Kolik jste dali za novou kuchyni?

Dostali jsme teď kalkulaci na novou kuchyňskou linku a jsem trochu vyděšená z tý ceny :-N kolik je taková normální cena za linku, nic velkýho 4 metry dlouhá plus barový pult bez spotřebičů??? Korpus lamino a dvířka folie... kolik jste za kuchyni dali vy??
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si nechali dělat kuchyň před 3 lety, ale myslím, že cenově se to nijak nezměnilo. Máme ji přibližně stejně velkou jako Ty + barový pult. Bez spotřebičů to bylo kolem 70 000 Kč. Se spotřebiči komplet 104 000 Kč. ;-) ;-)
Odpovědět
Tak my si jí teprve budeme nechávat dělat, máme podkovní, bude do "L" - zhruba 9 metrů + pultík + nějaké skříňky pod šikminy. Hodně hrubý odhad bez spotřebičů je 150 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
tak já před 5 lety cca 35 tis., taky asi 4m do L, vysoká až do stropu, je teda bez pultu nebylo to studio, ale stolař dle mého návrhu ve studiu to vyšlo asi 2x dráž a nechtěli mi některé věci udělat (např. výška prac.desky 1m místo 86cm)
Odpovědět
hmm, tak nam to nauctovali za 182 000 bez DPH, bez spotrebicu. coz mi prijde silene drahy :-p
Odpovědět
My budeme mit kuchyn od Koryny, bez spotrebicu za 55 000, vanilka lesk. Měli jsme tam teda nějakou slevu díky realitce.
Odpovědět
Ahoj nás stála kuchyně bez spotřebičů 49000 :-) http://www.modrastrecha.cz/album/view...
Odpovědět
kacenka, koukala jsem se na vasikuchyn a 182 tis. je teda mazec, to máte z nějaké exotické dřeviny, ne. Jinak by mě asi vadil ten schod na lice, přijde mi to předražený. Mám navrženou kuchyn od Ikei a vyšla mi předběžně na 140 tis. kč ale je téměř jednou tak větší než ta vaše.
Odpovědět
alisek .zase je tam asi to super ovládání
Odpovědět
Kacenko muzu se zeptat u koho jste si nechali delat ten navrh ?? protoze je to pekny, ale za 184t takhle malou kuchyn ??? to je snad vtip ne ??
Odpovědět
já bych tuhle cenu určitě nebrala.. v kuchyňských studiích člověka můžou velmi snadno zblbnout, ale spousta věcí v praxi není potřeba, je to jen luxus navíc. Ten schůdek bych tam nechtěla, chtěla bych to z praktických důvodů mít v rovině. To jsou ty řeči o ergonomii, ale ve skutečnosti to hlavně zvyšuje cenu.
Odpovědět
yanna.o zas na jednu stranu je dobré mít varné centrum níž abys vyděl do hrnce
Odpovědět
jinak truhlář chtěl asi 115 tis. (bez spotřebičů) - dvířka masiv, 2 mm abs hrana všude a blum pojezdy a tlumiče. lamino dle vlastního výběru, aby ladilo ke dvířkům, jakákoliv mřížka ve dvířkách, úchytky a sklo také dle vlastního výběru od jakékoliv firmy (tedy i pískované s ornamenty třeba), sortery také jakékoliv od kohokoliv. Samozřejmě měl své vlastní vzorníky, ale je to na zákazníkovi ;-) O rozměrech dle individuálních potřeb nemluvě - nic není problém. Je to nesrovnatelně variabilnější řešení, než nabízejí kuchyňská studia. Výběr fréz ale může být omezený, záleží, co truhlář má. Jinak dvířka může objednat třeba také od výrobců dvířek. Chce to trochu fantazie taky... No a nemusí to jedna z profláklých linek nabízených nábytkovými obchody nebo kuchyňskými studii. Nakonec ale berem z IKEA, jelikož truhlář má dost zakázek a termín by byl kvůli tomu posunutý a už to moc pnulo.. a za další linka z IKEA nás vyjde o polovinu levněji a pro plnění účelu to stačí dostatečně. Hrany má jen někde a ne 2 mm, ale má je, pojezdy a tlumiče atp. taky. Nepotřebuju nic víc. To už je jen o pocitu, že mám dražší či levnější linku, ale korpus je furt jen obyč dřevotříska a to že má lepší fólii, světlo v šuplíkách apod. Oproti panelákovým linkám je to luxus, před 20 lety bych nevěřila.. :-N :-D Zkrátka nám tahle linka vyhovuje, cokoliv dražšího už je navíc.. Jen by nemuseli mít korpusy jen bílé :-S Na nás pak je, aby z kuchyně byl cítit domov a ne katalog. A to nevyřeším ani tím, že za linku zaplatím hodně, ani tím že na ní budu šetřit.
