Kitchenaid vs Kenwood robot

Ahoj máte tady někdo kitchenaid nebo Kenwood robota. Zkušenosti máte jaké? Nevím co koupit, kitchenaid je taková kovářská práce ale třeba přepínání rychlosti drhne atd. Dik
Odpovědět
Kenwood je skvělá značka, spolehlivá. Asi před dvěma lety jsem kupoval manželce robota Kenwood. Nebyl nejlevnější, ale za ty peníze stál. Pokud chceš, mohu se podívat, o jaký typ se přesně jedná.
Odpovědět
Nemam srovnani, ale mam uz cca sedm let robota od KitchenAid a je to drzak. Udela, co ma, problem nikde zadny. Nedovedu si predstavit problemy, ktere nekdy slychavam u jinych robotu - ze se nevyslehaly bilky atd. Priznam se, ze nastavovani rychlosti je v poho, tak jsem prekvapena tim "drhnutim". Abych nepela jen chvalu - v EU je predrazeny a v zakladu nic neni. Vsechny doplnky jsou pekne napalene. Maji chladici misu na vyrobu zmrzliny, ale je to jen misa do mrazaku - bylo by super neco na elektrinu, kdyz uz. Takhle mi v tom jeste behem vyroby zmrzlina odtava. Testo na pizzu vytvori dobre, ale nadskakuje u toho 😄 Ale jako na narocnejsi pekarinu maji takovy ten osklivejsi profi robot, ja mam ten hezky zakladni retro model.
Odpovědět
Jo a urcite doporucuji tu matnou variantu, ja mam cernou litinu. Cistim to normalne sem tam od prachu, nic na tom neni videt. Ty leskle se asi otapkaji...
Odpovědět
@bayt na elektřinu? to by musel byt vyrobník s chlazením, to se nedá jako příslušenství vměstnat do mísi Mě jde o to ovládání těma páčkama rychlosti 0-10, přijde mi že jde ztuha, na Kenwoodu to jde na tom otočném lehce a ještě to i na tom nejdražším tak v pozicích je cítit jak to cvaká
Odpovědět
Mám už nějaký čas Kenwood. Kupovala jsem ho hlavně kvůli hnětení chleba. Jsem spokojená, Dobře hněte, strouhá, krásně vyšlehá bílky. Mám k němu i nějaké příslušenství - skleněnou nádobu na mixování, mlýnek na maso ... Rychlost se zvyšuje plynule kolečkem.
Odpovědět
A ve skupině pečení chleba, kterou návštěvuju, si taky chválí robot Ankarsrum. Má otočnou mísu. Nevim, jaké máš požadavky a ji budeš využívat 🙂
Odpovědět
@thea2b Tak maji samostatnou misu na horky kremy a cokoladu, tak bych brala.i na tu zmrzku. My ji vyrabime hodne a nemam rada moc spotrebicu v kuchyni, radsi bych to jako doplnek. Ale ovladani je na mem uplne v pohode.
Odpovědět
@bayt myslíš KA? není to už nedostupné příslušenství? to vím že má právě Kenwood
Odpovědět
@bayt tak jde koupit https://www.lakeland.co.uk/70676/kitc...
Odpovědět
@sarmaj tak tenhle robot ještě okouknu
Odpovědět
@thea2b My máme Kenwood a je to šmejd. Míchání těsta a mletí masa OK. Strouhací nástavec skoro nepoužitelný.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 Myslím, že hodně záleží i na typu. To, co máme, je ideální na strouhání. Ať už mrkev, brambory nebo cokoli jiného.
Odpovědět
Článek se načítá
@thea2b Jj to je ta misa...roky snim o tom, ze by vymysleli i chladici 🙂 Jinak mam dokoupenou druhou misu na hneteni/slehani, nastavce na domaci testoviny, struhadla. A tu misu do mrazaku. Zvazovala jsem mlynek na maso, ale v Praze je tolik super reznictvi, ze nebyla motivace. Jo a kdysi sem ho kupovala z UK tak za pulku, co stal tady (vc. dopravy). Z USA by byl uplne za hubicku, ale bohuzel funguje na jinou elektroinstalaci.
Odpovědět
@thea2b Vypadá zajímavě 😉 Jinak ten Kenwood mám Chef XL , ten je se silnějším motorem
Odpovědět
@dopcom My máme konkrétně KENWOOD kMix KMX750RD. Na strouhání je nástavec s válcovými noži. Ty byly tupé jako poleno, takže jsem musel vzít pilník a nabrousit je. Trhací nástavec třeba na křen byl prakticky nepoužitelný a tak jsem ho musel vylepšít. Asi po 3 letech přestala fungovar regulace. Rozumím elektronice a tak jsem nejprve hledal chybu sám. Zdálo se, že je vadná řídící deska a tak jsem se ji pokoušel objednat. Nepodařilo se. Vzhledem k ceně desky jsem ani nezkoušel servis. Nakonec se ukázalo, že bylo poškozené čidlo otáček. Normální člověk by to buď vyhodil, nebo dal do servisu zřejmě za cenu poloviny robota. Pro nás poučení, že další robot nesmí mít válcové strouhací nože.
Odpovědět
Mám KitchenAid, k tomu dokoupen zmrzlinovač. S obojím jsem spokojená - zmrzlina se udělá rychle - nevadí mi že nechladí, ale jen se dává nachladit. Samotný robot 100% spokojenost, kupovala jsem nejen jako výkonného robota ale i jako doplněk do kuchyně.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 kmix mam pocit, ze je spise image. kenwood ma mnohem lepsi typy a vykonnejsi roboty. mame chef XL a je to dobry robot, uz jsme na nem udelali spoustu veci a problem nebyl vubec.
Odpovědět
@evizna Kolik tě ten zmrzlinovač stál? Pracujete v něm často? Zda to stojí za to.
Odpovědět
@zdenekk12 Kupovali jsme ho se slevou, i tak stál cca 2K. Přes sezónu jede opravdu často (2x týdně? v případě oslavy, velké návštěvy i víckrát), sice nemám srovnání s jiným zmrzlinovačem, ale nemůžu si ho vynachválit. Máme tento: https://www.apspotrebice.cz/kuchynske... Jen koukněte na výšku - ať se vám případně vleze do mrazáku.
Odpovědět
@evizna Uf, ta cena není zrovna nízká, ale když se toho často využívá tak to chápu. Kdyby měl stát jen někde ve skříňce, tak to by bylo k ničemu. Podívám, děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?