Kolik stála vaše kuchyně?

Zdravím střecháčci. Hledala jsem v diskuzích, ale nenašla jsem konkrétní odpověď na otázku. Kolik stála vaše kuchyňe - komplet? Myslím tím hlavně rozdíl v materiálech. Takže mě zajímá kuchyň -korpus obyč lamino, dvířka lesk folie/akryl, deska lamino,technistone,dřevo, metry kuchyně, případně pokud je něco atyp - linka ke stropu, věže po celé délce...,kování-blum, jiné, vnitřní vybavení (jaké), způsob úchytek-klasicky, bez úchytek, profily... Spotřebiče? Ještě by stálo z zmínku, kdo kuchyni zhotovil :) Myslím, že takové rozepsání pomůže hodně lidem ve výběru kuchyně :) Děkuji :)
Odpovědět
1
2
@cankikris tyto informace /orientacni cena/m / ma na svem profilu verunky. U nas rozdil ceny lamino/folie byl cca 30 tisic-kuchyni mam ve fotoblogu-mistnost 3x3m. Jinak diskusi ohledne ceny-velmi konkretnich je hodne, myslim, ze tam jsou odpovedi na vsechny tvoje otazky. Ve vyberu to moc nepomuze, protoze vetsinu lidi limituje cena- takze lamino pro ty kdo maji napjaty rozpocet, folie/akryl pro ty kteri si priplati za design, technistone pro ty kdo penize moc neresi, nebo usetri na necem jinem, aby si dopraly tento luxus a drevo pro ty, kteri obetuji nejaky cas a pohodli peci o krasnou, prirodni vec a patina opotrebeni pro ne ma kouzlo a pridanou hodnotu.
Odpovědět
IKEA lamino kuchyn, dvere bile pololesk, deska tenka vrstva dubove sparovky na drevotrisce, 2 x 3 metry rovnobezne = 40.000,- + spotrebice. 80 % skrinek ma zasuvky, panty Blum (standard).
Odpovědět
U nas truhlar - vysel na cca 500 tis. Z toho spotrebice cca 160 tis., deska technistone,material perfect sence matt od eggeru + premiove drevo, magic corner, servodrive horni skrinky, lacobel za deskou, led pasky u soklu + pod hornimi skrinkami, zasuvky legrand + abb future linear, spodni montaz granit drezu, hansgrohe baterie, no jen to skakalo nahoru kazdou veci...Rozmery ostruvek 110x150, pak elko 240 a 330 myslim.
Odpovědět
Diky za info. Koukala jsem na profil, je videt jen ten Technistone, ale paradni. ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@makymj Mohu se zeptat? Na jiných diskuzích jsem si všimla, že budujete podle feng-shui ....jak Vám tedy vyhovuje v kuchyni lednice (voda) hned vedle trouby (oheň)? A vůbec propojení obýváku a kuchyně, které se nedoporučuje? Děkuji :-) Jinak to máte moc pěkně navržené :-)
Odpovědět
@denessa Ano. Tohle vse jsme resili s konzultantem FS, ktereho platime od pocatku. Chteli jsme mezi lednici a troubu panel, bohuzel nevysel a FS nema byt pro nas na ukor prakticnosti, ale o tom, citit se tam dobre, to je prave feng shui. Takze je to takto. Vse mam vysvetleno. Navic je to vizualizace, kuchyne neni treba ani do stropu v realu. Pokud nekde neco neni ideal, tak to posilime zase jinde. Navic je i vice škol FS. Vy tomuto rozumite? Ja popravde ne tak do hloubky (znam osobne jen obecna pravidla), jak nase konzultantka, ta nam dela rozbory i podle hodiny narozeni. A dekuji :-)
Odpovědět
@makymj Já nejsem žádná expertka, ale dost se o to zajímám. A právě zrovna tyhle dvě pravidla pro kuchyň (ne hned vedle sebe voda a oheň a ne propojení s obývákem) jsou dost pro zásady FS dost stěžejní. Proto mě zaujalo, že i když máte konzultanta odborníka, máte to takto řešeno. Ale jak říkáte - nejdůležitější je, aby se tam dobře bydlelo Vám a dobře jste se tam cítili :-)
Odpovědět
@denessa Neni pravda, ze spolecny obyvak s kuchyni je zasadni, nekdy je to prave naopak a dokonce doporucovano :-) Jak rikam, je hodne skol FS. My mame obyvak temer tvar ctverce, skoro 60m2 otevreny prostor, rozdeleny krasne opticky na zony - kuchyne, jidelna, obyvak, kazda ma jiny smer. Mezi je je volna cesta + volny stred. Vse je vyvazene z hlediska svetovych stran, pul roku jsme hledali vhodne umisteni akvaria a zacleneni do mistnosti, protoze mame vody v dome az az. Ano, ohen a voda by mely byt spravne oddeleny necim, to je pravda, snazili jsme se vyresit, ale troubu dole nechci a mikrovlnku