Kolik měříte a v kolika cm máte digestoř? (Ostrůvek)

Zdravím všechny, jak už nadpis naznačuje, zajímá mě, kolik měříte cm a kde vám začíná (či končí, podle toho jak to kdo bere) digestoř. Plánujeme ostrůvek a já měla vybranou Guzzanti ORW glass white, ale po spočítání parametrů jsme zjistili, že digestoř bude začínat ve výšce 153,5 cm. Já měřím 169 cm, takže digestoř budu mít pod nosem. Přítel, který měří 182 cm, ji tak bude mít ještě níž. Problém je totiž ve stropě, máme ho ve výšce 240 cm. Tak se ptám, máte to taky někdo tak nízko? Není to u tubusů problém? Jinak budu nucena jít do jiného tvaru, což nechci :(
Odpovědět
1
2
@sykorka18 Já mám digestoř taky v úrovni nosu, myslím - vzdálenost mezi digestoří a sporákem musí být cca 60 cm a když máš plotnu ve standardní výšce těch cca 85 cm, tak se tomu nevyhneš Máme tubus, ale je jako kdyby "odskočený" od kraje sporáku, takže do něj "nenarážím nosem". Ještě můžeš zvolit výsuvnou digestoř přímo z desky.
Odpovědět
@bayt - Indukce bude ve výšce 87 cm. No jako taky si myslím, že ten tubus bude spíš uprostřed digestoře než na kraji, ale i tak mám strach, no...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme zvýšenou desku (91cm), já měřím jen 170 a i tak bych při dodržení doporučené vzdálenosti digestoře od desky měl digestoř ve výšce cca 150cm. Máme klasickou komínovou digestoř a když jsme si ji zkusili umístit do správné výšky, tak jsem přes ni ani neviděl obsah hrnce který jsem promíchával. Digestoř šla nahoru (těsně se pod ní vlezu) a funguje bez problémů. Myslím si, že digestoř má v kuchyni pomáhat a ne překážet.
Odpovědět
@sykorka18 to budeš mít moc vysoko, může být pak problém s funkčností odsávání
Odpovědět
@bayt - Teď nevím, co máš přesně na mysli. Co budu mít moc vysoko? Digestoř bude 66,5 cm nad indukcí... @jakuda - A v jaké výšce ji teda máte?
Odpovědět
Profilova fotka
@sykorka18 Přesně to nevím, ale asi tak ve výšce 172cm. Měřili jsme to pak od oka, abych se já (jakožto nejvyšší člen domácnosti) nebouchal do hlavy, když se chci naklonit a podívat se do hrnce na vzdálenější plotýnce.
Odpovědět
@jakuda - Hm, taková výška by mi taky vyhovovala... A jakou máte digestoř?
Odpovědět
Presne s tim bojuju....ale ja mam 190:D ten tubus mi prijde dobrej aspon v tom ze je uspocenej... protoze klasicka kominovka, co ma na hl 60 cm by pro me byla hodne prekazejici:/
Odpovědět
Profilova fotka
@sykorka18 Gorenje WHC623E16X
Odpovědět
jo, presne kvuli vysce a tomu abych se nemlatila do hlavy o digestor, jak ted ve stare kuchyni :D budem mit v nove takovou tu sikmou digestor s naklonenym stitem
Odpovědět
No nakloneneje stit je hezkej..ale v ostruvkivym provedeni sem nenasla 8-(
Odpovědět
@jerra a @misadan - Nakloněný štít je krásný, ale nad ostrůvek se to skutečně nedává... Mít varnou desku u stěny, tak nakloněný štít je jasná volba :) Ale "bohužel".
Odpovědět
Článek se načítá
volili jsme digestoř zapuštěonou do indukční desky...popířpadě již dnes existují vyjižděcí digestoře atd.. zkuste kouknout po nich
Odpovědět
@spaly - Jo, koukala jsem v albu. Ta se mi třeba vůbec nelíbí :) Za prvé vzhledově a za druhé údržba asi taky nebude nic moc. Nejlepší je jedním tahem na rovném povrchu setřít, kdežto u tohohle je to asi složitější :)
Odpovědět
@spaly i na to sem koukala...ale jednak cena a taky to ze mi motor a odtah docela zabarou misto dole...
