci, Hanak, Sykora a truhlar. Rozdíl je v materiálech- Hanak Sykora i Katalpa mají svoje lakovny a mají tedy něco jiného ve “standardu”. Je fajn ten materiál vidět a osahat si jej. Chci mat a ten rozdíl v kvalitě povrchu tam proste je na první dotek. Cenově jsou rozdíly v našem případě v rozmezí 20% za nábytek.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás zvítězila IKEA, za prvé je flexibilní, co jsme potřebovali jsme si dodělali sami, dobrá záruka a velmi dobré recenze. Cena odpovídá kvalitě.
Odpovědět
Profilova fotka
Poptala jsem asi 2-3 truhláře (jeden se vůbec neozval), byla v Moebelixu (drahý), Sykorovi (drahý), Ikea mi nevyhovovala, protože jsem se nenapasovala na jejich rozměry a oni úpravy nedělají. Nakonec vyhrálo Sconto, kde se dokázali poprat přesně s tím prostorem, kam jsem to potřebovala. Truhlář byl cenově nastejno jako Sconto s 50% slevou (tu dělají každý rok). Po půl roce jsem si vzpomněla, že chci přidat skříňky a nebyl problém. Mám kuchyň Nobilii, to je jedna z nejkvalitnějších
Odpovědět
@mitoma me momentalne nejde primarne o cenu ale o zpracovani trochu kreativity a spis ted resim navrh nez realizaci....o Katalpa slysim prvne dekuji mrknu. Ja u tech studii nekdy mam pocit ze preplatim neco co jinde vymysli stejne jen v uplne jine cenove relaci tak jsem na vazkach.
Odpovědět
@luckavra dekuji to by jsem cekala ze ten cenovy rozdil bude daleko vetsi....architektka bytova nebo ta co vam navrhovala i dum...muzu mrknout na jeji realizace?
Odpovědět
Navrh kuchyne nam delal Moskor design a realizace pak probehla u Valek a Kacena - tam nam sikovna designerka udelala par uprav/vychytavek. Kuchyne teda byla dost draha, ale truhlar se na jejich cenu i tak nedostal, vzhledem k velikosti kuchyne. Realizace probehla bez problemu, behem 2 dnu meli vse hotovo...
Odpovědět
@chocolate22 u většiny studií je problém, že mají dané rozměry skříněk a neumí tudíž udělat nic na míru. Což právě Katalpa udělá cokoliv a jejich návrh byl fakt perfektní. Nic nebylo problém a všude jinde jsem jen slyšela jak něco nejde. U truhlářů byl problém, že neumí udělat poradně návrhy a taky u nich spoustu věcí nešlo. Sousedka má kuchyň od truhláře, zapomněl jim dát v návrhu zásuvku do ostrůvku, nikdo si toho nevšiml, tudíž nebyla ani příprava a teď má kuchyň bez zásuvky, je z toho pořád naštvaná. Člověk si dnes musí vše pečlivě pohlídat.
Odpovědět
Dekuji za info. Ja spis ted resim navrh kuchyne nez realizaci ta prijde na radu pozdeji😀... Nechat si navrhnout kuch studiem mi prijde nejlogictejsi preci jenom tomu nejvic rozumi ale nemusi to byt pravdidlo trochu mne odradilo uz u nekolika ze v jejich showroomech maji kuchyne uzasne, tak by to zadny planovac ci jiny program nevymyslel ,ocenuji napaditost, ale kdyz se pak mrknu na realizace uz nejsou tak oslnive....pravda pokud budu chtit specialni material jako jsem ted videla ve dvou studiich tak to mi asi zadny pan truhlar nenavrhne natoz zrealizuje. U bytovych designeru jsou velke rozdily v cenach od 3tis za navrh az treba po 15tis tam mam uplny zmatek Nekdo tip na dobreho designera co se specializuje na kuchyne.
Odpovědět
@bubuskubus prozradite co znamena dost draha? Dekuji za info odkud Valek...jsou?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@chocolate22 Mám německou Nobilii, stejně jako @slabici a jsem moc spokojená.. i po 6 letech stále v super stavu... x-)
Odpovědět
@chocolate22 ta, co nám dělala dům.
Odpovědět
@chocolate22 myslím si, že právě spousta lidí řeší rozpočet a potom ty kuchyně nejsou úplně top jako ty v těch studiích. Škoda, že nemám ten hrozný návrh od Hanáka, jen pro srovnání. Kdyztak mám kontakt na dva pány z kuchyňských studií co mají krásnou práci. Mohu poslat foto do zpráv, ať máš představu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si kuchyni navrhla sama. Kuchyni realizovalo studio Akrees. Není to velké studio jako Sykora, Hanák... ale stojí za ním pan Stuchlík, který pro tu práci žije. Dělá krásné kuchyně, včetně návrhů. Jeho návrhy jsou prostě top - a spolupracuje s Moskor design. Kuchyni od něj má i pár uživatelů na MS...