bych tezko pak nekam zakomponovala, ale na tom prece feng shui nestoji, kdyz to jinak neslo. Trojuhelnik je splnen. V tom celem konceptu je tohle detail. Ono casto psany ideal je treba kulaty jidelni stul. Kdo ho ma? Temer nikdo. Obraz nad sedackou taky neni idealni - nemel by byt 1 obraz rozdeleny na dily - ale obraz se bude teda menit, je to stara vizualizace, ktera sla ke schvaleni. Ja znam opravdu jen zaklad, pani tohle ma vystudovane, a neni to o jedne tluste knize. Treba zrcadlo v predsini - z hlediska svetovych stran muze byt na nektere strane kulate, na jine svetove strane je zase vhodnejsi zaoblene. Ja jsem rada, ze dostanu kompletni rozbor profesionala, vcetne osobnich navstev na miste, protoze sama se vsim prokousat nezvladnu, roky zivota a praxe mi chybi, takze se ucim hlavne nasim domem, kde resime mistnost po mistnosti, kazdy detail, i chozeni s zelizky. Nez jsem navstivila dum FS, chtela jsem cernou/bilou/sedou/lesk...Takovy byt jsme meli, taky jsem si myslela, ze se citim dobre. Ve dverich toho domu mi ale spadla brala a vedela jsem, ze dum, co vyuziva FS, je neco naprosto jineho, i kdyz tomu dost lidi neveri, co vse pusobi na podvedomi. Ale to vam asi nemusim povidat, kdyz tohle taky uznavate 😊V nasem okoli jsme temer vyjimka a slova FS ani neznaji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
IKEA včetně spotřebičů necelých 80 000. Ale je fakt, že vy bytě máme malou kuchyň. Kombinace nerez/dřevo.
Odpovědět
@makymj Tohle že je feng-shui? No spíše feng shit. Tohle je ergonomicky nejhorší možné řešení kuchyně obecně. Lednice a hned vedle trouba/mikro není nejvhodnější. Přesun potravin z lednice na pracovní plochu je dost daleko. No a nakonec po přípravě umytí se opět přesouvá/otáčí na varnou desku za sloupem. Než bych si udělal párky, tak bych zas...al celou kuchyň. No a abych jen nehanil, tak si stejně myslím, že v kuchyni za třičtvrtě mega se stejně většinou nevaří.
Odpovědět
@panlorenc Dekuji za nazor. Nam to takto zrovna vyhovuje. K tomu, ze je lednice hned vedle trouby, jsem se uz vyjadrila. Zbytek je tak, jak jsme chteli.
Odpovědět
Článek se načítá
Rozumím a správně jsem tušil, že to není váš případ a ergonomie vás rozhodně netrápí.
Odpovědět
@panlorenc Kouknete se na dalsi kuchyne tady, kde maji lidi drez a naproti drezu na ostruvku varnou desku, lednici dokknce na druhem konci kuchyne, a budete se divit vy, jsou spokojeni a je to podle nich. To, ze vam to nevyhovuje, to mate pravdu, to me skutecne netrapi. Radi se koukneme na vasi univerzalne spravnou kuchyni.
Odpovědět
@makymj To zní zajímavě, nemohla bych poprosit o obrázek? :-)
Odpovědět
Ale to, že to lidi takhle mají řešený neznamená, že je to tak správně. A že tvrdí, že jim to tak vyhovuje, tak co jim zbývá, když už to tak mají. Soukromí je pro mne posvátné a nemám potřebu někomu tady něco zveřejňovat. Na ostatní (kteří tu potřebu zveřejňování mají) se samozřejmě dívám, abych si dále rozšiřoval znalosti jako se to NEmá dělat.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Lidi, vraťte se prosím k tématu diskuze.
Odpovědět
@panlorenc zařizování je vždycky otázka kompromisů mezi ergonomií, estetikou a prostorovými a finančními možnostmi. Málokdo má možnost zařídit vše ideálně. Já třeba vím, že ve svém plánovaném domě budu mít kuchyni, která nebude ergonomicky úplně perfektní. Ale je to dané tím, že máme omezené finanční možnosti, takže se kuchyň musí vmáčknout na poměrně malý půdorys domu. A aby dům nevypadal úplně blbě zvenku, tak se musely třeba udělat různé kompromisy stran umístění a velikosti oken - kdybych plánovala samotnou kuchyň bez návaznosti na vnější vzhled domu, tak bude okno umístěné úplně jinak a celá kuchyň tak bude vycházet líp. Ano, nakonec si určitě zvyknu, naučím se v naší kuchyni fungovat a bude mi vyhovovat. Což neznamená, že to nešlo ergonomicky vyřešit líp, jen to, že jsem se přizpůsobila ne zcela ideálnímu řešení, které vycházelo z daných podmínek.