Odpovědět
@sykorka18 podle mě normálně hodíš filtr do myčky nebo koupíš nový, a jinak se to setře svrchu
Odpovědět
Já měřím taky 190cm a zdá se mi to moc nízko ta digestoř, ale pokud bude výš, tak se to podepíše na funkčnosti odsávání, záleží kdo z vás více vaří či stráví více času v kuchyni. Já osobně bych jí tak nízko nechtěl, ale pokud vaříte převážně vy a chlapovi to vadit nebude, tak máte vybráno.
Odpovědět
@napoleoniii - Vařit budu z 90% já :D Taky si myslím, že pokud to bude výš, tak to může mít horší odsávání... Ještě jsem koukala na Faber Cylindra Isola Gloss, ta je kratší a byla by mi těsně nad hlavu, což už zní líp, ale tím pádem pak bude nad indukcí 77 cm, což už je moc. Ach jo, tak já fakt nevím :(
Odpovědět
@sykorka18 filtr se hodí do myčky všetně toho krytu, plus je tam ještě jeden filtr ale máme to navedeno přímo do vzduchotechniky. jinak čištění varné plochy je jednoduché. design si muzete vybrat tech typu je mnoho
Odpovědět
@misadan ano motor zabere místo proto třeba pod indukcí není možno mít asi nic jiné než hrnce a talíře, cena je myslím dnes již srovnatelná s kvalitní indukcí a digestoří.
Odpovědět
@spaly - I tak mě tato deska s odsáváním neláká :) A ta cena už vůbec ne... Jestli Bora začíná na 70 tisících, tak by to bylo o více než 40 tisíc dražší než dám já za indukci plus digestoř zvlášť. Mám vybranou indukci od Bosche za 11 tisíc a digestoř teda buď Guzzanti za 15 nebo Faber za 20.
Odpovědět
@sykorka18 Zní to mnohem lépe, že bude výš. A jak je široká? Třeba bude užší a nebude tolik překážet. nezávidím takové vybíraní teda. :-)
Odpovědět
@napoleoniii - Průměr té digestoře je 39 cm. Takže si myslím, že by asi nemusel být problém, ale i tak se bojím, no. Taky si tohle vybírání nezávidím :D Ale zbývá už jen dořešit tohle a pak teda ještě doomítat stěny a může se začít vyrábět :)
Odpovědět
@sykorka18 Omítky budou za chvíli a pak už budete jen zařizovat a to je ta příjemnější část :-), to je v pohodě šířka, myslím že překážet by neměla a mělo by to být v pohodě. Je možno jí třeba někde v obchodě vidět v nějakém modelu kuchyně? že byste si to šla vyzkoušet k ní stoupnout :-)
Odpovědět
@napoleoniii - To právě nevíme, budeme se muset podívat. Už mě to taky napadlo, jestli bychom někam nezajeli, no...
Odpovědět
Mame stejnou digestor. Konci ve vysce 150 cm mad zemi. Merim 178 cm, mamzel ma 197 cm a uplne v pohode.
Odpovědět
@adelkav - Máte nějakou fotku, prosím? Abych si i uměla představit, jak to vypadá.
Odpovědět
@sykorka18 urcite neco budu mit albu.
Odpovědět
@adelkav - Máte krásnou kuchyň! A vypadá to dobře s tou digestoří. Sice jde poznat, že je docela nízko, ale pokud Vám to při vaření nevadí, tak je to bezva. A ještě se zeptám, jak to máte s výhledem na stůl? To už asi musíte hlavou uhnout, že? Taky budeme mít kolmo od ostrůvku stůl a pak kousek za ním sedačku u obýváku. Tak ať vím. Díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
Linku máme ve standardní výšce, měřím 160cm a digestoř mám nad očima. A na funkci to nemělo vliv, níž bych jít nechtěla, prekážela bya
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?