Odpovědět
Oresi... Donesla jsem půdorys plánované místnosti, kde bude kuchyň, paní si změřila, namalovala, vybrali jsme barvy, dekory. Druhý den jsme se jeli mrknout na 3D realizaci a protože jsme chtěli využít jejich slevu na skříně a nějaké spotřebiče (Elektrolux), podepsali jsme smlouvu. Zaplatili 10% z ceny s tím, že můžeme kdykoli, cokoli změnit. Velmi vstřícný přístup. Jen pro srovnání.. Po využití slevy, která ještě běží, mám dojem, jsme se z 220 tis dostali na 140 a plánek je přesně podle mého gusta!
Odpovědět
Kuchyn jsem si navrhla sama. Jsme v podkrovnim byte, takze se nejprve vybiral a vymyslel nabytek a okolo neho jsem pak kreslila steny. Vse tu pusobi, jakoby bylo na miru a vestavne, ale jsou to standardni korpusy, pracovni deska se nemusela rezat, vse sedi. Vse jsme nakoupili v Ikea. Ze stejne serie Metod mame i 1,8 m dlouhou uloznou sestavu pod umyvadlem a obyvakovy nabytek s pracovnim koutem. Se vsim jsem moc spokojena, lamino je stejne jako pouzivaji truhlari, masiv jsme dokupovali sami. Delala jsem si navrhy v celem byte, i dispozicni reseni bytu je moje prace.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici jen se nenech zmast ... 50%sleva na kuchyne Nobilia neni az zas tak sleva (je to normalni cena kdekoliv jinde kde maji Nobilii :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme kuchyň s http://www.kitchen-story.cz/ a moc moc spokojeni 😉
Odpovědět
@mitoma to budes moc hodna. Dekuji
Odpovědět
Mame z Oresi (foto v galerii, jen tam jeste neni sklo za linkou). Donesli jsme pudorys, probrali zhruba co a jak chceme, oni udelali navrh, my ho trosku zmenili, vybrali si spotrebice dle naseho vyberu a hotovo. A jsme spokojeni
Odpovědět
Mně přijde, že pokud už má někdo zkušenosti z vlastního bydlení a vaření, že si pro sebe tu ideální kuchyni asi navrhne nejlépe sám - jak mu co vyhovuje mít při ruce. Výběr materiálů je třeba stejně "konzultovat" na internetu, ptát se, jak se co udržuje, jak snadno se to ničí. V tomhle bych nevěřila zaměstnanci jakéhokoliv studia. Jako pokud se o to člověk trochu zajímá a načte si nějaké články atd., tak ho pak těžko překvapí i nějakými novinkami nebo "nečekaným řešením". Ale možná jsem moc skeptická a nenarazila jsem jen na toho pravého zaměstnance.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky pro mě je důležitý, že celá ta moje kuchyně stála 60tis. a je kvalitní, už jí mám několik let. Níž se nedostalo žádný kuchyňský studio a Ikea je kvalitou úplně někde jinde...
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici A ty studia pracovali s Nobilii?
Odpovědět
@chocolate22 Odkud jste? Doporučuji navštívit nějakou firmu, kde můžete sestavit kuchyň v reálném prostoru ze skutečných skříněk na kolečkách - jmenuje se to "kuchyň na zkoušku". Tuhle stavebnici je možné potkat v Praze (Blum), v Olomouci (Dřevotrust) a byla i v Třebíči (truhlářství Uher). Dekory a barvy dořešíte už kdekoli, vizualizace je sice hezká věc, ale možnost osahat si skutečný prostor je v případě kuchyně mnohonásobně lepší. https://www.drevotrust.cz/sluzby/dt-k... https://www.blum.com/cz/cs/ideas/show...
Odpovědět
@slabici můžu se zeptat proč je IKEA kvalitou někde úplně jinde?
Odpovědět
Já měla určitou představu,kterou dotáhla k dokonalosti,zde @verunky 🙂 ,pak přišel na řadu truhlář. S výsledkem jsem nad míru spokojená, kuchyň krásná (aspoň pro mě🙂, praktická, neměnila bych🙂.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Nevím, myslím, že ne. Jen jedno jí mělo vystavenou a tam jsem si právě všimla, že se mi líbí nejvíc. @edcbubu Máte nějaký nábytek s Ikei? Já měla v dětském pokoji, po pár letech na odpis. A třeba vestavění skříně a police v nich jsou prostě hrůza. Tak si tam říkám, že kuchyně bude něco podobného
Odpovědět
@slabici uznávám, skříně PAX se jim moc nepovedly, protože místo 18 mm lamina používají nějakou vlastní desku o menší tloušťce 15 mm a manší pevnosti. Kuchyně vyrábí IKEA z klasického pevného lamina 18 mm (stejného jako používají truhláři), používají plastové stavitelné nožky (stejně jako většina truhlářů), ABS hrany, dvířka jsou většinou fóliovaná (kvalitou podobná Trachea) a všechno kování = panty a výsuvy používali Blum, které je u truhlářů brané asi jako nejkvalitnější kování. Jen pro představu kompletní horní skříňka s výklopnými dvířky od Blum stojí v IKEA stejně jako v katalogu pro truhláře jen ten samotný výklopný mechanismus. Nechci jim dělat za každou cenu reklamu, ale toto jsou zkušenosti 3 roky zpátky. Jediná nevýhoda jejich kuchyní je, že musíte vycházet z jejich rozměrů, ale pokud jste jen trošku zruční, tak je možné si jejich skříňky sami doma upravit.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?