Odpovědět
Stavíme dům, kuchyň bude mít cca 16m2 a to včetně jídelního stolu. Předpokládáme tyto náklady: * kuchyň na míru od truhláře (Blum, akrylát) včetně montáže = 85 000 * spotřebiče (lednice, trouba, varná deska, digestoř, myčka) = 47 000
Odpovědět
@llama Chápu, ale tahle filosofie je špatně. Pořizujete se věc, která vám bude sloužit celý život a která stojí v drtivé většině stavebníků životní úspory/půjčky. Opravdu si řekněte no co není to perfektní já si časem zvyknu? To asi ne! Ten návrh ergonomie a zařízení domu musí být v souladu s penězi, ale vždy ergonomicky bez kompromisů chápete? A nejde jen o velikost a rozměry.
Odpovědět
@panlorenc "musí být v souladu s penězi, ale vždy ergonomicky bez kompromisů chápete" Protiřečíte si. Pokud má někdo na kuchyň omezené finance, ale kvalitativně (jak co do materiálů, tak co do prostoru) chcete vyšší ligu, tak prostě má smůlu, nebo musí dělat kompromisy. Tak to je a bude. A pokud je prostor opravdu malý, tak prostě musím něco vynechat nebo pokud to tam opravdu chci, tak se musí jít cestou jiného uspořádání, které třeba není úplně "ergonomické". "A že tvrdí, že jim to tak vyhovuje, tak co jim zbývá, když už to tak mají" Když někdo tvrdí, že mu to vyhovuje, tak MU TO TŘEBA FAKT VYHOVUJE. Nesnažte se napasovat svoji optiku pohledu na svět někomu jinému. To, že pro někoho je "správně" něco jiného než pro vás znamená jen a pouze to, že lidé jsou různí a každý preferuje něco trošku jiného. Žádná univerzální správnost (v oblasti kuchyně) neexistuje.
Odpovědět
@panlorenc "abych si dále rozšiřoval znalosti jako se to NEmá dělat" Jo, tak nám ukažte kuchyň, jak se má opravdu dělat. Ideálně tu vaši jedinečnou univerzálně správnou kuchyň. Takhle je to jen plácání.
Odpovědět
@skunkos A na modré střeše se nemůže napsat nějaký jiný názor? To se musíme pořád jen chválit, nebo ať raději nepíšeme nic? Osobně jsem toho názoru, jestli ho tedy můžu svobodně říci, že v kuchyni za tolik peněz se bude vařit úplně stejně jako v kuchyni za 100 tisíc. Za takové peníze bych čekala opravdu něco promyšlenějšího. Je super, že se majitelka zajímá o FS, je to zajímavá filozofie a určitě má něco do sebe. :-)
Odpovědět
@casmaria Ano, ale pokud řeknu, že je něco špatně nebo že má být něco jinak, tak to musím podpořit argumenty a příkladem. Pokud to neudělám, tak je to jen plácání ve vodě.
Odpovědět
@skunkos Jaké plácání ve vodě? FS má svá pravidla, lednice u trouby není ani kompromis, je to prostě podle FS špatně. A podle funkčnosti je lednice daleko od dřezu, a sporák bych dala určitě na střed ostrůvku, tak máte větší odkládací plochu po obou stranách. Ale to majitelka pozná až po roce fungování v kuchyni.
Odpovědět
:D tak to je masakr. My máme aktuálně malou kuchyň s lednicí ve špajzu a nikdy mě nenapadlo, že to je zásadní problém, že potraviny vytáhnu a dokonce musím překonat dveře. Mi to tak připadá, že někteří jedinci jsou tak zblbnutí dobou, že si bez návodu a správného ergonomického postoje neutřou ani zadek. K tématu: Linka bílá lesk, žlutá pracovní deska, 4,1m dlouhá (3 věže, lednice, potravinovka, trouba s mikrovlnkou) + ostrůvek 2,5m x 0,9m, vše Blum, zatím 100 000 Kč + spotřebiče chci kolem 50 000 Kč. Asi se budu snažit jít ještě trochu dolů.
Odpovědět
@davex Tak babička měla celý život na chodbě ledničku a z kuchyně stále vybíhala. Bylo to pohodlné? Nebylo. Ale zvykla si, zvykla protože musela... Tak proč bych to nemohla změnit když můžu? Vám to takhle vyhovuje 10x za den otevírat dveře do špajzu? Lednička ze zadu dost hřeje, takže na uskladnění brambor ve špazju to moc nevidím :-). Ale jinak vám to samozřejmě vyhovuje, jinak byste to takto neměli, že ano? :-D
Odpovědět
@skunkos Nechci tady dávat reklamu vlastní firmě, tak jen obecně: zabýváme se projektováním a realizací kuchyňských a restauračních provozů (mimo jiné související). Argumenty jsem popsal. A opravdu se pleteš, existuje mnoho mnoho legislativních požadavků (zákony, vyhl. nař. až po normy) co musíš dodržet již v návrhu kuchyně. V RD samozřejmě nejsou povinné, ale je to obecně doporučení kterého se nedrží jen hlupáci, že skunkos a davex? :-)
Odpovědět
@davex Masakr to je no. Tím, že máš lednici ve špajzu se normální člověk nechlubí. A opravdu ne, nebudu ti říkat argumenty proč:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?