Odpovědět
Článek se načítá
no mně to právě taky přijde šílený, je to od JN interier. Normální lamino korpus, folie dvířka, blum... ale jinak nic speciálního. Já když to viděla, tak jsem myslela, že mě omyjou! :-S
Odpovědět
urbisek, budem mít 90 cm (já mám 170) a vyhovuje i na vaření i na mytí. Když tam bude odskok budiž (znám ta ergonomická vysvětlení), když tam nebude, nic se nestane.. Jo a ty ceny jsou v našem případě za skoro 5 metrů.
Odpovědět
urbisek, jaké ovládání myslíš???
Odpovědět
kačí, to je asi fakt moc.. katalpa má do konce března 20% slevy na linky, to už je asi pozdě, co? :-D ale občas tyhle akce mívají ta kuch. studia.. udělejte si plánek a obražte pár studií a třeba to půjde srazit nebo narazíte na levnější ;-)
Odpovědět
jinak kuch. studia nedávají 2 mm abs hranu, dávají tenčí a taky jen někde ;-)
Odpovědět
zkusíme to, my na tu kuchyni nespěcháme, byt je rozkopanej, takže tak až za 4-5 týdnů, takže obrazíme všechno :-) víš co, ten truhlář nám bude dělat šatnu a vestavěnou skříň, na to se specializuje, vestavěná 3 metry dlouhá předsíňová stěna až ke stropu, se vším všudy, poličkama, zrcadlem a dvěma lacobelovejma deskama u něj vyjde na 35 tisíc, což si myslim, že je celkem dobrý a vybavení celý šatny za 38 000. Ale kuchyně bere tady od toho JN interieru, takže to bude asi důvod, proč je to tak drahý. Každopádně do toho nepůjdeme :-N aspoň že ale máme projekt, ten se nám líbí, takže podle něj půjdem
Odpovědět
kačí, no jasně, důležité je, že máte ten plánek a máte to rozmyšlený, protože to zabere nejvíc času a pak to jen zadat. Ten náš truhlář je docela bohatý, takže má i víc strojů a zvládne tím pádem dobrou linku. Jinak je to jen o objednávkách od dodavatelů. Oni lidé netuší, kolik stojí kování od Blumu apod. Jak široký je výběr lamin na korpus a kdo je vyrábí a za kolik, úchytky, dřevěné desky a vše ostatní to samé.. Ale dá se to vyhledat na netu a pak porovnat s pálkami, které se připlácejí, protože náklady na propagaci, zaměstnance, prostory jsou vysoké.. Za práci se platí zdaleka nejvíc ;-) Truhlářovi by to trvalo min. 2 měsíce a kuch. studiím většinou taky.. záleží, jak mají zrovna narváno..
Odpovědět
alisek -šuplíky panty,koše atd, yanna.o máš pravdu,že se nic nestane ,když to budeš mít v rovině,ale dnes jé móda to dávat níž. jinak máš docela dobrou výšku,znám děvčata co maj kolem 150 cm a ty to dost využívaj
Odpovědět
dva měsíce?? no... nespěcháme na to no... ale člověk se už těší na stěhování do novýho :-)
Odpovědět
urbisek, tak to musí být za tu cenu automaticky ovládaný, ne
Odpovědět
kacenka2004 - a kolik myslíš ,že potřebuješ na výrobu super kuchyně 8-) alisek- jó ,také si myslím,ale já furt tvrdím,že ti truhlář udělá lepší cenu než studia :-D
Odpovědět
já nevím, myslela jsem taky 4-5 týdnů...?... když už má člověk přesný projekt... já asi žiju v jiným světě x-)
Odpovědět
kacenka2004 -jako ta tvá je do 4 a 5 tydnů bez problémů,jen,když tam jsou nějaké specialní požadavky ,které se musí objednat!!!! 8-) :-D A žiješ v realitě,neboj :-D :-N :-x
Odpovědět
hurá :-D :-D :-D to jsi mě uklidnil :-)
Odpovědět
kacenka2004- to jsem rád,už jsem klidnej 8-)
Odpovědět
já ještě ne... potřebujem kuchyni, podlahy, dveře a skříně. A nemáme na to 400 tisíc :-|
Odpovědět
kacenka2004 - tolik nepotřebuješ i když teď jsme dělali do Várů byt za 700 tisíc,ale samej luxus x-) ( komplet)
Odpovědět
hmm, on si o 400 000 řekl
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?